Ögonlocksplastik

Funderar du på att genomgå ögonlocksplastik? Vår överläkare Leif Gylbert är specialist inom plastikkirurgi. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Ögonlocksplastik med pris från: 22 000 kr

Delbetala räntefritt från 917 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 2-3 timmar

Operationstid: 30-60 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Tillval

Börja träna: 3-4 veckor

Sjukskrivning: 1-2 veckor

ogonlocksplastik ritade lappar kvinna

Ögonlocksplastik på Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av ögonlocksplastik? Tveka inte att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm. Legitimerade läkare Dr Leif Gylbert är vår framstående specialist i plastikkirurgi som mellan 1995 och 2021 drev en framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet i Stockholm med fokus på estetiska samt rekonstruktiva operationer. Leif Gylbert är nu överläkare på Plastikkirurgen Stockholms nya plastikkirurgklinik i Hammarby Sjöstad.

Varför ögonlocksplastik?

När elasticiteten i vävnaden minskar med åren yttrar sig detta som ett överskott av hud över och under ögonen. Eftersom även bindvävsstödet för fettkuddarna runt ögat blir sämre buktar fettet lättare fram vilket är tydligast under ögonen.

Det kan även finnas yngre personer som på grund av arv kan vara i behov av ögonlocksplastik för att antingen ta bort hängiga ögonlock, reducera påsar under ögonen eller korrigera asymmetrier. Även muskeln runt ögat blir slappare och kan ytterligare accentuera ett överskott av vävnad. Allt efter behov kan man åtgärda övre eller undre eller alla fyra ögonlocken samtidigt.

Du undrar säkert hur ditt operationsresultat skulle kunna se ut, läs mer om 3D-simulering här eller läs mer om ingreppet nedan.

Före- och efterbilder på Ögonlocksplastik

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Innan din ögonlocksoperation

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen så diskuterar vi ingreppet och din önskan om att genomföra en operation av ögonlocken. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi talar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt av någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi sänder alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation om du väljer att gå vidare och genomföra din ögonlocksplastik.

innan en ögonlocksoperation
Under en operation av ögonlocken

Under operationen

Övre ögonlocksplastik innebär att hudöverskottet tas bort och att fettkuddarna minskas något vid behov. Snittet läggs i det normala vecket på ögonlocket 6-8 mm från ögonfransarna. Vid undre plastik läggs snittet 1-2 mm från ögonfrans och även här reduceras hud och fett efter behov. Stygnen som huvudsakligen går under hudytan tas bort efter fem dagar. Då har det mesta av svullnaden avklingat. Operationen utförs under lokalbedövning och tar 30-60 minuter.

Efter operationen

Du stannar på vår klinik någon timme efter operation med kylande förband över ögonen. Även efter hemkomst bör du lägga kylande förband över ögonen för att dämpa svullnaden som avklingar på fyra till fem dagar. Efterkontroller sker två gånger under det första halvåret.

Följande ingår i priset

Om du genomgår en ögonlocksoperation hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

Måltider

Återbesök

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Ögonlocksplastik

Vanliga frågor och svar rörande Ögonlocksplastik. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Stygnen är oftast inte märkbara, att man kan bli blå efter operation är det som syns mest. Blånader lägger sig efter 1-2 veckor.
Kyla på operationsområdet och höjd huvudända minskar svullnad.
Smink och användning av linser avråds så länge såret inte är helt läkt.
Efter en ögonlocksplastik behöver du ingen sjukskrivning.
Det kan upplevas svullet och du kan ha en skavande känsla efter operation. Du får på kliniken ögonsalva för att lindra friktionen, en ögonlocksplastik gör annars inte så ont.
Sköterska besvarar frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för ansiktet

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Ögonlocksplastik.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.