Bröstrekonstruktion Stockholm

Har du gått igenom en svår period i ditt liv och funderar på en bröstrekonstruktion? Många kvinnor som drabbats av bröstcancer vill återfå ett förlorat bröst och vänder sig till oss för hjälp. Vi finns här för dig hela vägen i återskapandet av hela bröstet med ett symmetriskt och naturligt resultat.

Prislista Bröstrekonstruktion

  • Bröstrekonstruktion (Pris vid förfrågan)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 6 timmar
  • Operationstid: 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ja, om önskvärt
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista

Före- och efterbilder

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat bröstrekonstruktion pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Milica
Milica
1715851642
HejJag vill dela med min upplevelse på plastikkirurgi.Tack snälla till er i personalen för ni är så omhändertagen och gör ett så professionell mottagande .Jag gjorde en bröst förstoring och lyft. Jag har tidigare haft silikon inlägg.Men nu va det dags att byta och lyfta efter 13 år. Med de gamla inlägget,När jag kom till kliniken för konsultation möter jag Daniel som ska utföra min operation. Efter att vi har gått igenom de som ska göras och hur och allt vi pratade om så kände jag att jag va i trygga händer. Jag vill rekommendera plastikkirurgi och skulle jag göra någonting igen så väljer jag plastikkirurgi igen.Den familjär känsla och stämningen jag fick den dag jag gjorde operationen fick mig att bli lugn. Och när personalen innan jag fick narkosen skoja med mig fick mig att känna att jag är i trygga händer.Tack 🙏Till er alla på plastikkirurgi StockholmNi är så grymt duktig 🤩🙏🙏🙏
Anna
Anna
1712668609
Hade gått ner massa i vikt så fixade både magmusklerna, överskottet av huden som var på magen och bröstförstoring. All personal är väldigt lugna och trevliga. Örjan som var min kirurg rekommenderar jag verkligen att gå till. Sålde inte på mig något utan gav mig en rekommendation av storlek på cc men jag ville ha lite större vilket han sa också skulle funka bra till min kroppsform. Väldigt proffsiga och omhändertagande
Tania
Tania
1710422578
2 veckors sedan jag opererades, är super nöjd med dr Daniel Saiepour, han sprider ett lugn och är otroligt proffsig. Vill också passa på att ge beröm till Jossan som alltid har ett glatt humör samt sköterskorna Emma och Evelina som pysslar om en.
julia Neumann
julia Neumann
1709704586
Jag rekommenderar denna klinik av hela mitt hjärta. De tog hand om mig från det att jag kom in, jag kände att jag visste vad de gjorde och förklarade allt steg för steg vad som skulle hända. Kirurgen Daniel och hela personalen är professionella och gjorde operationen snabb och den postoperativa smärtan uthärdlig. Tack alla ❤️
Diana Pascu
Diana Pascu
1708195791
🏆Bästa teamet!!! Tackar alla ! Rekommenderar Örjan G till alla😎The best team ever! Thank you 💐
Ninni Eriksson
Ninni Eriksson
1708023861
Jag opererades för en vecka sedan av Örjan på Plastikkirurgen och kan inte ha bett om en bättre upplevelse. Bemötandet från reception, narkos - och operationssköterskor, personal på uppvaket och givetvis Örjan var fantastiskt. Samtliga förmedlade en lugn, positiv och familjär stämning som definitivt behövs inför, under och efter en operation.Vill även tillägga att stödet efter operationen även det har varit långt över förväntan med snabba svar på diverse frågor och funderingar. Tack snälla till alla på Plastikkirurgen för den här gången - om jag opererar mig igen kommer jag definitivt att göra det hos er!
Örjan Gribbe, en stjärna som verkligen lyssnar på ens önskemål. Operationssköterskan, narkosläkare, receptionist, alla var så tillmötesgående! Kände mig inte det minsta stressad eller nervös i deras händer!Allt ifrån att jag togs emot till uppvaket och omhändertagandet efteråt var så underbart, ville knappt åka hem! 🥹Jag är SUPERnöjd med allt hos de! ❤️
Iryna Gasanova
Iryna Gasanova
1706439592
Amazing and very professional team ❤️Thanks a looooooot
Monica Samie
Monica Samie
1705494957
Bästa kliniken och bästa upplevelsen någon kan önska sig.Alla på kliniken är varma, omhändertagande och proffsiga. Daniel är en kirurg som är proffsig och har ett lugn som smittar av sig.Vart ända person jag har varit i kontakt med på denna klinik har behandlat mig med sån värme och varit så proffsiga så all oro eller tvivel man kanske har bara försvunnit.Tack för att ni gjorde min bukplastik upplevelse till något så underbart och att ni fortfarande finns där och stöttar och kontrollerar och ger mig den trygghet jag behövd..
Ayesha
Ayesha
1705087491
Jag rekommenderar stark denna underbara klinik, Örjan Gribbe är en Stjärna, kan ej med ord beskriva vilken fin människa han är , detsamma till Underbara Jossan🥹❤️ Örjan är väldigt duktig på det han gör, han gör ett så fint jobb, han är skicklig, kunnig samt proffesionellt på högsta nivå samt ärlig, han är omtänksam lyssnar på en, skulle jag fortsätta skriva så kommer jag fortfarande inte med ord kunna beskriva hur bra Örjan är. Jag är så tacksam, Örjan Gribbe⭐️ och tack till er alla på kliniken😊
Sophia Larsson
Sophia Larsson
1704779906
Så bra bemötande av all personal. Var på fler konsultationer men fick så bra intryck av Örjan att jag valde denna klinik ändå. Man kände sig väl omhändertagen och uppassad på. De var lugna och pedagogiska när de förklarade vad som skulle ske och hur. Allt var toppen!
Fantastiskt personal, kändes proffsigt och familjärt på samma gång. Blev väl omhändertagen, kände mig som en drottning. Fräscha lokaler, underbar frukostbricka. Allt gick så smidigt, från konsultation till operation och kontakt efter. Örjan är ett superproffs, han får mig att känna mig otroligt trygg. Rekommenderas varmt, bästa kliniken! (Gjorde bröstförstoring)Tillägg till ursprunglig recension;Nu har det gått 4 v sedan operationen. Allt har gått över förväntan och jag är otroligt nöjd med mina nya bröst! 😍 Örjan är väldigt lyhörd, känner att han lyssnade och förstod mina önskemål och levererade exakt det jag ville ha.Örjan, vilken stjärna du är, jag är så tacksam över det fantastiska jobb du gjort!Bifogar ett par bilder.
Mandy Karlsson
Mandy Karlsson
1703427929
Är väldigt nöjd med resultatet! Haft kontakt efteråt & fått bra bemötande. Rekommenderas starkt. ♥️
Kunde inte haft en bättre upplevelse, all personal var helt underbara från att jag kom dit tills det var dags att åka hem, och man kände sig väl omhändertagen på plats. Kan verkligen lämna mina varmaste rekommendera för Plastikkirurgen Stockholm.
Jättebra kirurg och personal. Är jättenöjd med resultatet.
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Fler recensionerjs_loader

Vad är bröstrekonstruktion?

Att behöva operera bort ett bröst kan påverka ens självbild och skapa en del osäkerhet i sin kropp. Våra kirurger med flera års erfarenhet inom plastikkirurgi hjälper dig att återfå ett förlorat bröst genom en så kallad bröstrekonstruktion, som är ett sätt att återuppbygga din kvinnliga kropp och dess former.

En bröstrekonstruktion innebär att ett bröst eller bröstvårtan som tagits bort på grund av bröstcancer återskapas. Att skapa ett nytt bröst kan behandlas på olika sätt. Antingen sätter man in ett implantat eller använder sig av en teknik som kallas lambå, som innebär att man tar bort muskel- och fettvävnader från andra delar av kroppen som förflyttas till det nya bröstet. Det beror på att man kan behöva tillföra mer fett till huden då bröstkorgens vävnad ofta är stram. Vi kan också återskapa bröstvårtan och vårtgården som i vissa fall har avlägsnats vid en bröstcanceroperation.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm erbjuder bröstrekonstruktion. Alla våra olika typer av behandlingar utförs på ett säkert sätt av våra professionella kirurger med lång erfarenhet inom plastikkirurgi för att du som patient ska känna dig i trygg. Vid en konsultation hos oss får du samtala med en specialist inom bröstrekonstruktion för att ställa alla dina frågor och få råd om vilken typ av rekonstruktion vi rekommenderar till återskapandet av det nya bröstet. Vi utgår alltid från dig och dina specifika behov och önskemål.

En kvinna som förlorat sitt högra bröst efter bröstcancer

Hur går en rekonstruktion av ett bröst till?

Vi utformar en individuell plan för just dig inför din bröstrekonstruktion. Beroende på om du väljer att sätta in ett implantat eller istället använda kroppsegen vävnad, kommer din bröstrekonstruktion se olika ut. För att återskapa ett naturligt resultat krävs det ett implantat som är anpassat till bröstet och patientens individuella proportioner. Våra kirurger tar hänsyn till anatomi, symmetri och din hudtyp för ett estetiskt tilltalande resultat när det nya bröstet återskapas.

Olika sätt och typ av rekonstruktion vid uppbyggnaden av ett nytt bröst

Det finns olika sätt och metoder vid en bröstrekonstruktion. Antingen använder man implantat, återskapar bröstet med patientens egen vävnad eller en kombination av båda. Våra kirurger tar fram en utformad plan över vilken typ av rekonstruktion som är bäst lämpad efter dina behov och önskemål.

Rekonstruktion av bröst med vävnad från kroppen

En bröstrekonstruktion behöver inte innefatta att man lägger in ett implantat under bröstet. Det går lika bra att använda kroppsegen vävnad, som dessutom skapar en mer naturlig form. När vävnader förflyttas bort från andra delar av kroppen till bröstet kallas det för lambå. Vävnad kan exempelvis vara hud, fett eller muskler som vanligtvis tas från antingen magen (DIEP) eller ryggen.

Vävnad från mage

Det är vanligt att man lånar hud och fett från magen vid en bröstrekonstruktion. Här sys vävnaden ihop med kärl från bröstkorgen och en fördel med vävnad från magen är att det går att uppnå önskad storlek på det rekonstruerade bröstet utan något implantat. Den här typen av rekonstruktion kallas för DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator).

Vävnad från rygg

En annan variant av lambå vid en bröstrekonstruktion är att ta vävnad från en ryggmuskel tillsammans med fett och hud. För att få önskad storlek behöver oftast vävnaden från ryggen kombineras med ett implantat när bröstet återskapas.

Bröstrekonstruktion efter bröstcancer

En bröstrekonstruktion kan utföras efter att all bröstcancer har opererats. Det kallas för senrekonstruktion. Behandlingen av bröstcancer behöver vara avslutad för att bröstet ska rekonstrueras av våra plastikkirurger.

Hur länge du behöver vänta på en rekonstruktion kan ha olika orsaker, exempelvis om du har fått strålbehandling som behöver läkas före en bröstrekonstruktion.

Kvinna på konsultation inför sin bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion efter mastektomi

Vid bröstcancer eller genetiska faktorer där bröstcancer kan förekomma, tvingas vissa kvinnor ta bort hela bröstet. Det kallas för mastektomi. Att använda sig av ett implantat vid en bröstrekonstruktion är det vanligaste sättet för att återfå samma form som innan.

Om bröstet som ska rekonstrueras efter en mastektomi behövs det inte alltid implantat. Då kan det räcka med att välja lambå och förflytta patientens kroppsvävnad från magen eller ryggen för utfyllnad av bröstet. Vid en rekonstruktion av bröstvårtan och vårtgården förflyttas delar från det kvarvarande bröstet. Det går också att återskapa med hjälp av vävnad från örsnibb eller tå.

Innan din operation

Innan ditt besök hos vår klinik får du träffa vår specialistkirurg för en konsultation inför din bröstrekonstruktion. Det är viktigt att avstår från läkemedel eller hälsopreparat som ökar risken för blödning minst tio dagar innan din rekonstruktion. Du måste även avstå all typ av nikotin fyra veckor innan och efter ingreppet, då det stör läkningsprocessen och för att undvika allvarliga komplikationer.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm skickar alltid ut all väsentlig information för att du ska vara förberedd inför ditt besök hos oss.

Synligt ärr på en kvinnas bröst efter bröstcancer

Under operation

En rekonstruktion av ett bröst kan se olika ut beroende på patientens utformade plan om implantat eller kroppsvävnad. En bröstrekonstruktion kräver något längre snitt än vid en vanlig bröstförstoring, då det ibland förekommer att ett nät läggs in för att bröstvecken ska klara av belastningen från ett implantat. Snitten läggs i vecket under bröstet, i armhålan eller i kanten vid vårtgården. Ditt bröst rekonstrueras under narkos och du kommer vara sövd under hela operationen.

Efter operationen

Den närmsta tiden efter din rekonstruktion är det normalt att känna ett tryck över bröstkorgen och brösten kan även upplevas svullna och ömma. Efter operationen får du en sårtejp över det rekonstruerade bröstet som ska sitta kvar tills ditt återbesök hos oss. För att undvika obehag är det viktigt att du tar smärtlindring som fördelas jämnt över dygnet. Läkningsprocessen är väldigt individuellt men smärtan brukar avta successivt under de närmsta veckorna. Ett slutresultat kommer synas först efter minst sex månader.

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din bröstrekonstruktion på vår klinik i Stockholm ingår följande i priset:

 Narkos

Återbesök

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

Vanliga frågor & svar om bröstrekonstruktion

Vi har sammanställt svaren till vanliga frågor som ofta ställs om bröstrekonstruktion för att underlätta ditt besök hos oss. Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm.

Under din konsultation kommer din kirurg ta fram ett pris utifrån rekonstruktionens omfattning. Här hittar du vår prislista för olika operationer, där vi specificerat pris för olika ingrepp.

Läkningsprocessen efter en bröstrekonstruktion kan variera på grund av individuella faktorer som exempelvis skillnader i arvsanlag och kroppsvävnadens egenskaper. Ärren har en tendens att först vara röda och hårda men bleknar och blir mjukare med tiden. Det kan ta mellan ett halvår upp till flera år innan ett ärr är färdigläkt.

Det finns alltid en risk för komplikationer vid alla typer av operationer. Vid en bröstrekonstruktion är risken liten för blödningar eller infektioner. Grunden för att undvika eventuella risker är att sköta din personliga hygien och att speciellt hålla sårområdet rent och torrt.

Vid en blödning, sårinfektion eller annat obehag behöver du kontakta vår klinik för snabb hjälp. Vi finns här för att just du ska må bra och vara nöjd med ditt resultat.

Det är vanligt att många kvinnor känner sig trötta i hela kroppen efter en bröstrekonstruktion. Även bröstet kan kännas svullet, spänt och ömt. Vi rekommenderar att du tar smärtstillande kontinuerligt istället för att vänta in smärtan. Det är viktigt att du följer våra kirurgers råd och lyssnar på din kropp och anpassar din vardag efter det.

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Relaterade ingrepp för bröst

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just bröstrekonstruktion.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.