Fettsugning Stockholm

Fettsugning skapar en möjlighet att skulptera och forma din figur och kan vara ett alternativ för dig som har oönskat fett på en eller flera delar av din kropp. Funderar du på att genomgå en fettsugning? Här nedan kan du läsa mer om ingreppet.

Prislista Fettsugning

 • Fettsugning buk stor
  Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån
 • Fettsugning buk liten
  Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån
 • Fettsugning buk+flanker
  Pris: 58 000 kr / Delbetalning: 2 417 kr/mån
 • Fettsugning flanker
  Pris: 32 000 kr / Delbetalning: 1 333 kr/mån
 • Fettsugning buk+utsida lår
  Pris: 62 000 kr / Delbetalning: 2 583 kr/mån
 • Fettsugning insida lår
  Pris: 32 000 kr / Delbetalning: 1 333 kr/mån
 • Fettsugning utsida lår
  Pris: 48 000 kr / Delbetalning: 2 000 kr/mån
 • Fettsugning haka
  Pris: 30 000 kr / Delbetalning: 1 250 kr/mån

Snabbfakta

 • Tid på kliniken: 3-8 timmar
 • Operationstid: 30-120 minuter
 • Sjukskrivning: 0-7 dagar
 • Börja träna: 4-6 veckor
 • Narkos och Lokalbedövning: Ja
 • Ingår i priset: Se lista
Fettsugning överviktig kvinna

Fettsugning på Plastikkirurgen Stockholm

Har du kämpat med att få fort kilon på din kropp utan resultat? Kan eller orkar du inte motionera av olika anledningar? Med fettsugning kan du bli av med fettdepåer över såväl stora områden som mer lokalt. Med fettsugning behandlas dina problemområden på ett skonsamt sätt. Kroppens figur blir efter en fettsugning mer proportionerlig och du får en form som du önskar och trivs i.

Vad är fettsugning?

Din kropp har ett antal fettceller som antingen växer eller krymper beroende om du går upp eller ner i vikt.

Ta bort oönskade fettceller

Oönskade fettansamlingar är ibland omöjliga att få bort genom kost och motion. Fettsugning, eller liposculpture, syftar till att ta bort lokaliserade fettansamlingar under huden. Man tar alltså bort oönskade fettceller. Det är ingen ersättning för bantning men resultatet är bestående då de borttagna fettcellerna inte återbildas. Din kropp får en ny form med permanenta resultat.

Var kan man fettsuga?

Man kan fettsuga olika områden på kroppen. Dessa kan exempelvis vara haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg och vader. Det är möjligt att göra fettsugning på flera ställen vid samma operationstillfälle och på så sätt minska fett på flera områden av din kropp. Den enda begränsningen som finns är hur stor mängd fett som kan tas bort vid ett och samma tillfälle. Vid operationen sprutas saltlösning in i fettvävnaden och fettet kan sedan sugas ut med smala kanyler. För varje område som fettsugs brukar det bli 2-3 ärr som är cirka 7 mm stora vardera.

Vem kan genomgå fettsugning?

Fettsugning kan vara ett bra alternativ för dig som har svårt att bli av med fett på vissa delar av din kropp. Kanske besväras du av bukfetma efter en graviditet eller så besväras du av lipödem. Det finns en mängd olika anledningar till att man funderar på fettsugning och om du är undrar huruvida ingreppet passar dig är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Med lång erfarenhet kring ingreppet kan vi berätta om just dina förutsättningar med en operation.

Varför fettsugning?

Att välja att göra en fettsugning kan bero på flera orsaker. Det kan vara genetiskt svårare att gå ner i vikt, men tidigare övervikt och graviditet kan också vara faktorer till detta. Oavsett hur din situation ser ut kan vi hjälpa dig att få bort det sista envisa fettet och ge dig en kropp som du trivs i. Lokaliserad fetma förekommer vanligen på magen, låren, höfterna, knäna eller under hakan. Patienter med lokalt fettöverskott behandlas med fettsugning, en operation som kan utföras under narkos eller vid mindre ingrepp under lokalbedövning. Lokalbedövning används även vid narkos som ett komplement – så att du alltid kan vara trygg med att du inte kommer att känna något under operationen.

Före- och efterbilder på Fettsugning

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat av fettsugning pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Patientomdömen
lena almousavi
lena almousavi
09:50 31 Mar 23
Ohört tacksam av kirurgen Örjan och de fina personal. Fick mina drömbröst och skulle inte välja någon annan klinik änn Plastikkirurg hoppas han jobbar kvar bara om 10-15 år då jag ska göra om dom ♥️♥️
Kryptonista
Kryptonista
14:39 30 Mar 23
Mycket professionellt bemötande och utförande. Helnöjd. 100% rekommendation.
Sandra Olsson
Sandra Olsson
14:26 30 Mar 23
Helt underbar personal och underbar läkare som förstår en 😘
Amanda Berg
Amanda Berg
11:29 30 Mar 23
Nöjd med omhändertagandet på kliniken, sov där en natt. Allt har gått jättebra! Glad över att jag valde att göra operationen hos plastikkirurgen STHLM. väldigt kunnig och trevlig personal.
Nasrin Abu el-hawa
Nasrin Abu el-hawa
11:41 28 Mar 23
Så omhändertagande och gulliga genuint intresserade av ens mående.
Bianca Hedensjö
Bianca Hedensjö
08:26 28 Mar 23
Jag var väldigt nervös innan dels över att bli sövd samt smärtan som skulle vänta men allt har gått så bra och är så glad att jag gjort detta hos plastikkirurgen Stockholm. Har blivit otroligt bra bemött och omhändertagen.
Shene Mohammad
Shene Mohammad
20:28 23 Mar 23
Bästa och träligaste och duktigaste personalen i plastikkirurge Stockholm…⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kristina
Kristina
06:11 21 Mar 23
Nöjd från första mötet till slutresultatet 😊
Izabela Godlewska
Izabela Godlewska
06:44 17 Mar 23
Jättefin service av all personal! Josefine i receptionen hjälper med alla frågor och funderingar (så tryggt) när man är så tankspridd inför en operation.Örjan Gibbe kom med väldigt bra råd för min behandling under konsultationen! Väl på plats för operation får man träffa alla läkare osv som ska ta hand om en, alla var superfina och omhändertagande!Örjan har ögon för bröstförstoring och jag fick verkligen ett önskat resultat, för mig var det viktigt att förstoringen skulle vara proportionerlig med min kropp, det såg Örjan verkligen till att det blev, supernöjd.Kommer utan tvekan gå hit igen om jag skulle ha funderingar över en annan behandling och kan starkt rekommendera denna klinik.
jenny Brickner
jenny Brickner
10:59 28 Feb 23
Supernöjd med denna fantastiska kliniks proffessionalitet och bemötande. Rekommenderas!
Ida Sselle
Ida Sselle
14:31 25 Feb 23
Jag gjorde min första operation på denna proffsiga klinik.Jag hade redan från början mycket höga förväntningar, och väldigt tydliga bilder av hur jag ville att mitt resultat skulle bli. Men trots mina redan mycket höga förväntningar så lyckades Dr Daniel på något magiskt sätt att överträffa mina förväntningar med hästlängder, och jag hade inte kunnat bli mer nöjd! Jag älskar resultatet.Daniel är superduktig, och väldigt proffsig. Han lyssnade noga på mina önskningar, gav egna förslag, och skapade perfektion efter det.Han är otroligt lyhörd och lyssnar verkligen på dig som kund, men är också noga med att berätta vad han kan göra för dig utefter dina egna förutsättningar. Han gjorde med andra ord precis allt rätt man kan göra som kirurg och gav mig mer än jag önskade.Från det att man tar kontakt med kliniken, tills man kommer på återbesök efter sin operation så blir man välinformerad om hur allting ska gå till, och de svarar snällt på alla frågor man kan tänkas ha, både före och efter op.För mig är det ett klart beslut att återvända till denna klinik ifall jag ska operera mig igen. Vilket jag planerar att göra framåt. Jag har varit på många konsultationer, på flera olika kliniker där magkänslan aldrig känts så bra och rätt som här. Det här är enligt mig en klinik i toppklass.
Sandra Altamirano
Sandra Altamirano
09:46 23 Feb 23
En fantastisk klinik med ett mycket proffsig team, med hög kvalitet och bästa resultat o dessutom utmärkt service.Rekommenderar varm kliniken! Bästa kliniken o jag är mycket nöjd med valet.
Hedda Remmereit
Hedda Remmereit
14:19 21 Feb 23
Så otroligt glad med mitt val av klinik. Jag gjorde bröstförstoring hos Örjan och skulle rekommendera han till alla. Så proffsig noggrann och duktig. Vill också tagga Roger på uppvaket som var så otroligt givmild och trevlig. Det är nu 2 v efter Op och har inget negativt att säga❤️
Ioana Filip
Ioana Filip
17:50 16 Feb 23
Tack för en fantastisk upplevelse och service i världsklass Dr. Saiepour och övrig personal. Ett extra tack till Josephine för snabb återkoppling och engagemang. Ni är bäst! Kommer definitivt att rekommendera er till alla jag känner.
Sandra Norling
Sandra Norling
17:47 16 Feb 23
Bra bemötande bra personal
An He
An He
21:27 08 Feb 23
När man som kund väljer att komma tillbaka, jamen de måste väl ändå säga endel om kliniken och dess medarbetare. Från dag ett i kontakten med kliniken så infann sig ett lugn hos mig som kund. Fantastiska Dr Daniel, samt övrig personal, fick mitt första dygn på kliniken att kännas som en "dans på rosor". Trots att jag gjorde en stor bukplastik blev vare sig värken eller oron nämnvärd. Precis all personal, från kirurg till sköteska till kordinator, visar på stor proffsigt bemötande såväl kunskapsmässigt som medmänsklighet. De ger ett lugn hos mig som patient att känna hur alla runt mig kan sitt yrke, såväl när allt går som planerat eller om min kropp på något vis skulle protestera under min vård där.Nu är jag enbart ca 4 v in i min läkning, men ser redan fram emot mina kommande operationer på kliniken, bröstreduktion/lyft samt fettsugning lår..Jag följde magkänslan i valet av Plastikkirurgen Stockholm. Gör det du med..
Caroline Abu Sweid
Caroline Abu Sweid
18:01 08 Feb 23
Blev super nöjd med min mammy makeover. Daniel saiepour är så otroligt duktig på det han gör.
Emma
Emma
17:30 08 Feb 23
Fantastisk personal. Jättenöjd med allt. Rekommenderar verkligen +++++
Sofie Stålemar
Sofie Stålemar
05:50 04 Feb 23
Jag kan verkligen rekommendera Plastikkirurgen I Stockholm.Vilket otroligt bra bemötande, från det att jag tog kontakt med kliniken, till operationen och tiden efter.Jag opererades av Örjan, och är så himla nöjd!Han är lugn och realistisk, och är den jag kommer ringa till om jag kommer på att göra någon fler operation.Narkosläkarna där måste vara bland de bästa som finns, man blev verkligen omhändertagen ❤Är så glad att jag valde just denna klinik.
florence farfan
florence farfan
14:39 01 Feb 23
Really good experience!! I’m so happy with the results! Highly recommend this place
Petra Zetterberg
Petra Zetterberg
10:36 01 Feb 23
Var hos er i måndags och gjorde min bröst operation hos Örjan. Vill bara säga att ni är ett fantastiskt team hela gänget jag träffade. Kände mig väl omhändertagen. Kan varmt rekommendera er ❤️
Cecilia Axelsson
Cecilia Axelsson
06:40 30 Jan 23
Väldigt proffesionella och hade verkligen valt Plastikkirurgen Stockholm igen! Alla frågor är välkomna såväl före som efter operation. Man känner sig väl ompysslad efter operationen och de är bra på att informera. Kan verkligen rekommendera dem! Gjorde stor bukplastik och bröstlyft utan implantat (mommy makeover) hos Daniel och är verkligen nöjd!
Sonia Rickne
Sonia Rickne
12:29 25 Jan 23
Professionell och respektfull plastkirurg , trevlig och omhändertagande personal från receptionen till operation kan varmt rekommendera.
Anna Linder
Anna Linder
15:43 20 Jan 23
En dröm blev till verklighet!! Vilket otroligt fint bemötande från denna klinik! Allt från receptionen, narkos, sköterskor och bästa Örjan. Kan bara varmt rekommendera denna klinik. Tack mina hjältar!!!
Amanda Edlund
Amanda Edlund
12:48 21 Dec 22
Älskar stället & människorna! Daniel fick mig att känna mig lugn från start
Sarah
Sarah
10:18 15 Dec 22
Då flera skrivit om sina operationer gått så skriver jag om min erfarenhet av tiden efter mina operationer. För 25 år sedan gjorde jag en bröstförstoring med hjälp av Dr Gylbert. Protesen lades under muskeln och allt gick bra. Ammat två barn efter det och mina bröst ser fortfarande fantastiska ut. Jag är så nöjd med formen, anatomiska som jag valde, samt storleken. Gjorde sedan en näsplastik hos samma läkare med utmärkt resultat. Tipsade min väninna som också gjorde näsplastik. Jag rekommenderar verkligen denna trygga kompetenta läkare.
Pernilla Lagergren
Pernilla Lagergren
18:03 09 Dec 22
Bästa kliniken och Daniel gör underverk.
Katherine Alcantara
Katherine Alcantara
15:01 17 Oct 22
Nu stämmer proportionerna! Mer än nöjd⚘️
Clara Eriksson
Clara Eriksson
07:42 13 Oct 22
Jag vill bara säga hur duktiga ni alla var och tog hand om mig så bra och tack Daniel för bra operation, verkligen bästa kliniken ni är bäst 💓🙂
Helene Moberg
Helene Moberg
04:47 06 Oct 22
Vill med varmaste rekommenderar Plastikkirurgen Stockholm då jag har gjort en bröstreduktion där.Blev rekommenderad av min väninna som hade varit hos Leif Gilbertsom gjort samma ingrepp.Jag är så otroligt Super nöjd.Vill även tacka Camilla och Josepine för fantastiskt bemötande och hjälp.//Helene
Malin M
Malin M
08:47 23 Sep 22
Gjort mina bröst hos Daniel. Valet av kirurg kan jag inte vara nöjdare med! Tog mentor 275HP. Drömlikt resultat, mycket bättre än föreställt✨
Linnea Hedberg
Linnea Hedberg
19:02 20 Sep 22
Blev bra bemött, brösten blev som ja ville, bra hjälp när ja behövt de, tack så jätte mkt! Kan varmt rekommendera Daniel 👌
Petra Fahlen
Petra Fahlen
18:32 15 Sep 22
Blev väldigt bra bemött. Kände mig trygg. Vaknade pigg och glad efter operationen.
Camilla Eriksson
Camilla Eriksson
20:06 10 Sep 22
Very happy with dr Gilbert’s result of the “tune up.”.
Lotta Thörnberg
Lotta Thörnberg
15:23 06 Sep 22
Jag rekommenderar varmt Plastikkirurgen Stockholm. Gjorde en bröstförtoring i april och är nu 6 mån senare så nöjd med resultatet. Varmt omhändertagande både före och efter op. Stort tack till kirurgen Daniel Saiepour för ditt proffsiga utförande 👍🌷Mvh Charlotte
Anna Andersson
Anna Andersson
17:52 31 Aug 22
Daniel är en magiker som skapar perfektion om och om igen. Har gjort både bröst och bukplastik hos honom och har 43 år gammal fått min drömkropp. Är så otroligt nöjd och kan bara ge mina absolut varmaste rekommendationer♥️
Magdalena Zboś
Magdalena Zboś
11:02 30 Aug 22
Jag är supernöjd med resultatet mitt bröstförstoring hos dr.Daniel bästa läkare 👌.Verkligen rekommendera Plastikkirurgen Hammarby Sjöstad Stockholm fina ,mysiga lokaler, professionell och trevliga personalen.Stort tack 🤗
Gunilla Klevhamre
Gunilla Klevhamre
16:21 23 Aug 22
Helnöjd! Fantastiskt bemötande , men framförallt en skicklig kirurg.
Madeleine Aldborg
Madeleine Aldborg
08:32 23 Aug 22
Fint mottagande och underbart resultat! 🤩😍👍
sara thuressson
sara thuressson
09:49 16 Aug 22
Omtänksam personal som tar hand om sina kunder på bästa sätt. Kunde inte vara annat än nöjd med mitt resultat. Rekommenderar varmt till andra för naturliga och fina resultat!
Hanan Ennjmaouy
Hanan Ennjmaouy
13:22 20 Jun 22
Toppen bemötande. Professional läkare. Ser framemot min bokade tid.
Elisabeth Ljungqvist
Elisabeth Ljungqvist
15:39 16 Jun 22
Jag kan varmt rekommendera Plastikkirurgen Sthlm och Dr Daniel. Jag är så nöjd med mitt resultat och blev så väl om omhändertagen av hela proffsiga gänget. Tack!!!
Cecilia Eidin
Cecilia Eidin
10:46 18 May 22
Mycket nöjd, stort tack till hela personalen som alla är så fina och omtänksamma 🌸
Pia Hansson
Pia Hansson
09:54 17 Feb 22
Genomgick brötlyft och implantat hos Daniel. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av hela personalen!
Carina Morssing
Carina Morssing
18:48 03 Feb 22
Är otroligt nöjd med resultatet, kan bara ösa lovord‼️
miranda Kidir
miranda Kidir
06:44 06 Oct 21
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader

Fettsugning som bantningsmetod

Fettsugning ska inte ses som ett alternativ till en hälsosammare livsstil. Och besväras du av generell fetma rekommenderas behandling i form av regelbunden motion och lämplig kost.

Alla kroppar har ett visst antal fettceller

Kroppens fettceller föds man med och vid en viktuppgång eller viktnedgång förstoras respektive förminskas dessa. Under ingreppet avlägsnas fettceller vilket innebär att de försvinner permanent. Att fettcellerna inte kommer tillbaka skapar goda förutsättningar för ett långvarigt resultat. Genom hälsosamma kostvanor och regelbunden motion har du efter din fettsugning goda chanser att behålla din form. Med en hälsosam livsstil undviker man att nya fettdepåer uppstår på andra delar av kroppen. Om vikten hålls konstant undviker man att få nya lokala ansamlingar av fett.

En kvinna innan en fettsugning
martha svarar på frågor

Innan fettsugning - konsultation

När du bestämt dig för att du vill genomgå en fettsugning börjar vi alltid med en konsultation hos oss. På så sätt kan vi nå de allra bästa resultaten med din fettsugning. Det är viktigt för oss att du som patient känner dig trygg och därför går vi alltid igenom ingreppet noga.

Under konsultationen pratar vi om vad ingreppet innebär och din önskan om att genomföra fettsugning. Du får ställa alla dina frågor och vi berättar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och om så önskas även om operationsdatum. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar tas upp.

Om du önskar får du även all information hur fettsugningen rent praktiskt går till från en av våra kompetenta sjuksköterskor. Om du väljer att gå vidare med din fettsugning och beslutar dig för att genomgå ingreppet skickar vi alltid information kring hur du ska förbereda dig inför din operation till dig.

Förberedelser

Inför din fettsugning får du instruktioner kring desinfektering. Du bör duscha med Descutan två gånger dagen innan din operation och en gång på operationsdagen. Vid det tillfället fokuserar du på tvätten kring det området på kroppen som ska opereras.

Vi skickar alltid ut all information till dig i god tid så att du kan förbereda dig väl inför din operation.

Operationsdagen

På operationsdagen träffar du återigen din plastikkirurg som fotograferar operationsområdet innan du genomför din fettsugning. Du får också träffa din narkosläkare och blir tilldelad ett rum som du disponerar under din vistelse på kliniken.

De områden som ska åtgärdas markeras även av din läkare och sjuksköterskorna informerar om hur ingreppet kommer att gå till och vad du kan förvänta dig när du vaknar upp. Därefter rullas du in i operationssalen där du blir sövd. Vid mindre ingrepp behöver du inte sövas utan får lokalbedövning på de områden som ska behandlas.

Under operationen

Fettsugning sker ofta under narkos och operationstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Operationen inleds med att en vätskeblandning injiceras i fettvävnaden via ett eller flera små snitt. Denna innehåller bland annat lokalbedövning som komplement till eventuell narkos. Vid ingreppet gör vi ett antal små hudsnitt där överskottsfettet sugs bort med kanyler som är 3-5 mm tjocka och trubbiga i spetsen för att inte skada övrig vävnad i området. Snitten sys efter ingreppet ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

Bandagerad kvinna efter fettsugning
Fönster kliniken

Efter fettsugning

Om du genomgått din fettsugning under narkos körs du efter ingreppet till vår uppvakningsavdelning. Du kan komma att känna en bedövad och ömmande känsla samt svullnad och blåmärken i operationsområdet efter en fettsugning. Det brukar försvinna under de första veckorna efter operationen. För att minska svullnaden och göra området där vi har genomfört en fettsugning jämnare rekommenderar vi lätt kompression i 1-2 månader.

Hur omfattande en fettsugning är varierar från patient till patient. Du kan därför behöva vara borta från ditt arbete eller annan sysselsättning i allt ifrån en dag till en vecka. Vid stora fettsugningar av till exempel lipödem sjukskrivs man utifrån typ av arbete. En vecka efter fettsugningen kommer du på återbesök för en kontroll, då avlägsnar vi även stygnen. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar eller har några frågor efter fettsugningen.

Träning efter en fettsugning

Alla läkningsprocesser är individuella, det är därför viktigt att du lyssnar på din kropp efter en fettsugning. Anpassa dig efter kroppen signaler och vid minsta fundering ber vi dig ta kontakt med oss. Tiden efter ditt ingrepp ska du undvika träning och fysisk aktivitet. Vi rekommenderar istället att du går lugna promenader och håller igång på det sättet. När du kan börja träna igen är även det individuellt, men ofta efter fyra till sex veckor. Slutresultatet av din fettsugning kan vi bedöma efter ungefär sex månader. Däremot ser du resultat direkt efter ditt ingrepp. Det är däremot viktigt att lita på läkningsprocessen och låta den ta sin tid.

Komplikationer och risker

Alla typer av ingrepp som innefattar narkos medför även risker. Det är ovanligt att det uppstår infektioner, men det är allvarligt om det händer. Om du känner bultande värk, ökande svullnad, rodnad eller feber ska du genast kontakta kliniken. Vi behandlar infektionen direkt med antibiotika.

Följande ingår i priset

Om du genomgår en fettsugning hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

Lokalbedövning

 Återbesök

Måltider

Hotellövernattning

 

FAQ - Fettsugning

Vanliga frågor och svar rörande Fettsugning. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Fettsugning genomförs genom att ett medel sprutas in och sedan sugs eller så slås fettcellerna sönder för att sedan sugas ut. Ingreppet kan upplevas smärtsamt men är i regel hanterbart.
Gördel är ett kompressionsstöd som ger ett jämt tryck över operationsområdet och på så sätt förebygger svullnad och smärta samtidigt som det påskyndar läkningsprocessen. Det ger dig även ett jämnare och slätare slutresultat.
Nej. De fettceller som tas bort försvinner permanent. Om patienten skulle gå upp mycket i vikt ökar de fettceller som finns kvar i storlek, men de bildas inga nya. Detta betyder att fettsugning inte ersätter hälsosam kost och motion. Man bör fortfarande röra på sig och äta hälsosam kost för att bibehålla resultat.
Du ser preliminära resultat direkt efter din operation, slutgiltigt resultat kan bedömas tidigast sex månader efter ingreppet.
Huden är ett levande organ som blir mindre elastiskt med åldern. Risken för hängig hud efter en fettsugning ökar alltså ju äldre du är vid ingreppen. Yngre patienter har mer elasticitet i huden och därav bra förutsättningar att slippa hängig hud. Känner du oro över hängig hud? Kontakta oss så pratar vi tillsammans igenom just dina förutsättningar.

Om du besväras av övervikt och fetma rekommenderar vi att du behandlar din övervikt med hälsosam kost och motion. Fettsugning bör inte ses som en bantningsmetod utan kan istället hjälpa dig som vill få bort oönskat fett på specifika områden.

För att bibehålla resultatet efter en fettsugning behöver du motionera och äta hälsosamt.

Om du lider eller besväras av övervikt rekommenderar vi att du reglerar din kost och motionerar. Fettsugning är ingen metod för att drastiskt gå ner i vikt utan kan istället avlägsna fettceller på områden där de är svårt för patienten att bli av med dem.
Ingen operation är helt riskfri. Vi erbjuder alla våra patienter uppföljande återbesök samt telefonkontakt vid infektionstecken. Vid infektion ser vi till att snabbt behandla med antibiotika.
Narkos har under de senaste åren utvecklats enormt och riskerna med att bli sövd är idag väldigt låga. Alla som ska sövas genomgår en riskbedömning som utförs av narkosläkare. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk, exempelvis om du lider av hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller fetma.
martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Fettsugning.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 75 000 kr

Betala: 3 125 kr /mån

1 000 kr150 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.