7 saker att tänka på inför en plastikoperation

Det finns en del saker att tänka på innan du kliver in i operationssalen. Du behöver förbereda dig både fysiskt och mentalt, och kanske även boende. Se till att du har allt på plats, för när ingreppet väl är igång och genomfört kan det vara svårt och jobbigt att planera olika saker.

inför din operation

  1. Först och främst är det en hel del praktiska saker du behöver göra innan din operation som att tvätta dig med speciella produkter, se till att du inte har några smycken eller piercingar när du kommer till sjukhuset och att kläderna du har på dig är rena och framförallt bekväma. All denna information får du från din klinik innan ingreppet. Och våga fråga om det är något du känner dig osäker på.
  2. Om du använder mediciner är det viktigt att prata med din läkare om detta. En del mediciner kan verka blodförtunnande och de behöver ofta sättas ut ett antal dagar före operation.
  3. Nikotin är en annan substans som man skall undvika före och efter en operation. Din klinik kan ge dig instruktioner hur du skall göra.
  4. Se till att ditt boende är “anpassat” för att du ska ha tid och möjlighet till att återhämta dig. Det kan vara skönt att ha städat och fyllt upp kylen innan så att detta inte är något du behöver tänka på efter operationen. Är det även så att du bor själv är detta ännu viktigare.
  5. Ska du genomgå bröstoperation kan det vara bra att innan ingreppet ha köpt hem bekväma sport-bh:ar eller liknande då du inte får (eller förmodligen kommer vilja) använda en vanlig bh. Förmodligen kommer ju operationen även innebära någon form av storleksförändring…
  6. Se till att du har någon som kan hämta dig från kliniken efter operationen. Och om möjligt att du har någon som kan hjälpa dig hemma de första dagarna då du kan ha ont och kanske inte kan röra dig som du brukar göra.
  7. Se till att du har fått tillgång till ett journummer till kliniken dit du kan ringa om det skulle uppstå frågor eller komplikationer när du har åkt hem.

Har du frågor om plastikkirurgi?

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss genom att trycka på knappen nedan eller ring 08- 21 01 01


BOKA TID

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.