Bröstrekonstruktion Stockholm

Har du gått igenom en svår period i ditt liv och funderar på en bröstrekonstruktion? Många kvinnor som drabbats av bröstcancer vill återfå ett förlorat bröst och vänder sig till oss för hjälp. Vi finns här för dig hela vägen i återskapandet av hela bröstet med ett symmetriskt och naturligt resultat.

Prislista Bröstrekonstruktion

  • Bröstrekonstruktion (Pris på offert)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 6 timmar
  • Operationstid: 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ja, om önskvärt
  • Börja träna: 4 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista

Före- och efterbilder

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat bröstrekonstruktion pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Hanan Ennjmaouy
Hanan Ennjmaouy
13:22 20 Jun 22
Toppen bemötande. Professional läkare. Ser framemot min bokade tid.
Elisabeth Ljungqvist
Elisabeth Ljungqvist
15:39 16 Jun 22
Jag kan varmt rekommendera Plastikkirurgen Sthlm och Dr Daniel. Jag är så nöjd med mitt resultat och blev så väl om omhändertagen av hela proffsiga gänget. Tack!!!
Cecilia Eidin
Cecilia Eidin
10:46 18 May 22
Mycket nöjd, stort tack till hela personalen som alla är så fina och omtänksamma 🌸
Marie Strand
Marie Strand
12:57 06 Apr 22
Tack doktor Daniel!!!!!
Magdalena Zboś
Magdalena Zboś
12:51 28 Mar 22
Jag är supernöjd med resultatet mitt bröstförstoring hos dr.Daniel bästa läkare 👌.Verkligen rekommendera Plastikkirurgen Hammarby Sjöstad Stockholm fina ,mysiga lokaler, professionell och trevliga personalen.Stort tack 🤗
Johanna Berman
Johanna Berman
11:23 10 Mar 22
Tack all personal, speciellt Linda i repan
Lene Brandt
Lene Brandt
09:36 04 Mar 22
Tack alla inblandade på Plastikkirurgen Stockholm! jag var otroligt rädd innan min operation men ni fick mig verkligen att må så bra som möjligt innan och efter operationen. Evigt tacksam!
Pia Hansson
Pia Hansson
09:54 17 Feb 22
Genomgick brötlyft och implantat hos Daniel. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av hela personalen!
Carol Beer
Carol Beer
11:19 15 Feb 22
Wow! så väl omhändertagen och professionell vårdpersonal. rekommenderas verkligen!
Daniela Pascual
Daniela Pascual
12:36 10 Feb 22
Fantastisk personal! Kan verkligen rekommendera Plastikkirurgen Stockholm!
Carina Morssing
Carina Morssing
18:48 03 Feb 22
Är otroligt nöjd med resultatet, kan bara ösa lovord‼️
peter svensson
peter svensson
12:20 19 Jan 22
Väldigt trevliga i sitt bemötande!
Dusja Dragomir
Dusja Dragomir
11:07 06 Dec 21
Fantastiskt nöjd 💕😊
Siw Malm
Siw Malm
11:18 16 Nov 21
Fina lokaler, trevlig personal!!!
Gunta G
Gunta G
13:35 08 Nov 21
Är glad jag gjorde gynekomasti!
Håkan B
Håkan B
10:52 02 Nov 21
Tack Camilla!
miranda Kidir
miranda Kidir
06:44 06 Oct 21
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader

Vad är bröstrekonstruktion?

Att behöva operera bort ett bröst kan påverka ens självbild och skapa en del osäkerhet i sin kropp. Våra kirurger med flera års erfarenhet inom plastikkirurgi hjälper dig att återfå ett förlorat bröst genom en så kallad bröstrekonstruktion, som är ett sätt att återuppbygga din kvinnliga kropp och dess former.

En bröstrekonstruktion innebär att ett bröst eller bröstvårtan som tagits bort på grund av bröstcancer återskapas. Att skapa ett nytt bröst kan behandlas på olika sätt. Antingen sätter man in ett implantat eller använder sig av en teknik som kallas lambå, som innebär att man tar bort muskel- och fettvävnader från andra delar av kroppen som förflyttas till det nya bröstet. Det beror på att man kan behöva tillföra mer fett till huden då bröstkorgens vävnad ofta är stram. Vi kan också återskapa bröstvårtan och vårtgården som i vissa fall har avlägsnats vid en bröstcanceroperation.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm erbjuder bröstrekonstruktion. Alla våra olika typer av behandlingar utförs på ett säkert sätt av våra professionella kirurger med lång erfarenhet inom plastikkirurgi för att du som patient ska känna dig i trygg. Vid en konsultation hos oss får du samtala med en specialist inom bröstrekonstruktion för att ställa alla dina frågor och få råd om vilken typ av rekonstruktion vi rekommenderar till återskapandet av det nya bröstet. Vi utgår alltid från dig och dina specifika behov och önskemål.

En kvinna som förlorat sitt högra bröst efter bröstcancer

Hur går en rekonstruktion av ett bröst till?

Vi utformar en individuell plan för just dig inför din bröstrekonstruktion. Beroende på om du väljer att sätta in ett implantat eller istället använda kroppsegen vävnad, kommer din bröstrekonstruktion se olika ut. För att återskapa ett naturligt resultat krävs det ett implantat som är anpassat till bröstet och patientens individuella proportioner. Våra kirurger tar hänsyn till anatomi, symmetri och din hudtyp för ett estetiskt tilltalande resultat när det nya bröstet återskapas.

Olika sätt och typ av rekonstruktion vid uppbyggnaden av ett nytt bröst

Det finns olika sätt och metoder vid en bröstrekonstruktion. Antingen använder man implantat, återskapar bröstet med patientens egen vävnad eller en kombination av båda. Våra kirurger tar fram en utformad plan över vilken typ av rekonstruktion som är bäst lämpad efter dina behov och önskemål.

Rekonstruktion av bröst med vävnad från kroppen

En bröstrekonstruktion behöver inte innefatta att man lägger in ett implantat under bröstet. Det går lika bra att använda kroppsegen vävnad, som dessutom skapar en mer naturlig form. När vävnader förflyttas bort från andra delar av kroppen till bröstet kallas det för lambå. Vävnad kan exempelvis vara hud, fett eller muskler som vanligtvis tas från antingen magen (DIEP) eller ryggen.

Vävnad från mage

Det är vanligt att man lånar hud och fett från magen vid en bröstrekonstruktion. Här sys vävnaden ihop med kärl från bröstkorgen och en fördel med vävnad från magen är att det går att uppnå önskad storlek på det rekonstruerade bröstet utan något implantat. Den här typen av rekonstruktion kallas för DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator).

Vävnad från rygg

En annan variant av lambå vid en bröstrekonstruktion är att ta vävnad från en ryggmuskel tillsammans med fett och hud. För att få önskad storlek behöver oftast vävnaden från ryggen kombineras med ett implantat när bröstet återskapas.

Bröstrekonstruktion efter bröstcancer

En bröstrekonstruktion kan utföras efter att all bröstcancer har opererats. Det kallas för senrekonstruktion. Behandlingen av bröstcancer behöver vara avslutad för att bröstet ska rekonstrueras av våra plastikkirurger.

Hur länge du behöver vänta på en rekonstruktion kan ha olika orsaker, exempelvis om du har fått strålbehandling som behöver läkas före en bröstrekonstruktion.

Kvinna på konsultation inför sin bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion efter mastektomi

Vid bröstcancer eller genetiska faktorer där bröstcancer kan förekomma, tvingas vissa kvinnor ta bort hela bröstet. Det kallas för mastektomi. Att använda sig av ett implantat vid en bröstrekonstruktion är det vanligaste sättet för att återfå samma form som innan.

Om bröstet som ska rekonstrueras efter en mastektomi behövs det inte alltid implantat. Då kan det räcka med att välja lambå och förflytta patientens kroppsvävnad från magen eller ryggen för utfyllnad av bröstet. Vid en rekonstruktion av bröstvårtan och vårtgården förflyttas delar från det kvarvarande bröstet. Det går också att återskapa med hjälp av vävnad från örsnibb eller tå.

Innan din operation

Innan ditt besök hos vår klinik får du träffa vår specialistkirurg för en konsultation inför din bröstrekonstruktion. Det är viktigt att avstår från läkemedel eller hälsopreparat som ökar risken för blödning minst tio dagar innan din rekonstruktion. Du måste även avstå all typ av nikotin fyra veckor innan och efter ingreppet, då det stör läkningsprocessen och för att undvika allvarliga komplikationer.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm skickar alltid ut all väsentlig information för att du ska vara förberedd inför ditt besök hos oss.

Synligt ärr på en kvinnas bröst efter bröstcancer

Under operation

En rekonstruktion av ett bröst kan se olika ut beroende på patientens utformade plan om implantat eller kroppsvävnad. En bröstrekonstruktion kräver något längre snitt än vid en vanlig bröstförstoring, då det ibland förekommer att ett nät läggs in för att bröstvecken ska klara av belastningen från ett implantat. Snitten läggs i vecket under bröstet, i armhålan eller i kanten vid vårtgården. Ditt bröst rekonstrueras under narkos och du kommer vara sövd under hela operationen.

Efter operationen

Den närmsta tiden efter din rekonstruktion är det normalt att känna ett tryck över bröstkorgen och brösten kan även upplevas svullna och ömma. Efter operationen får du en sårtejp över det rekonstruerade bröstet som ska sitta kvar tills ditt återbesök hos oss. För att undvika obehag är det viktigt att du tar smärtlindring som fördelas jämnt över dygnet. Läkningsprocessen är väldigt individuellt men smärtan brukar avta successivt under de närmsta veckorna. Ett slutresultat kommer synas först efter minst sex månader.

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din bröstrekonstruktion på vår klinik i Stockholm ingår följande i priset:

 Narkos

Återbesök

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

Vanliga frågor & svar om bröstrekonstruktion

Vi har sammanställt svaren till vanliga frågor som ofta ställs om bröstrekonstruktion för att underlätta ditt besök hos oss. Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm.

Under din konsultation kommer din kirurg ta fram ett pris utifrån rekonstruktionens omfattning. Här hittar du vår prislista för olika operationer, där vi specificerat pris för olika ingrepp.

Läkningsprocessen efter en bröstrekonstruktion kan variera på grund av individuella faktorer som exempelvis skillnader i arvsanlag och kroppsvävnadens egenskaper. Ärren har en tendens att först vara röda och hårda men bleknar och blir mjukare med tiden. Det kan ta mellan ett halvår upp till flera år innan ett ärr är färdigläkt.

Det finns alltid en risk för komplikationer vid alla typer av operationer. Vid en bröstrekonstruktion är risken liten för blödningar eller infektioner. Grunden för att undvika eventuella risker är att sköta din personliga hygien och att speciellt hålla sårområdet rent och torrt.

Vid en blödning, sårinfektion eller annat obehag behöver du kontakta vår klinik för snabb hjälp. Vi finns här för att just du ska må bra och vara nöjd med ditt resultat.

Det är vanligt att många kvinnor känner sig trötta i hela kroppen efter en bröstrekonstruktion. Även bröstet kan kännas svullet, spänt och ömt. Vi rekommenderar att du tar smärtstillande kontinuerligt istället för att vänta in smärtan. Det är viktigt att du följer våra kirurgers råd och lyssnar på din kropp och anpassar din vardag efter det.

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Relaterade ingrepp för bröst

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just bröstrekonstruktion.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.