Gynekomasti Stockholm

Gynekomasti innebär att brösten på män utvecklats som kvinnors. Våra kirurger är specialister inom bröstkirurgi. Läs mer om operationen nedan och boka en konsultation.

Prislista Gynekomasti

  • Gynekomasti
    Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 3-12 timmar
  • Operationstid: 60-150 minuter
  • Sjukskrivning: 0-3 veckor
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista
gynekomasti bröstreduktion för män

Gynekomasti hos Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av gynekomasti? Kontakta då oss på Plastikkirurgen Stockholm. Våra erfarna plastikkirurger med doktor Mats von Wachenfeldt och Örjan Gribbe i spetsen är specialister i plastikkirurgi. 

Varför gynekomasti?

Manlig bröstförminskning genom antingen reduktion av bröstkörtel eller genom fettsugning är en av de absolut vanligaste plastikingreppen för män.

Gynekomasti är ett symtom av att brösten på män växer och börjar påminna om kvinnobröst. Orsaken är en utveckling av bröstkörtlarna, vilket normalt bara sker hos kvinnor. Skälen till gynekomasti kan var flera.

Pubertetsgynekomasti kan försvinna av sig självt men kvarstår problemet när man nått 20-års åldern kan det vara aktuellt att uppsöka en specialist.

Gynekomasti kan vara generande då brösten kan liknas och upplevas som kvinnliga bröst. En bröstreduktion för män kan krävas när bröstkörteln vuxit och problematiken finns på antingen bara en sida eller på bägge brösten. För vissa är det inte bröstkörteln som vuxit utan endast att det uppstått en fettansamling i bröstet/brösten. Det kan då räcka med en fettsugning.

Före- och efterbilder på Gynekomasti

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Bröstreduktion man 1 före Bröstreduktion man 1 efter
placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Jag opererades i maj och var väldigt nervös inför det. Har opererat mig på två kliniker tidigare, men kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig varit så nöjd som på Plastikkirurgen Sthlm. Fick ett så fint bemötande från konsultation fram till operationsdagen då jag blev omhändertagen av fantastisk personal. Kände mig hundra procent trygg. Och jag kan varmt rekommendera Daniel som kirurg! 10 av 10.
Pierre Westén
Pierre Westén
1716916145
Jag är mycket nöjd med kirurg Daniel och personalen som var mycket omhänderta-gande. Väldigt nöjd med resultatet!! Tack till Er!!
Milica
Milica
1715851642
HejJag vill dela med min upplevelse på plastikkirurgi.Tack snälla till er i personalen för ni är så omhändertagen och gör ett så professionell mottagande .Jag gjorde en bröst förstoring och lyft. Jag har tidigare haft silikon inlägg.Men nu va det dags att byta och lyfta efter 13 år. Med de gamla inlägget,När jag kom till kliniken för konsultation möter jag Daniel som ska utföra min operation. Efter att vi har gått igenom de som ska göras och hur och allt vi pratade om så kände jag att jag va i trygga händer. Jag vill rekommendera plastikkirurgi och skulle jag göra någonting igen så väljer jag plastikkirurgi igen.Den familjär känsla och stämningen jag fick den dag jag gjorde operationen fick mig att bli lugn. Och när personalen innan jag fick narkosen skoja med mig fick mig att känna att jag är i trygga händer.Tack 🙏Till er alla på plastikkirurgi StockholmNi är så grymt duktig 🤩🙏🙏🙏
Anna
Anna
1712668609
Hade gått ner massa i vikt så fixade både magmusklerna, överskottet av huden som var på magen och bröstförstoring. All personal är väldigt lugna och trevliga. Örjan som var min kirurg rekommenderar jag verkligen att gå till. Sålde inte på mig något utan gav mig en rekommendation av storlek på cc men jag ville ha lite större vilket han sa också skulle funka bra till min kroppsform. Väldigt proffsiga och omhändertagande
Tania
Tania
1710422578
2 veckors sedan jag opererades, är super nöjd med dr Daniel Saiepour, han sprider ett lugn och är otroligt proffsig. Vill också passa på att ge beröm till Jossan som alltid har ett glatt humör samt sköterskorna Emma och Evelina som pysslar om en.
julia Neumann
julia Neumann
1709704586
Jag rekommenderar denna klinik av hela mitt hjärta. De tog hand om mig från det att jag kom in, jag kände att jag visste vad de gjorde och förklarade allt steg för steg vad som skulle hända. Kirurgen Daniel och hela personalen är professionella och gjorde operationen snabb och den postoperativa smärtan uthärdlig. Tack alla ❤️
Diana Pascu
Diana Pascu
1708195791
🏆Bästa teamet!!! Tackar alla ! Rekommenderar Örjan G till alla😎The best team ever! Thank you 💐
Ninni Eriksson
Ninni Eriksson
1708023861
Jag opererades för en vecka sedan av Örjan på Plastikkirurgen och kan inte ha bett om en bättre upplevelse. Bemötandet från reception, narkos - och operationssköterskor, personal på uppvaket och givetvis Örjan var fantastiskt. Samtliga förmedlade en lugn, positiv och familjär stämning som definitivt behövs inför, under och efter en operation.Vill även tillägga att stödet efter operationen även det har varit långt över förväntan med snabba svar på diverse frågor och funderingar. Tack snälla till alla på Plastikkirurgen för den här gången - om jag opererar mig igen kommer jag definitivt att göra det hos er!
Örjan Gribbe, en stjärna som verkligen lyssnar på ens önskemål. Operationssköterskan, narkosläkare, receptionist, alla var så tillmötesgående! Kände mig inte det minsta stressad eller nervös i deras händer!Allt ifrån att jag togs emot till uppvaket och omhändertagandet efteråt var så underbart, ville knappt åka hem! 🥹Jag är SUPERnöjd med allt hos de! ❤️
Iryna Gasanova
Iryna Gasanova
1706439592
Amazing and very professional team ❤️Thanks a looooooot
Monica Samie
Monica Samie
1705494957
Bästa kliniken och bästa upplevelsen någon kan önska sig.Alla på kliniken är varma, omhändertagande och proffsiga. Daniel är en kirurg som är proffsig och har ett lugn som smittar av sig.Vart ända person jag har varit i kontakt med på denna klinik har behandlat mig med sån värme och varit så proffsiga så all oro eller tvivel man kanske har bara försvunnit.Tack för att ni gjorde min bukplastik upplevelse till något så underbart och att ni fortfarande finns där och stöttar och kontrollerar och ger mig den trygghet jag behövd..
Ayesha
Ayesha
1705087491
Jag rekommenderar stark denna underbara klinik, Örjan Gribbe är en Stjärna, kan ej med ord beskriva vilken fin människa han är , detsamma till Underbara Jossan🥹❤️ Örjan är väldigt duktig på det han gör, han gör ett så fint jobb, han är skicklig, kunnig samt proffesionellt på högsta nivå samt ärlig, han är omtänksam lyssnar på en, skulle jag fortsätta skriva så kommer jag fortfarande inte med ord kunna beskriva hur bra Örjan är. Jag är så tacksam, Örjan Gribbe⭐️ och tack till er alla på kliniken😊
Sophia Larsson
Sophia Larsson
1704779906
Så bra bemötande av all personal. Var på fler konsultationer men fick så bra intryck av Örjan att jag valde denna klinik ändå. Man kände sig väl omhändertagen och uppassad på. De var lugna och pedagogiska när de förklarade vad som skulle ske och hur. Allt var toppen!
Fantastiskt personal, kändes proffsigt och familjärt på samma gång. Blev väl omhändertagen, kände mig som en drottning. Fräscha lokaler, underbar frukostbricka. Allt gick så smidigt, från konsultation till operation och kontakt efter. Örjan är ett superproffs, han får mig att känna mig otroligt trygg. Rekommenderas varmt, bästa kliniken! (Gjorde bröstförstoring)Tillägg till ursprunglig recension;Nu har det gått 4 v sedan operationen. Allt har gått över förväntan och jag är otroligt nöjd med mina nya bröst! 😍 Örjan är väldigt lyhörd, känner att han lyssnade och förstod mina önskemål och levererade exakt det jag ville ha.Örjan, vilken stjärna du är, jag är så tacksam över det fantastiska jobb du gjort!Bifogar ett par bilder.
Mandy Karlsson
Mandy Karlsson
1703427929
Är väldigt nöjd med resultatet! Haft kontakt efteråt & fått bra bemötande. Rekommenderas starkt. ♥️
Kunde inte haft en bättre upplevelse, all personal var helt underbara från att jag kom dit tills det var dags att åka hem, och man kände sig väl omhändertagen på plats. Kan verkligen lämna mina varmaste rekommendera för Plastikkirurgen Stockholm.
Jättebra kirurg och personal. Är jättenöjd med resultatet.
Fler recensionerjs_loader

Innan operationen

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra gynekomasti. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och när det finns operationstid. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få all information hur det går till rent praktiskt från en av våra sjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation om du väljer att gå vidare och genomföra din gynekomasti.

Efter konsultationen kan du eventuellt få remiss till annan läkare för att undersöka om det finns underliggande sjukdomar som orsakar problemen.

innan bröstredcering för man
Mats von Wachenfeldt, Hammarby Sjöstad

Under operationen

Innan operation markeras området som ska opereras och beroende på vilken typ av teknik som bestäms så tas antingen bröstkörtelvävnad bort kirurgiskt genom ett snitt, alternativt så fettsugs området. Vid en gynekomasti blir snittet i regel mycket diskret placerat i kanten av bröstvårtan, bröstkörtelvävnad avlägsnas och detta kan i vissa fall kompletteras med fettsugning. Det kan även krävas en viss reduktion av hud. Vid de allra enklaste fallen krävs det inte något snitt utan operationen genomförs helt och hållet genom att fettsuga brösten.

Efter avslutad operation

Operationen utförs under narkos och den tar ca 60 minuter. Ett sårdränage appliceras eventuellt på vardera sidan. Dessa tas bort efter några timmar i sällsynta fall nästa dag. Du får åka hem samma dag. Det är mycket viktigt att ta det lugnt efter operationen. Undvik att lyfta tungt samt avstå från fysisk ansträngning under 4 veckor. För att minska svullnad ska du nu börja använda en stödjande kompressionsväst dygnet runt de första 2 veckorna och därefter dagtid ytterligare 2 veckor.

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt bröstlyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

 Narkos

Måltider

Återbesök

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Gynekomasti

Vanliga frågor och svar rörande Gynekomasti. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Vi råder att du har kompression, dvs tryck, efter din operation. Detta för att minska svullnaden.
Nej en gynekomasti är inte speciellt smärtsamt, behöver du smärtlindring efter din operation erbjuds du detta. Många av våra kunder upplever sig smärtfria redan dagen efter operation.
Vi skapar ett slutresultat som matchar hela din kropp. Självklart erbjuds du alltid olika alternativ inför en operation som fettsugning, borttagning av överskottshud och borttagning av bröstkörtlar.
Då snittet läggs under varje bröstvårta blir ärret synlig efter operation. Med tiden bleknar ärret och blir sedan knappt synbart.
Som regel inte, men försök att vila dagarna efter din operation. Om du har ett tungt och krävande jobb kan det vara bra att inte återgå till jobbet första veckan.
Mats von Wachenfeldt

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring scaled
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Gynekomasti.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.