Bröstimplantat – vad ska jag välja?

Att välja bröstimplantat är ett personligt beslut. Vi klargör möjligheterna med de olika typerna av implantat.
Innehållsförteckning: Bröstimplantat – vad ska jag välja?
bröstimplantat - vad ska jag välja

Bröstimplantat är en populär operation som kan hjälpa kvinnor att förbättra storleken, formen och utseendet på sina bröst och därigenom få en mer fyllig och symmetrisk bröstform. Bröstförstoring är det vanligaste ingreppet inom plastikkirurgi som genomförs världen över. Det finns en mängd olika skäl till varför många kvinnor överväger att få bröstimplantat och varje kvinna har sin egen unika anledning.

Varför överväger många kvinnor bröstimplantat?

Det finns flera olika orsaker varför många kvinnor funderar över implantat; behov och önskemål, alla individuella. Några av de vanligaste är:

Återställa form

Graviditet och kraftig viktförlust kan påverka bröstens storlek och form. Bröstimplantat kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen och formen.

Balans

Vissa kvinnor är födda med asymmetriska dvs olikformade bröst. Bröstimplantat kan hjälpa till att skapa en mer balanserad och proportionell bröstform.

Åldrande

Med åldern kan brösten förlora sin fasthet och elasticitet. Vissa kvinnor besväras av att hängande bröst, där kan bröstimplantat med eventuellt bröstlyft återställa bröstens form.

Vad du ska tänka på vid val av bröstimplantat?

Valet av bröstimplantat är en personlig process som bör fattas efter noggrann övervägning och professionell vägledning.

Kirurger Örjan Gribbe och Daniel Saiepour

Att välja bröstimplantat är ett personligt beslut

Allt detta görs hos en inledande konsultation hos en plastikkirurg. Du kan där ställa alla dina frågor och få råd i val av implantat. Plastikkirurgerna Daniel Saiepour och Örjan Gribbe hos Plastikkirurgen Stockholm är specialister inom bröstkirurgi och bland de plastikkirurger som har genomfört flest bröstförstoringar i Norden. Det är viktigt att göra detta val för dig själv och inte påverkas av andras åsikter. Din kropp, dina beslut och ditt välbefinnande ska alltid vara högsta prioritet.

Typ av implantat

Konsultationen är nyckeln till ett bra resultat, du får där se och känna på olika typer av implantat. Allt för att du ska känna dig säker och trygg. Plastikkirurgen Stockholm använder enbart implantat från välkända leverantörer som exempelvis Motiva och Mentor.

Profil

Profilen av ett bröstimplantat avser hur mycket det sticker ut från bröstet. Kombinationen av dina förutsättningar och önskemål avgör vilken profil som passar just dig bäst. Under konsultationen får du närmare information exakt hur de ser ut.

Form

Bröstimplantat finns i två huvudformer: rund och droppformad. Även här spelar dina önskemål och förutsättningar en avgörande roll vid val av implantat.

Storlek

Storleken på bröstimplantatet är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Det är viktigt att välja en storlek som är proportionell mot din kroppsbyggnad och ger dig det utseende du vill ha. Fråga din plastikkirurg om råd.

Placering

Bröstimplantat kan placeras under bröstmuskeln, under bröstvävnaden eller en kombination av dessa.

kirurg örjan gribbe

Tips för att välja rätt bröstimplantat

  • Boka en konsultation och be din plastikkirurg att visa dig olika typer och storlekar av implantat så att du kan se hur de skulle se ut på dig. Se till du får möjlighet att känna på, undersöka och prova olika material, former och storlekar.
  • Prata med din plastikkirurg om dina mål och berätta om dina förväntningar i samband med konsultationen.
  • Ta dig tid att fatta ett beslut. Ställ alla typer av frågor du har. Ingen fråga är för dum för att ställas. Bröstimplantat är en permanent procedur, så det är viktigt att du är nöjd med valet du gör.

Välkommen att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm för att boka en konsultation eller om du har ytterligare frågor om bröstimplantat. Daniel Saiepour och Örjan Gribbe ser fram emot att träffa dig och svara gärna på alla dina frågor.

Vi finns i ljusa fräscha lokaler i Hammarby Sjöstad, bara ett stenkast från Södermalm. Du når oss bekvämt med både tunnelbanans gröna linje och Tvärbanan. Önskar du köra bil finns det gatuparkering utanför och i närheten av kliniken.