Fettsugning

Funderar du på att genomgå en fettsugning? Vår överläkare Leif Gylbert är specialist inom plastikkirurgi. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Fettsugning med pris från: 32 000 kr

Delbetala räntefritt från 1 333 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 3-8 timmar

Operationstid: 30-120 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos och lokalbedövning: Ja

Sjukskrivning: 0-7 dagar

Börja träna: 1-4 veckor

Fettsugning överviktig kvinna

Fettsugning på Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av fettsugning? Tveka inte att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm. Legitimerade läkare Dr Leif Gylbert är vår framstående specialist i plastikkirurgi som mellan 1995 och 2020 drev en framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet i Stockholm med fokus på estetiska samt rekonstruktiva operationer. Leif Gylbert är nu överläkare på Plastikkirurgen Stockholms nya plastikkirurgklinik i Hammarby Sjöstad.

Varför fettsugning?

Fettsugning kan göras på ett flertal olika områden. Lokaliserad fetma förekommer vanligen på magen, låren, höfterna, knäna eller under hakan. Orsaken till detta är ärftligt eller ett resttillstånd efter tidigare övervikt eller graviditet. Patienter med lokalt fettöverskott behandlas med fettsugning, en operation som kan utföras under narkos eller vid mindre åtgärder under lokalbedövning.

Fettsugning är inte en behandling som fungerar vid kraftig övervikt. Vid generell fetma rekommenderas bantning med regelbunden motion och lämplig kost. Läs mer om ingreppet nedan.

Du undrar säkert hur ditt operationsresultat skulle kunna se ut, läs mer om 3D-simulering här.

Före- och efterbilder på Fettsugning

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Innan fettsugningen

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra fettsugning. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och när det finns operationstid om så önskas. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. 

Du kan få all information hur det går till rent praktiskt från en av våra sjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation när du väljer att gå vidare och genomföra din fettsugning.

En kvinna innan en fettsugning
Bandagerad kvinna efter fettsugning

Under operationen

Före operation med fettsugning markeras de områden som ska åtgärdas. Via ett eller flera små snitt i huden sprutas en vätskeblandning in i området för att lättare kunna bearbeta fettet och för att minimera blödningar under huden. I vätskan finns även lokalbedövning som komplement till eventuell narkos. Överskottet av fett tas ut med hjälp av kanyler som är 3-5 mm tjocka och trubbiga i spetsen för att inte skada övrig vävnad i området.

Efter en fettsugning

Efter operation läggs ett förband som kan tas av redan efter något dygn. Lätt kompression över det behandlade området rekommenderas i en till två månader. Smärtan är måttlig efter fettsugning och stygnen kan tas efter en vecka.

Följande ingår i priset

Om du genomgår en fettsugning hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

Lokalbedövning

 Återbesök

Måltider

Hotellövernattning

 

FAQ - Fettsugning

Vanliga frågor och svar rörande Fettsugning. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Fettsugning genomförs genom att ett medel sprutas in och sedan sugs eller slås fettcellerna sönder för att sedan sugas ut. Det kan upplevas smärtsamt men brukar som i regel vara hanterbart.
Ett kompressionsstöd i form av gördel som ger ett jämt tryck över operationsområdet förebygger svullnad, smärta och påskyndar läkningsprocessen.
Nej fettceller som tas bort försvinner permanent. Om patienten skulle gå upp mycket i vikt ökar fettcellerna i storlek men de bildas inga nya.
Du ser resultat direkt efter operation, ett slutgiltigt resultat syns efter 6 månader.
Risken för hängig hud efter en fettsugning ökar med åldern, yngre patienter har mer elasticitet i huden och därav inte lika stor risk.
Varje typ av operation medför en risk för infektion, vi erbjuder alla våra patienter uppföljande återbesök samt telefonkontakt vid infektionstecken. Om du drabbas av en infektion och är i behov av medicinering får du recept från oss.
Sköterska besvarar frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Fettsugning.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.