Fettsugning Stockholm

Fettsugning skapar en möjlighet att skulptera och forma din figur och kan vara ett alternativ för dig som har oönskat fett på en eller flera delar av din kropp. Funderar du på att genomgå en fettsugning? Här nedan kan du läsa mer om ingreppet.

Fettsugning med pris från: 32 000 kr

Delbetala räntefritt från 1 333 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 3-8 timmar

Operationstid: 30-120 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos och lokalbedövning: Ja

Sjukskrivning: 0-7 dagar

Börja träna: 1-4 veckor

Fettsugning överviktig kvinna

Fettsugning på Plastikkirurgen Stockholm

Har du kämpat med att få fort kilon på din kropp utan resultat? Kan eller orkar du inte motionera av olika anledningar? Med fettsugning kan du bli av med fettdepåer över såväl stora områden som mer lokalt. Med fettsugning behandlas dina problemområden på ett skonsamt sätt. Kroppens figur blir efter en fettsugning mer proportionerlig och du får en form som du önskar och trivs i.

Vad är fettsugning?

Din kropp har ett antal fettceller som antingen växer eller krymper beroende om du går upp eller ner i vikt.

Ta bort oönskade fettceller

Oönskade fettansamlingar är ibland omöjliga att få bort genom kost och motion. Fettsugning, eller liposculpture, syftar till att ta bort lokaliserade fettansamlingar under huden. Man tar alltså bort oönskade fettceller. Det är ingen ersättning för bantning men resultatet är bestående då de borttagna fettcellerna inte återbildas. Din kropp får en ny form med permanenta resultat.

Var kan man fettsuga?

Man kan fettsuga olika områden på kroppen. Dessa kan exempelvis vara haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg och vader. Det är möjligt att göra fettsugning på flera ställen vid samma operationstillfälle och på så sätt minska fett på flera områden av din kropp. Den enda begränsningen som finns är hur stor mängd fett som kan tas bort vid ett och samma tillfälle. Vid operationen sprutas saltlösning in i fettvävnaden och fettet kan sedan sugas ut med smala kanyler. För varje område som fettsugs brukar det bli 2-3 ärr som är cirka 7 mm stora vardera.

Vem kan genomgå fettsugning?

Fettsugning kan vara ett bra alternativ för dig som har svårt att bli av med fett på vissa delar av din kropp. Kanske besväras du av bukfetma efter en graviditet eller så besväras du av lipödem. Det finns en mängd olika anledningar till att man funderar på fettsugning och om du är undrar huruvida ingreppet passar dig är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Med lång erfarenhet kring ingreppet kan vi berätta om just dina förutsättningar med en operation.

Varför fettsugning?

Att välja att göra en fettsugning kan bero på flera orsaker. Det kan vara genetiskt svårare att gå ner i vikt, men tidigare övervikt och graviditet kan också vara faktorer till detta. Oavsett hur din situation ser ut kan vi hjälpa dig att få bort det sista envisa fettet och ge dig en kropp som du trivs i. Lokaliserad fetma förekommer vanligen på magen, låren, höfterna, knäna eller under hakan. Patienter med lokalt fettöverskott behandlas med fettsugning, en operation som kan utföras under narkos eller vid mindre ingrepp under lokalbedövning. Lokalbedövning används även vid narkos som ett komplement – så att du alltid kan vara trygg med att du inte kommer att känna något under operationen.

Före- och efterbilder på Fettsugning

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat av fettsugning pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Fettsugning som bantningsmetod

Fettsugning ska inte ses som ett alternativ till en hälsosammare livsstil. Och besväras du av generell fetma rekommenderas behandling i form av regelbunden motion och lämplig kost.

Alla kroppar har ett visst antal fettceller

Kroppens fettceller föds man med och vid en viktuppgång eller viktnedgång förstoras respektive förminskas dessa. Under ingreppet avlägsnas fettceller vilket innebär att de försvinner permanent. Att fettcellerna inte kommer tillbaka skapar goda förutsättningar för ett långvarigt resultat. Genom hälsosamma kostvanor och regelbunden motion har du efter din fettsugning goda chanser att behålla din form. Med en hälsosam livsstil undviker man att nya fettdepåer uppstår på andra delar av kroppen. Om vikten hålls konstant undviker man att få nya lokala ansamlingar av fett.

En kvinna innan en fettsugning
martha svarar på frågor

Innan fettsugning - konsultation

När du bestämt dig för att du vill genomgå en fettsugning börjar vi alltid med en konsultation hos oss. På så sätt kan vi nå de allra bästa resultaten med din fettsugning. Det är viktigt för oss att du som patient känner dig trygg och därför går vi alltid igenom ingreppet noga.

Under konsultationen pratar vi om vad ingreppet innebär och din önskan om att genomföra fettsugning. Du får ställa alla dina frågor och vi berättar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi talar även om priset och om så önskas även om operationsdatum. Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar tas upp.

Om du önskar får du även all information hur fettsugningen rent praktiskt går till från en av våra kompetenta sjuksköterskor. Om du väljer att gå vidare med din fettsugning och beslutar dig för att genomgå ingreppet skickar vi alltid information kring hur du ska förbereda dig inför din operation till dig.

Förberedelser

Inför din fettsugning får du instruktioner kring desinfektering. Du bör duscha med Descutan två gånger dagen innan din operation och en gång på operationsdagen. Vid det tillfället fokuserar du på tvätten kring det området på kroppen som ska opereras.

Vi skickar alltid ut all information till dig i god tid så att du kan förbereda dig väl inför din operation.

Operationsdagen

På operationsdagen träffar du återigen din plastikkirurg som fotograferar operationsområdet innan du genomför din fettsugning. Du får också träffa din narkosläkare och blir tilldelad ett rum som du disponerar under din vistelse på kliniken.

De områden som ska åtgärdas markeras även av din läkare och sjuksköterskorna informerar om hur ingreppet kommer att gå till och vad du kan förvänta dig när du vaknar upp. Därefter rullas du in i operationssalen där du blir sövd. Vid mindre ingrepp behöver du inte sövas utan får lokalbedövning på de områden som ska behandlas.

Under operationen

Fettsugning sker ofta under narkos och operationstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Operationen inleds med att en vätskeblandning injiceras i fettvävnaden via ett eller flera små snitt. Denna innehåller bland annat lokalbedövning som komplement till eventuell narkos. Vid ingreppet gör vi ett antal små hudsnitt där överskottsfettet sugs bort med kanyler som är 3-5 mm tjocka och trubbiga i spetsen för att inte skada övrig vävnad i området. Snitten sys efter ingreppet ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

Bandagerad kvinna efter fettsugning
Plastikkirurgen Stockholm Patientförsäkring

Efter fettsugning

Om du genomgått din fettsugning under narkos körs du efter ingreppet till vår uppvakningsavdelning. Du kan komma att känna en bedövad och ömmande känsla samt svullnad och blåmärken i operationsområdet efter en fettsugning. Det brukar försvinna under de första veckorna efter operationen. För att minska svullnaden och göra området där vi har genomfört en fettsugning jämnare rekommenderar vi lätt kompression i 1-2 månader.

Hur omfattande en fettsugning är varierar från patient till patient. Du kan därför behöva vara borta från ditt arbete eller annan sysselsättning i allt ifrån en dag till en vecka. Vid stora fettsugningar av till exempel lipödem sjukskrivs man utifrån typ av arbete. En vecka efter fettsugningen kommer du på återbesök för en kontroll, då avlägsnar vi även stygnen. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar eller har några frågor efter fettsugningen.

Träning efter en fettsugning

Alla läkningsprocesser är individuella, det är därför viktigt att du lyssnar på din kropp efter en fettsugning. Anpassa dig efter kroppen signaler och vid minsta fundering ber vi dig ta kontakt med oss. Tiden efter ditt ingrepp ska du undvika träning och fysisk aktivitet. Vi rekommenderar istället att du går lugna promenader och håller igång på det sättet. När du kan börja träna igen är även det individuellt, men ofta efter tre veckor. Slutresultatet av din fettsugning kan vi bedöma efter ungefär sex månader. Däremot ser du resultat direkt efter ditt ingrepp. Det är däremot viktigt att lita på läkningsprocessen och låta den ta sin tid.

Komplikationer och risker

Alla typer av ingrepp som innefattar narkos medför även risker. Det är ovanligt att det uppstår infektioner, men det är allvarligt om det händer. Om du känner bultande värk, ökande svullnad, rodnad eller feber ska du genast kontakta kliniken. Vi behandlar infektionen direkt med antibiotika.

Följande ingår i priset

Om du genomgår en fettsugning hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

Lokalbedövning

 Återbesök

Måltider

Hotellövernattning

 

FAQ - Fettsugning

Vanliga frågor och svar rörande Fettsugning. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Fettsugning genomförs genom att ett medel sprutas in och sedan sugs eller så slås fettcellerna sönder för att sedan sugas ut. Ingreppet kan upplevas smärtsamt men är i regel hanterbart.
Gördel är ett kompressionsstöd som ger ett jämt tryck över operationsområdet och på så sätt förebygger svullnad och smärta samtidigt som det påskyndar läkningsprocessen. Det ger dig även ett jämnare och slätare slutresultat.
Nej. De fettceller som tas bort försvinner permanent. Om patienten skulle gå upp mycket i vikt ökar de fettceller som finns kvar i storlek, men de bildas inga nya. Detta betyder att fettsugning inte ersätter hälsosam kost och motion. Man bör fortfarande röra på sig och äta hälsosam kost för att bibehålla resultat.
Du ser preliminära resultat direkt efter din operation, slutgiltigt resultat kan bedömas tidigast sex månader efter ingreppet.
Huden är ett levande organ som blir mindre elastiskt med åldern. Risken för hängig hud efter en fettsugning ökar alltså ju äldre du är vid ingreppen. Yngre patienter har mer elasticitet i huden och därav bra förutsättningar att slippa hängig hud. Känner du oro över hängig hud? Kontakta oss så pratar vi tillsammans igenom just dina förutsättningar.

Om du besväras av övervikt och fetma rekommenderar vi att du behandlar din övervikt med hälsosam kost och motion. Fettsugning bör inte ses som en bantningsmetod utan kan istället hjälpa dig som vill få bort oönskat fett på specifika områden.

För att bibehålla resultatet efter en fettsugning behöver du motionera och äta hälsosamt.

Om du lider eller besväras av övervikt rekommenderar vi att du reglerar din kost och motionerar. Fettsugning är ingen metod för att drastiskt gå ner i vikt utan kan istället avlägsna fettceller på områden där de är svårt för patienten att bli av med dem.
Ingen operation är helt riskfri. Vi erbjuder alla våra patienter uppföljande återbesök samt telefonkontakt vid infektionstecken. Vid infektion ser vi till att snabbt behandla med antibiotika.
Narkos har under de senaste åren utvecklats enormt och riskerna med att bli sövd är idag väldigt låga. Alla som ska sövas genomgår en riskbedömning som utförs av narkosläkare. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk, exempelvis om du lider av hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller fetma.
martha svarar på frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Fettsugning.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.