Intimkirurgi Stockholm

Det blir allt vanligare att kvinnor genomgår intimkirurgi och det kan bero på olika orsaker som exempelvis komplikationer som uppstått vid födsel, pubertet eller förlossning. Ibland kan även operationen vara i kosmetiska syften för att korrigera missnöje.

Hos oss på Plastikkirurgen Stockholm utför vi intimkirurgi. De vanligaste ingreppen är inre- och yttre blygdläppsplastik, slidförsnävning, klitorislyft samt fettsugning av venusberget.

Du möter vår specialist inom intimkirurgi, när du besöker kliniken för konsultation. Inför varje ingrepp får du träffa en sköterska och en kirurg där du får berätta om dina problem och önskemål. Tillsammans tar ni fram en plan som passar dig och du får möjlighet att ställa frågor.

De flesta intimkirurgiska ingreppen genomförs med lokalbedövning och du får åka hem samma dag. Vad som gäller för just ditt ingrepp kommer du och din kirurg gemensamt fram till under din konsultation. De flesta operationer har en läkningstid på några veckor och efter det kommer du kunna se ditt resultat.

Intimkirurgi – Medelålderspar som håller hand njuter av en promenad på stranden vid solnedgång

Prislista intimkirurgi

 • Blygdläppsförmninskning
  Pris: 42 000 kr / Delbetalning: 1 750 kr/mån
 • Fettsugning yttre blygdläppar
  Pris: 35 000 kr / Delbetalning: 1 458 kr/mån
 • Fettransplantation yttre blygdläppar
  Pris: 39 000 kr / Delbetalning: 1 625 kr/mån
 • Fettsugning venusberget
  Pris: 39 000 kr / Delbetalning: 1 625 kr/mån

Vanliga frågor och svar om intimkirurgi

Nedan har vi sammanställt några vanliga frågor och svar rörande just intimkirurgi. Finns inte din fråga med i listan? Kontakta oss!

Hos oss får du tillsammans med en kirurg gå igenom pris om hur mycket ingreppet kommer kosta. Pris för att operera dina inre och yttre blygdläppar beror på själva operationen och om du väljer att kombinera med något annat. Prisindikation hittar du i prislistan.

Det blir allt mer vanligt med intimkirurgi bland kvinnor i Sverige. Anledningen till att fler väljer att genomgå en operation kan vara svårighet vid fysisk aktivitet, obehag vid sexuell aktivitet, estetiska önskemål eller besvär efter förlossning.

De som främst söker sig till oss på Plastikkirurgen Stockholm är mellan 35 och 50 år. Det handlar inte enbart om det estetiska utan att åtgärda medicinska problem för att underlätta i kvinnors vardag.

Det är olika pris beroende på vilket ingrepp du väljer att göra. Du är välkommen att höra av dig till oss på Plastikkirurgen Stockholm för att få fram ett specificerat pris för din behandling. Prisindikation hittar du i prislistan.

Försnävningsplastik kan användas vid fall där patienter fått klippa slidöppningen vid förlossning. Vid slidförsnävning avlägsnas vävnad från vaginans bakvägg. Vävnadslagren sys sedan ihop med en försnävning. Skador vid vaginans ingång som uppkommit vid förlossning åtgärdas ofta i samband med slidförsnävning.

Du är vaken under hela ingreppet då behandlingen sker med lokalbedövning och kan åka hem samma dag. Efter cirka sex veckor kan du börja leva normalt med sexuella aktiviteter och fysisk träning.

Andra operationsområden

Kvinna formar händer till hjärta - intimkirurgi

Varför intimkirurgi?

Många kvinnor upplever obehag eller asymmetri av både sina yttre och inre blygdläppar och underlivet generellt. Detta kan leda till fysiska och psykiska svårigheter som bidrar till negativt mående. Många upplever att de får sämre funktion, att det är obekvämt att utföra fysisk aktivitet, sämre sexliv och besvär med hygien.

Intimkirurgi kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm och säker i vardagen. Problem som hämmat dig kan minska eller försvinna helt. Du kan komma att uppskatta fysisk aktivitet, ditt sexliv kan bli bättre och lättare att sköta hygien.

Vanligt ingrepp - inre blygdläppar

Den vanligaste behandlingen inom intimkirurgi är korrigering av de inre blygdläpparna.

Orsaken till blygdläppsoperation är att minska eller korrigera storleken på de inre blygdläpparna. Vissa upplever medfödda komplikationer eller skador i underlivet.

Innan din behandling har du en konsultation tillsammans med en kirurg, där ni går igenom vilka olika tekniker som går att använda. Antingen en V-plastik, där kirurgen gör ett triangelformat snitt som tar bort den mellersta delen av blygdläppen för att sedan sy ihop den främre och bakre delen. Direktexcision innebär att kirurgen gör ett rakt snitt.

Operationen utförs med lokalbedövning och du kommer vara vaken under hela processen. Det är viktigt att du vilar efter din operation, men du kan lämna kliniken redan samma dag som behandlingen äger rum.

Kvinna innan intimkirurgiskt ingrepp

Populära behandlingar

Nedan finner du våra allra mest populära plastikkirurgiska ingrepp.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.