Gynekomasti Stockholm

Gynekomasti innebär att brösten på män utvecklats som kvinnors. Våra kirurger är specialister inom bröstkirurgi. Läs mer om operationen nedan och boka en konsultation.

Prislista Gynekomasti

  • Gynekomasti
    Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 3-12 timmar
  • Operationstid: 60-150 minuter
  • Sjukskrivning: 0-3 veckor
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista
gynekomasti bröstreduktion för män

Gynekomasti hos Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av gynekomasti? Kontakta då oss på Plastikkirurgen Stockholm. Våra erfarna plastikkirurger med doktor Daniel Saiepour och Örjan Gribbe i spetsen är specialister i plastikkirurgi. Vi flyttade till vår nya klinik i Hammarby Sjöstad 2021.

Varför gynekomasti?

Manlig bröstförminskning genom antingen reduktion av bröstkörtel eller genom fettsugning är en av de absolut vanligaste plastikingreppen för män.

Gynekomasti är ett symtom av att brösten på män växer och börjar påminna om kvinnobröst. Orsaken är en utveckling av bröstkörtlarna, vilket normalt bara sker hos kvinnor. Skälen till gynekomasti kan var flera.

Pubertetsgynekomasti kan försvinna av sig självt men kvarstår problemet när man nått 20-års åldern kan det vara aktuellt att uppsöka en specialist.

Gynekomasti kan vara generande då brösten kan liknas och upplevas som kvinnliga bröst. En bröstreduktion för män kan krävas när bröstkörteln vuxit och problematiken finns på antingen bara en sida eller på bägge brösten. För vissa är det inte bröstkörteln som vuxit utan endast att det uppstått en fettansamling i bröstet/brösten. Det kan då räcka med en fettsugning.

Före- och efterbilder på Gynekomasti

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Bröstreduktion man 1 före Bröstreduktion man 1 efter
placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Jättebra kirurg och personal. Är jättenöjd med resultatet.
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Ronja Oderstad
Ronja Oderstad
1700765914
Fantastisk, trevlig och varm personal! Kände mig otroligt bra omhändertagen 😃
Michaela Quick
Michaela Quick
1700666970
Jag kan verkligen rekommendera denna klinik. Att mötas av Josephine i receptionen och att ha Daniel som kirurg är som en dröm! Hela teamet tillsammans med narkosläkare och sköterskor har verkligen gjort att jag känt mig väl omhändertagen hela dygnet. Och att inte minst nämna resultatet av operationen som överträffat mina förväntningar med råge!
BITA VOSOGHIYAN
BITA VOSOGHIYAN
1699878959
Jag rekomendera stark Dr Örjan,han är väldigt duktigt. Har gjort bröstförstoring 2 veckor sen hos honom och jag är super nöjd.
Marlene Lauren
Marlene Lauren
1699518521
Ett professionellt och tryggt bemötande från konsultation till OperationÖrjan är trygg och lugn med ett öga för det estetiskaPersonalen på plats vid operationen och i anslutning var varma mjuka och trygga och fick mig att känna lugn genom hela processen
Therese
Therese
1699518430
Så proffsiga, snälla och omhändertagande. Hade en väldigt bra upplevelse!
Katlen Saliba
Katlen Saliba
1698060952
Vill varmt rekommendera plastikkirurgen Stockholm ❤️och tacka alla för ett professionellt bemötande och professionellt utförande av operation. Ni har ett super bra team som tog hand om mig före och under operationen och uppvaknande. Så stort tack till er. Bra jobbat alla.
Jag opererades idag och är så nöjd med mottagandet och bemötandet från alla på kliniken. Så tryggt på alla sätt. Kan verkligen rekommendera!!
Sabina Subasic
Sabina Subasic
1697729081
Otroligt professionell klinik. Inget, verkligen inget finns att klaga på.Vilket bemötande från inskrivning till utskrivning man fick! 10/10Ni är helt underbara, fortsätt med det ni gör 🫶Jossan i receptionen ❤️ du är en ⭐️Rekommenderar val av klinik!!!
Maria J
Maria J
1697556491
Fantastiska! Josephine roddade ihop allt och fort gick det. Tack Örjan, Josephine alla andra. Är så otroligt nöjd med precis allt.Tack ännu en gång. Kommer med all säkerhet tillbaka till er igen ❤️
Ida Fromm
Ida Fromm
1697118241
Så hiiiiiimla nöjd med service o mottagande från att man kom till man åkte hem. Så familjärt,så varmt och trevligt. En hemma känsla atmosfär. Verkligen toppen personal och toppen ställe. Jag är jättenöjd tack så mycket hörni 🙏😍 kunde jag ge fler stjärnor skulle jag de.Kram Ida Fromm-Brinck
Bella Jansson
Bella Jansson
1696955331
Fantastiskt bra bemötande och omhändertagande utav alla som jobbar här, och jag är så himla nöjd med resultatet utav ingreppet gjort av Örjan! Kan varmt rekommendera!
BERHANE GEBRE
BERHANE GEBRE
1695279279
Jättefint service av alla personal, ni är väldigt proffsiga ert arbete!!Även om det är tidigt för mig att se resultatet men det känns bra och nöjd.Tack för er 💐
Otroligt proffsiga och så fint omhändertagnde från alla på kliniken! Rekommenderar starkt!
Shene Lee
Shene Lee
1695216042
Jag är sååååå nöjd med min behandling. Jättetrevliga personal
Daniel Saiepour är klart den bästa kirurgen jag besökt. Jag har varit hos flera olika kirurger för konsultation men D tog sig verkligen tid att svara på alla mina frågor, han var grym på att förklara allt i minsta detalj.
Har verkligen inte ett enda dåligt ord att säga om den här kliniken.Alla var helt fantastiska. Verkligen varenda en.Det är lagom litet med en otrolig familjär känsla. Man känner sig så extremt omhändertagen och ompysslad och alla är otroligt jordnära och varma.Det är mysigt att vakna upp tillsammans med andra patienter och prata och ställa frågor. Dela erfarenheter och lyssna på allt och inget.Narkosläkare och narkossjuksköterska pratade på om allt och ingenting och man glömde helt bort vad som skulle hända. Poff så sov en gott.Dessutom berömmer de varandra vilket jag tycker är otroligt viktigt för arbetsmiljön och bra arbetsrelationer vilket i sig bidrar till den goda atmosfären.Ja alltså, jag har somsagt verkligen inget negativt att säga.Stort tack till allihopa!
Fler recensionerjs_loader

Innan operationen

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra gynekomasti. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och när det finns operationstid. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få all information hur det går till rent praktiskt från en av våra sjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation om du väljer att gå vidare och genomföra din gynekomasti.

Efter konsultationen kan du eventuellt få remiss till annan läkare för att undersöka om det finns underliggande sjukdomar som orsakar problemen.

innan bröstredcering för man
under operation gynekomasti

Under operationen

Innan operation markeras området som ska opereras och beroende på vilken typ av teknik som bestäms så tas antingen bröstkörtelvävnad bort kirurgiskt genom ett snitt, alternativt så fettsugs området. Vid en gynekomasti blir snittet i regel mycket diskret placerat i kanten av bröstvårtan, bröstkörtelvävnad avlägsnas och detta kan i vissa fall kompletteras med fettsugning. Det kan även krävas en viss reduktion av hud. Vid de allra enklaste fallen krävs det inte något snitt utan operationen genomförs helt och hållet genom att fettsuga brösten.

Efter avslutad operation

Operationen utförs under narkos och den tar ca 60 minuter. Ett sårdränage appliceras eventuellt på vardera sidan. Dessa tas bort efter några timmar i sällsynta fall nästa dag. Du får åka hem samma dag. Det är mycket viktigt att ta det lugnt efter operationen. Undvik att lyfta tungt samt avstå från fysisk ansträngning under 4 veckor. För att minska svullnad ska du nu börja använda en stödjande kompressionsväst dygnet runt de första 2 veckorna och därefter dagtid ytterligare 2 veckor.

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt bröstlyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

 Narkos

Måltider

Återbesök

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Gynekomasti

Vanliga frågor och svar rörande Gynekomasti. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Vi råder att du har kompression, dvs tryck, efter din operation. Detta för att minska svullnaden.
Nej en gynekomasti är inte speciellt smärtsamt, behöver du smärtlindring efter din operation erbjuds du detta. Många av våra kunder upplever sig smärtfria redan dagen efter operation.
Vi skapar ett slutresultat som matchar hela din kropp. Självklart erbjuds du alltid olika alternativ inför en operation som fettsugning, borttagning av överskottshud och borttagning av bröstkörtlar.
Då snittet läggs under varje bröstvårta blir ärret synlig efter operation. Med tiden bleknar ärret och blir sedan knappt synbart.
Som regel inte, men försök att vila dagarna efter din operation. Om du har ett tungt och krävande jobb kan det vara bra att inte återgå till jobbet första veckan.
martha svarar på frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring scaled
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Gynekomasti.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.