Bröstrekonstruktion Stockholm

Har du gått igenom en svår period i ditt liv och funderar på en bröstrekonstruktion? Många kvinnor som drabbats av bröstcancer vill återfå ett förlorat bröst och vänder sig till oss för hjälp. Vi finns här för dig hela vägen i återskapandet av hela bröstet med ett symmetriskt och naturligt resultat.

Prislista Bröstrekonstruktion

  • Bröstrekonstruktion (Pris vid förfrågan)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 6 timmar
  • Operationstid: 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ja, om önskvärt
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista

Före- och efterbilder

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat bröstrekonstruktion pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Ronja Oderstad
Ronja Oderstad
1700765914
Fantastisk, trevlig och varm personal! Kände mig otroligt bra omhändertagen 😃
Michaela Quick
Michaela Quick
1700666970
Jag kan verkligen rekommendera denna klinik. Att mötas av Josephine i receptionen och att ha Daniel som kirurg är som en dröm! Hela teamet tillsammans med narkosläkare och sköterskor har verkligen gjort att jag känt mig väl omhändertagen hela dygnet. Och att inte minst nämna resultatet av operationen som överträffat mina förväntningar med råge!
BITA VOSOGHIYAN
BITA VOSOGHIYAN
1699878959
Jag rekomendera stark Dr Örjan,han är väldigt duktigt. Har gjort bröstförstoring 2 veckor sen hos honom och jag är super nöjd.
Marlene Lauren
Marlene Lauren
1699518521
Ett professionellt och tryggt bemötande från konsultation till OperationÖrjan är trygg och lugn med ett öga för det estetiskaPersonalen på plats vid operationen och i anslutning var varma mjuka och trygga och fick mig att känna lugn genom hela processen
Therese
Therese
1699518430
Så proffsiga, snälla och omhändertagande. Hade en väldigt bra upplevelse!
Katlen Saliba
Katlen Saliba
1698060952
Vill varmt rekommendera plastikkirurgen Stockholm ❤️och tacka alla för ett professionellt bemötande och professionellt utförande av operation. Ni har ett super bra team som tog hand om mig före och under operationen och uppvaknande. Så stort tack till er. Bra jobbat alla.
Jag opererades idag och är så nöjd med mottagandet och bemötandet från alla på kliniken. Så tryggt på alla sätt. Kan verkligen rekommendera!!
Sabina Subasic
Sabina Subasic
1697729081
Otroligt professionell klinik. Inget, verkligen inget finns att klaga på.Vilket bemötande från inskrivning till utskrivning man fick! 10/10Ni är helt underbara, fortsätt med det ni gör 🫶Jossan i receptionen ❤️ du är en ⭐️Rekommenderar val av klinik!!!
Maria J
Maria J
1697556491
Fantastiska! Josephine roddade ihop allt och fort gick det. Tack Örjan, Josephine alla andra. Är så otroligt nöjd med precis allt.Tack ännu en gång. Kommer med all säkerhet tillbaka till er igen ❤️
Ida Fromm
Ida Fromm
1697118241
Så hiiiiiimla nöjd med service o mottagande från att man kom till man åkte hem. Så familjärt,så varmt och trevligt. En hemma känsla atmosfär. Verkligen toppen personal och toppen ställe. Jag är jättenöjd tack så mycket hörni 🙏😍 kunde jag ge fler stjärnor skulle jag de.Kram Ida Fromm-Brinck
Bella Jansson
Bella Jansson
1696955331
Fantastiskt bra bemötande och omhändertagande utav alla som jobbar här, och jag är så himla nöjd med resultatet utav ingreppet gjort av Örjan! Kan varmt rekommendera!
BERHANE GEBRE
BERHANE GEBRE
1695279279
Jättefint service av alla personal, ni är väldigt proffsiga ert arbete!!Även om det är tidigt för mig att se resultatet men det känns bra och nöjd.Tack för er 💐
Otroligt proffsiga och så fint omhändertagnde från alla på kliniken! Rekommenderar starkt!
Shene Lee
Shene Lee
1695216042
Jag är sååååå nöjd med min behandling. Jättetrevliga personal
Daniel Saiepour är klart den bästa kirurgen jag besökt. Jag har varit hos flera olika kirurger för konsultation men D tog sig verkligen tid att svara på alla mina frågor, han var grym på att förklara allt i minsta detalj.
Har verkligen inte ett enda dåligt ord att säga om den här kliniken.Alla var helt fantastiska. Verkligen varenda en.Det är lagom litet med en otrolig familjär känsla. Man känner sig så extremt omhändertagen och ompysslad och alla är otroligt jordnära och varma.Det är mysigt att vakna upp tillsammans med andra patienter och prata och ställa frågor. Dela erfarenheter och lyssna på allt och inget.Narkosläkare och narkossjuksköterska pratade på om allt och ingenting och man glömde helt bort vad som skulle hända. Poff så sov en gott.Dessutom berömmer de varandra vilket jag tycker är otroligt viktigt för arbetsmiljön och bra arbetsrelationer vilket i sig bidrar till den goda atmosfären.Ja alltså, jag har somsagt verkligen inget negativt att säga.Stort tack till allihopa!
Super trevlig personal och väldigt omhändertagande! Är Super nöjd och kan varmt rekommendera denna klinik!
Fler recensionerjs_loader

Vad är bröstrekonstruktion?

Att behöva operera bort ett bröst kan påverka ens självbild och skapa en del osäkerhet i sin kropp. Våra kirurger med flera års erfarenhet inom plastikkirurgi hjälper dig att återfå ett förlorat bröst genom en så kallad bröstrekonstruktion, som är ett sätt att återuppbygga din kvinnliga kropp och dess former.

En bröstrekonstruktion innebär att ett bröst eller bröstvårtan som tagits bort på grund av bröstcancer återskapas. Att skapa ett nytt bröst kan behandlas på olika sätt. Antingen sätter man in ett implantat eller använder sig av en teknik som kallas lambå, som innebär att man tar bort muskel- och fettvävnader från andra delar av kroppen som förflyttas till det nya bröstet. Det beror på att man kan behöva tillföra mer fett till huden då bröstkorgens vävnad ofta är stram. Vi kan också återskapa bröstvårtan och vårtgården som i vissa fall har avlägsnats vid en bröstcanceroperation.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm erbjuder bröstrekonstruktion. Alla våra olika typer av behandlingar utförs på ett säkert sätt av våra professionella kirurger med lång erfarenhet inom plastikkirurgi för att du som patient ska känna dig i trygg. Vid en konsultation hos oss får du samtala med en specialist inom bröstrekonstruktion för att ställa alla dina frågor och få råd om vilken typ av rekonstruktion vi rekommenderar till återskapandet av det nya bröstet. Vi utgår alltid från dig och dina specifika behov och önskemål.

En kvinna som förlorat sitt högra bröst efter bröstcancer

Hur går en rekonstruktion av ett bröst till?

Vi utformar en individuell plan för just dig inför din bröstrekonstruktion. Beroende på om du väljer att sätta in ett implantat eller istället använda kroppsegen vävnad, kommer din bröstrekonstruktion se olika ut. För att återskapa ett naturligt resultat krävs det ett implantat som är anpassat till bröstet och patientens individuella proportioner. Våra kirurger tar hänsyn till anatomi, symmetri och din hudtyp för ett estetiskt tilltalande resultat när det nya bröstet återskapas.

Olika sätt och typ av rekonstruktion vid uppbyggnaden av ett nytt bröst

Det finns olika sätt och metoder vid en bröstrekonstruktion. Antingen använder man implantat, återskapar bröstet med patientens egen vävnad eller en kombination av båda. Våra kirurger tar fram en utformad plan över vilken typ av rekonstruktion som är bäst lämpad efter dina behov och önskemål.

Rekonstruktion av bröst med vävnad från kroppen

En bröstrekonstruktion behöver inte innefatta att man lägger in ett implantat under bröstet. Det går lika bra att använda kroppsegen vävnad, som dessutom skapar en mer naturlig form. När vävnader förflyttas bort från andra delar av kroppen till bröstet kallas det för lambå. Vävnad kan exempelvis vara hud, fett eller muskler som vanligtvis tas från antingen magen (DIEP) eller ryggen.

Vävnad från mage

Det är vanligt att man lånar hud och fett från magen vid en bröstrekonstruktion. Här sys vävnaden ihop med kärl från bröstkorgen och en fördel med vävnad från magen är att det går att uppnå önskad storlek på det rekonstruerade bröstet utan något implantat. Den här typen av rekonstruktion kallas för DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator).

Vävnad från rygg

En annan variant av lambå vid en bröstrekonstruktion är att ta vävnad från en ryggmuskel tillsammans med fett och hud. För att få önskad storlek behöver oftast vävnaden från ryggen kombineras med ett implantat när bröstet återskapas.

Bröstrekonstruktion efter bröstcancer

En bröstrekonstruktion kan utföras efter att all bröstcancer har opererats. Det kallas för senrekonstruktion. Behandlingen av bröstcancer behöver vara avslutad för att bröstet ska rekonstrueras av våra plastikkirurger.

Hur länge du behöver vänta på en rekonstruktion kan ha olika orsaker, exempelvis om du har fått strålbehandling som behöver läkas före en bröstrekonstruktion.

Kvinna på konsultation inför sin bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion efter mastektomi

Vid bröstcancer eller genetiska faktorer där bröstcancer kan förekomma, tvingas vissa kvinnor ta bort hela bröstet. Det kallas för mastektomi. Att använda sig av ett implantat vid en bröstrekonstruktion är det vanligaste sättet för att återfå samma form som innan.

Om bröstet som ska rekonstrueras efter en mastektomi behövs det inte alltid implantat. Då kan det räcka med att välja lambå och förflytta patientens kroppsvävnad från magen eller ryggen för utfyllnad av bröstet. Vid en rekonstruktion av bröstvårtan och vårtgården förflyttas delar från det kvarvarande bröstet. Det går också att återskapa med hjälp av vävnad från örsnibb eller tå.

Innan din operation

Innan ditt besök hos vår klinik får du träffa vår specialistkirurg för en konsultation inför din bröstrekonstruktion. Det är viktigt att avstår från läkemedel eller hälsopreparat som ökar risken för blödning minst tio dagar innan din rekonstruktion. Du måste även avstå all typ av nikotin fyra veckor innan och efter ingreppet, då det stör läkningsprocessen och för att undvika allvarliga komplikationer.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm skickar alltid ut all väsentlig information för att du ska vara förberedd inför ditt besök hos oss.

Synligt ärr på en kvinnas bröst efter bröstcancer

Under operation

En rekonstruktion av ett bröst kan se olika ut beroende på patientens utformade plan om implantat eller kroppsvävnad. En bröstrekonstruktion kräver något längre snitt än vid en vanlig bröstförstoring, då det ibland förekommer att ett nät läggs in för att bröstvecken ska klara av belastningen från ett implantat. Snitten läggs i vecket under bröstet, i armhålan eller i kanten vid vårtgården. Ditt bröst rekonstrueras under narkos och du kommer vara sövd under hela operationen.

Efter operationen

Den närmsta tiden efter din rekonstruktion är det normalt att känna ett tryck över bröstkorgen och brösten kan även upplevas svullna och ömma. Efter operationen får du en sårtejp över det rekonstruerade bröstet som ska sitta kvar tills ditt återbesök hos oss. För att undvika obehag är det viktigt att du tar smärtlindring som fördelas jämnt över dygnet. Läkningsprocessen är väldigt individuellt men smärtan brukar avta successivt under de närmsta veckorna. Ett slutresultat kommer synas först efter minst sex månader.

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din bröstrekonstruktion på vår klinik i Stockholm ingår följande i priset:

 Narkos

Återbesök

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

Vanliga frågor & svar om bröstrekonstruktion

Vi har sammanställt svaren till vanliga frågor som ofta ställs om bröstrekonstruktion för att underlätta ditt besök hos oss. Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm.

Under din konsultation kommer din kirurg ta fram ett pris utifrån rekonstruktionens omfattning. Här hittar du vår prislista för olika operationer, där vi specificerat pris för olika ingrepp.

Läkningsprocessen efter en bröstrekonstruktion kan variera på grund av individuella faktorer som exempelvis skillnader i arvsanlag och kroppsvävnadens egenskaper. Ärren har en tendens att först vara röda och hårda men bleknar och blir mjukare med tiden. Det kan ta mellan ett halvår upp till flera år innan ett ärr är färdigläkt.

Det finns alltid en risk för komplikationer vid alla typer av operationer. Vid en bröstrekonstruktion är risken liten för blödningar eller infektioner. Grunden för att undvika eventuella risker är att sköta din personliga hygien och att speciellt hålla sårområdet rent och torrt.

Vid en blödning, sårinfektion eller annat obehag behöver du kontakta vår klinik för snabb hjälp. Vi finns här för att just du ska må bra och vara nöjd med ditt resultat.

Det är vanligt att många kvinnor känner sig trötta i hela kroppen efter en bröstrekonstruktion. Även bröstet kan kännas svullet, spänt och ömt. Vi rekommenderar att du tar smärtstillande kontinuerligt istället för att vänta in smärtan. Det är viktigt att du följer våra kirurgers råd och lyssnar på din kropp och anpassar din vardag efter det.

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Relaterade ingrepp för bröst

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just bröstrekonstruktion.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.