Bröstförstoring

Funderar du på att genomgå en bröstförstoring? Vår leg. läkare Dr. Leif Gylbert är specialist inom bröstförstoringar. Läs mer om ingreppet nedan.

Bröstförstoring med pris från: 42 000 kr

Delbetala räntefritt från 1 750 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 4-8 timmar

Operationstid: 30-60 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Ja

Sjukskrivning: 1-2 veckor

Börja träna: 4 veckor

Bröstimplantat för bröstförstoring

Bröstförstoring hos Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av bröstförstoring? Tveka inte att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm. Legitimerade läkare Dr Leif Gylbert är vår framstående specialist i plastikkirurgi som mellan 1995 och 2020 drev en framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet i Stockholm med fokus på estetiska samt rekonstruktiva operationer. Leif Gylbert är nu överläkare på Plastikkirurgen Stockholm, vår nya klinik i Hammarby Sjöstad. Läs mer om ingreppet nedan.

Varför bröstförstoring?

Skälen till att förstora brösten kan vara många. Det kan dels handla om att formförändra brösten, rätta till asymmetrier, öka volymen eller en kombination av dessa önskemål. Många önskar även att få utfyllnad på ovansidan av brösten efter exempelvis graviditet och amning. Med hjälp av implantat kan man i vissa fall motverka ett visst häng av bysten genom att fylla ut med implantat.

Vad är bröstförstoring?

Bröstförstoring är en operation som görs av kvinnor i alla åldrar men majoriteten av de som genomför operationen är mellan 20-40 år. Ofta önskar kvinnor genomföra en bröstförstoring efter graviditet men volymökning kan också vara ett ensamt skäl. Skälet till din operation är personligt och du ska ta god tid att tänka igenom ditt beslut. Under din konsultation kommer du, tillsammans med din plastikkirurg, gå igenom de olika risker och komplikationer som finns förknippade med ingreppet. Du kommer även kunna berätta och förklara vad du vill uppnå med bröstförstoringen. Din plastikkirurg kommer att berätta vad som är möjligt utifrån dina anatomiska förutsättningar.

Du undrar säkert hur ditt resultat skulle kunna se ut, läs mer om 3D-simulering här.

Före- och efterbilder på Bröstförstoringar

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Janne Strand
Janne Strand
07:21 01 Apr 21
Högsta betyg för bemötande och omtanke!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Så går din bröstförstoring till

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en bröstförstoring. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi talar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan bröstförstoringen

Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid med information om hur du ska förbereda dig inför en bröstförstoring om du väljer att gå vidare.

Förberedelse inför operation av brösten
Plastikkirurg Leif Gylbert under en estetisk plastikoperation

Under bröstförstoringen

Operation utförs som dagkirurgi under narkos i Plastikkirurgen Stockholms lokaler. Snittet läggs vanligtvis i fåran under bröstet och protesen placeras oftast i en ficka under bröstmuskeln. Denna typ av snittplacering är mycket diskret samtidigt som plastikkirurgen kan skapa en precis ficka.

Efter bröstförstoringen

Smärtor efter operation är vanliga men oftast bara under ett par dygn. Du får smärtstillande att ta hemma. Stygnen tas efter en vecka på kliniken och för patienter med lång resväg kan resorberbara (självupplösande) suturer användas, alternativt kan stygnen tas på en vårdcentral.

Följande ingår i priset

Om du genomgår din bröstförstoring hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Implantat

 Narkos

Måltider

FAQ - Bröstförstoring

Vanliga frågor och svar rörande Bröstförstoringar. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Utifrån dina förutsättningar och den bedömning som din kirurg gör så är utgångsresultatet alltid olika från person till person.
En förstagångs bröstförstoring är smärtsam då det placeras något under huden som inte funnits där innan. Du som patient kan uppleva att det känns trångt i bröstkorgen. Smärtan ska som i regel minska efter hand. Självklart känns det också spänt under huden. Ett bra stöd av en BH underlättar samt att hålla en något höjd huvudända vid vila i säng.
Valet av implantat är baserat utifrån vilket slutresultat du söker. Tillsammans med din kirurg med beräkning utifrån ditt utgångsvärde tas beslut om vilket implantat som kan passa dig bäst. (Tips, 100cc motsvarar 1dl ris, du kan för att prova fram rätt storlek fylla en mindre plastpåse med ris och lägga i en sportBH hemma)
De flesta leverantörer ger en garanti på sina implantat, vilken garanti som gäller för dina implantat går din kirurg igenom med dig vid konsultationen inför operation.
Bredden på ditt bröst avgör valet av implantat, som regel väljer man ett implantat som inte är bredare än bröstkorgen.
Sköterska besvarar frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Implantat och tekniker vid en bröstförstoring

Motiva Bröstimplantat

Bröstimplantat från Motiva

Motiva är ett bröstimplantatmärke som nu används av många kliniker i Sverige. Implantaten har en fastare gel och mjukare gel. Ergonomiximplantaten ger känslan av ett mera naturligt bröst. Motiva är det modernaste bröstimplantatet på marknaden och det finns ett stort antal fördelar med de tekniker som introducerats av implantattillverkaren.

motiva brostimplantat
mentor logo

Bröstimplantat från Mentor

Mentor är ett implantatmärke som är godkänt i både USA och Europa. Mentor har funnits i ungefär 30 år och har under lång tid varit en guldstandard i världen för bröstimplantat. Mentorimplantat finns både som runda och droppformade, garantiprogrammen från Mentor är både långa och generösa.

mentor brostimplantat

Vi utför bröstförstoring med implantat från Mentor och Motiva. Implantaten är välbeprövade och har olika egenskaper vilket gör att de kan vara lämpliga för olika patienter. Proteserna är av silikongel med knottrig eller slät yta. Operation utförs som dagkirurgi under narkos. Snittet läggs vanligtvis i fåran under bröstet och protesen placeras oftast i en ficka under bröstmuskeln. Denna typ av snittplacering är mycket diskret samtidigt som plastikkirurgen kan skapa en precis ficka. Smärtor efter operation är vanliga men oftast bara ett par dygn. Patienten får smärtstillande att ta hemma. Stygnen tas efter en vecka på kliniken och för patienter som med lång resväg kan resorberbara (självupplösande) suturer användas, alternativt kan stygnen tas på en vårdcentral.

Hos vissa kvinnor utvecklas inte brösten normalt. Detta kan ha ärftliga orsaker. Hos andra sker en utarmning av brösten efter amning. I båda fallen kan en förstoringsplastik bli aktuell. Syftet är att skapa en balans mellan bröst- och höftparti. Hos vissa patienter föreligger en asymmetri mellan brösten. I dessa fall kan olika storlek på proteserna kompensera för skillnaden och skapa symmetri mellan brösten.

Innan en bröstförstoring genomförs, provar patienten olika modeller för att se vilken storlek som känns bekväm. Man kan även göra ett s.k. ristest då en bestämd mängd ris läggs i plastpåsar som placeras i behån. Med kläder på får patienten sedan utvärdera vilken storlek som passar bäst. I samråd med doktorn bestäms därefter lämplig storlek dels med hänsyn till resultatet av ristestet och dels efter de anatomiska förutsättningarna.

Moderna proteser är gjorda av silikon, en kiselförening. Silikonproteser har använts i 40 år. En stor mängd vetenskapliga arbeten har gjorts för att ta reda på hur silikonet påverkar kroppen. Inte i något vetenskapligt arbete har man kunnat påvisa något samband mellan silikon och sjukdom. Idag använder vi på vår klinik uteslutande proteser med något fastare gel som brukar jämföras med konsistensen hos geléhallon.

Protesen kan antingen vara rund eller droppformad så kallad anatomisk. Tyvärr händer det att proteserna roterar i sina fickor och är de då av den anatomiska typen är risken stor för en deformering av bröstet. Samtliga proteser har en knottrig, texturerad yta för att minska risken för hårda bröst så kallade kapselkontraktur. Koksaltprotesen som fylls med saltlösning är idag inte lika vanligt förekommande. Den ger oftare problem med veckbildning och eftersom det vanligtvis finns en liten mängd luft i vätskan kan den även ge ifrån sig ett kluckande ljud.

Det finns i princip tre olika vägar att lägga in en protes. Antingen görs ett snitt i armhålan eller i vårtgårdskanten eller så läggs snittet i vecket under bröstet. Det sista alternativet är idag det mest använda eftersom det ger ett mycket diskret ärr och rent kirurgiskt ger en bra åtkomlighet av det område bakom bröstet där en ficka ska skapas för protesen.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bröstförstoring.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.