Gynekomasti Stockholm

Gynekomasti innebär att brösten på män utvecklats som kvinnors. Våra kirurger är specialister inom bröstkirurgi. Läs mer om operationen nedan och boka en konsultation.

Prislista Gynekomasti

  • Gynekomasti
    Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 3-12 timmar
  • Operationstid: 60-150 minuter
  • Sjukskrivning: 0-3 veckor
  • Börja träna: 1-3 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista
gynekomasti bröstreduktion för män

Gynekomasti hos Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av gynekomasti? Kontakta då oss på Plastikkirurgen Stockholm. Våra erfarna plastikkirurger doktor Daniel Saiepour och doktor Leif Gylbert är specialister i plastikkirurgi. Vi flyttade till vår nya klinik i Hammarby Sjöstad 2021.

Varför gynekomasti?

Manlig bröstförminskning genom antingen reduktion av bröstkörtel eller genom fettsugning är en av de absolut vanligaste plastikingreppen för män.

Gynekomasti är ett symtom av att brösten på män växer och börjar påminna om kvinnobröst. Orsaken är en utveckling av bröstkörtlarna, vilket normalt bara sker hos kvinnor. Skälen till gynekomasti kan var flera.

Pubertetsgynekomasti kan försvinna av sig självt men kvarstår problemet när man nått 20-års åldern kan det vara aktuellt att uppsöka en specialist.

Gynekomasti kan vara generande då brösten kan liknas och upplevas som kvinnliga bröst. En bröstreduktion för män kan krävas när bröstkörteln vuxit och problematiken finns på antingen bara en sida eller på bägge brösten. För vissa är det inte bröstkörteln som vuxit utan endast att det uppstått en fettansamling i bröstet/brösten. Det kan då räcka med en fettsugning.

Före- och efterbilder på Gynekomasti

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Bröstreduktion man 1 före Bröstreduktion man 1 efter
placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Hanan Ennjmaouy
Hanan Ennjmaouy
13:22 20 Jun 22
Toppen bemötande. Professional läkare. Ser framemot min bokade tid.
Elisabeth Ljungqvist
Elisabeth Ljungqvist
15:39 16 Jun 22
Jag kan varmt rekommendera Plastikkirurgen Sthlm och Dr Daniel. Jag är så nöjd med mitt resultat och blev så väl om omhändertagen av hela proffsiga gänget. Tack!!!
Cecilia Eidin
Cecilia Eidin
10:46 18 May 22
Mycket nöjd, stort tack till hela personalen som alla är så fina och omtänksamma 🌸
Marie Strand
Marie Strand
12:57 06 Apr 22
Tack doktor Daniel!!!!!
Magdalena Zboś
Magdalena Zboś
12:51 28 Mar 22
Jag är supernöjd med resultatet mitt bröstförstoring hos dr.Daniel bästa läkare 👌.Verkligen rekommendera Plastikkirurgen Hammarby Sjöstad Stockholm fina ,mysiga lokaler, professionell och trevliga personalen.Stort tack 🤗
Johanna Berman
Johanna Berman
11:23 10 Mar 22
Tack all personal, speciellt Linda i repan
Lene Brandt
Lene Brandt
09:36 04 Mar 22
Tack alla inblandade på Plastikkirurgen Stockholm! jag var otroligt rädd innan min operation men ni fick mig verkligen att må så bra som möjligt innan och efter operationen. Evigt tacksam!
Pia Hansson
Pia Hansson
09:54 17 Feb 22
Genomgick brötlyft och implantat hos Daniel. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av hela personalen!
Carol Beer
Carol Beer
11:19 15 Feb 22
Wow! så väl omhändertagen och professionell vårdpersonal. rekommenderas verkligen!
Daniela Pascual
Daniela Pascual
12:36 10 Feb 22
Fantastisk personal! Kan verkligen rekommendera Plastikkirurgen Stockholm!
Carina Morssing
Carina Morssing
18:48 03 Feb 22
Är otroligt nöjd med resultatet, kan bara ösa lovord‼️
peter svensson
peter svensson
12:20 19 Jan 22
Väldigt trevliga i sitt bemötande!
Dusja Dragomir
Dusja Dragomir
11:07 06 Dec 21
Fantastiskt nöjd 💕😊
Siw Malm
Siw Malm
11:18 16 Nov 21
Fina lokaler, trevlig personal!!!
Gunta G
Gunta G
13:35 08 Nov 21
Är glad jag gjorde gynekomasti!
Håkan B
Håkan B
10:52 02 Nov 21
Tack Camilla!
miranda Kidir
miranda Kidir
06:44 06 Oct 21
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader

Innan operationen

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra gynekomasti. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och när det finns operationstid. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få all information hur det går till rent praktiskt från en av våra sjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation om du väljer att gå vidare och genomföra din gynekomasti.

Efter konsultationen kan du eventuellt få remiss till annan läkare för att undersöka om det finns underliggande sjukdomar som orsakar problemen.

innan bröstredcering för man
under operation gynekomasti

Under operationen

Innan operation markeras området som ska opereras och beroende på vilken typ av teknik som bestäms så tas antingen bröstkörtelvävnad bort kirurgiskt genom ett snitt, alternativt så fettsugs området. Vid en gynekomasti blir snittet i regel mycket diskret placerat i kanten av bröstvårtan, bröstkörtelvävnad avlägsnas och detta kan i vissa fall kompletteras med fettsugning. Det kan även krävas en viss reduktion av hud. Vid de allra enklaste fallen krävs det inte något snitt utan operationen genomförs helt och hållet genom att fettsuga brösten.

Efter avslutad operation

Operationen utförs under narkos och den tar ca 60 minuter. Ett sårdränage appliceras eventuellt på vardera sidan. Dessa tas bort efter några timmar i sällsynta fall nästa dag. Du får åka hem samma dag. Det är mycket viktigt att ta det lugnt efter operationen. Undvik att lyfta tungt samt avstå från fysisk ansträngning under 4 veckor. För att minska svullnad ska du nu börja använda en stödjande kompressionsväst dygnet runt de första 2 veckorna och därefter dagtid ytterligare 2 veckor.

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt bröstlyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

 Narkos

Måltider

Återbesök

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Gynekomasti

Vanliga frågor och svar rörande Gynekomasti. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Vi råder att du har kompression, dvs tryck, efter din operation. Detta för att minska svullnaden.
Nej en gynekomasti är inte speciellt smärtsamt, behöver du smärtlindring efter din operation erbjuds du detta. Många av våra kunder upplever sig smärtfria redan dagen efter operation.
Vi skapar ett slutresultat som matchar hela din kropp. Självklart erbjuds du alltid olika alternativ inför en operation som fettsugning, borttagning av överskottshud och borttagning av bröstkörtlar.
Då snittet läggs under varje bröstvårta blir ärret synlig efter operation. Med tiden bleknar ärret och blir sedan knappt synbart.
Som regel inte, men försök att vila dagarna efter din operation. Om du har ett tungt och krävande jobb kan det vara bra att inte återgå till jobbet första veckan.
martha svarar på frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Gynekomasti.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.