Bröstrekonstruktion Stockholm

Har du gått igenom en svår period i ditt liv och funderar på en bröstrekonstruktion? Många kvinnor som drabbats av bröstcancer vill återfå ett förlorat bröst och vänder sig till oss för hjälp. Vi finns här för dig hela vägen i återskapandet av hela bröstet med ett symmetriskt och naturligt resultat.

Prislista Bröstrekonstruktion

  • Bröstrekonstruktion (Pris vid förfrågan)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 6 timmar
  • Operationstid: 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ja, om önskvärt
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Narkos: Ja
  • Ingår i priset: Se lista

Före- och efterbilder

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.

Fotografering av före- och efterbilder på patienters resultat bröstrekonstruktion pågår just nu och kommer att dyka upp här inom kort.

placeholder fore operation placeholder efter operation
placeholder fore operation placeholder efter operation
Patientomdömen
Elin Ronnerberg
Elin Ronnerberg
1685027634
Så nöjd, Daniel samt all annan personal är så proffsiga och trygga, Väl bemötande!
Zina Hassan
Zina Hassan
1685023438
Jag tackar för er tjänst för den va otroligt bra. Jag tackar även dockorn av operationen. Och alla som jobbade där. Jag rekommenderar starkt för er som vill hitta en bra plastikkirurgi i Stockholm ta denna!
Donia Hassan
Donia Hassan
1684752657
Jag vill sända mitt varmaste tack och kommer ge mina starkaste rekommendationer till Er för utförande och mottagande under min operation. Läkare, nattsköterska och övrig personal var fantastiska.Med vänlig hälsning,Donia
Sånt otroligt team och sån underbar service! Alla är otroligt omtänksamma där. Även efter operationen var alla lika trevliga och brydda. Ord kan inte beskriva hur nöjd jag är med Örjan och vilket fantastiskt resultat jag fått... Örjan var verkligen grym, skötte hela processen proffesionellt och lyssnade verkligen på mina önskemål, det blev precis som jag hade tänkt mig! Tack till hela teamet och Dr. Örjan Gribbe, ni är fantastiska!
Underbar service och underbart bemötande. Resultatet var exakt så som jag hade tänkt mig, extremt nöjd! Örjan lyssnade verkligen på mina önskemål och gjorde ett fantastiskt jobb. Rekommenderar detta ställe överlag då alla var underbara. Rekommenderar Örjan starkt då han är grym!!!!
Annika Boström
Annika Boström
1683469306
Bemötande i världsklass!Kan varmt rekommendera Örjan och hans team.
Johana Moreno
Johana Moreno
1681301959
Alla är väldigt vänliga, från läkarna till receptionisten, jag kände mig väldigt väl omhändertagen av alla.
Ja är mycket nöjd, och rekommenderar.
Rekommenderar varmt!
lena almousavi
lena almousavi
1680256216
Ohört tacksam av kirurgen Örjan och de fina personal. Fick mina drömbröst och skulle inte välja någon annan klinik änn Plastikkirurg hoppas han jobbar kvar bara om 10-15 år då jag ska göra om dom ♥️♥️
Kryptonista
Kryptonista
1680187189
Mycket professionellt bemötande och utförande. Helnöjd. 100% rekommendation.
Sandra Olsson
Sandra Olsson
1680186381
Helt underbar personal och underbar läkare som förstår en 😘
Amanda Berg
Amanda Berg
1680175741
Nöjd med omhändertagandet på kliniken, sov där en natt. Allt har gått jättebra! Glad över att jag valde att göra operationen hos plastikkirurgen STHLM. väldigt kunnig och trevlig personal.
Så omhändertagande och gulliga genuint intresserade av ens mående.
Jag var väldigt nervös innan dels över att bli sövd samt smärtan som skulle vänta men allt har gått så bra och är så glad att jag gjort detta hos plastikkirurgen Stockholm. Har blivit otroligt bra bemött och omhändertagen.
Shene Mohammad
Shene Mohammad
1679603301
Bästa och träligaste och duktigaste personalen i plastikkirurge Stockholm…⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kristina
Kristina
1679379115
Nöjd från första mötet till slutresultatet 😊
Jättefin service av all personal! Josefine i receptionen hjälper med alla frågor och funderingar (så tryggt) när man är så tankspridd inför en operation.Örjan Gibbe kom med väldigt bra råd för min behandling under konsultationen! Väl på plats för operation får man träffa alla läkare osv som ska ta hand om en, alla var superfina och omhändertagande!Örjan har ögon för bröstförstoring och jag fick verkligen ett önskat resultat, för mig var det viktigt att förstoringen skulle vara proportionerlig med min kropp, det såg Örjan verkligen till att det blev, supernöjd.Kommer utan tvekan gå hit igen om jag skulle ha funderingar över en annan behandling och kan starkt rekommendera denna klinik.
jenny Brickner
jenny Brickner
1677581986
Supernöjd med denna fantastiska kliniks proffessionalitet och bemötande. Rekommenderas!
Ida Sselle
Ida Sselle
1677335483
Jag gjorde min första operation på denna proffsiga klinik.Jag hade redan från början mycket höga förväntningar, och väldigt tydliga bilder av hur jag ville att mitt resultat skulle bli. Men trots mina redan mycket höga förväntningar så lyckades Dr Daniel på något magiskt sätt att överträffa mina förväntningar med hästlängder, och jag hade inte kunnat bli mer nöjd! Jag älskar resultatet.Daniel är superduktig, och väldigt proffsig. Han lyssnade noga på mina önskningar, gav egna förslag, och skapade perfektion efter det.Han är otroligt lyhörd och lyssnar verkligen på dig som kund, men är också noga med att berätta vad han kan göra för dig utefter dina egna förutsättningar. Han gjorde med andra ord precis allt rätt man kan göra som kirurg och gav mig mer än jag önskade.Från det att man tar kontakt med kliniken, tills man kommer på återbesök efter sin operation så blir man välinformerad om hur allting ska gå till, och de svarar snällt på alla frågor man kan tänkas ha, både före och efter op.För mig är det ett klart beslut att återvända till denna klinik ifall jag ska operera mig igen. Vilket jag planerar att göra framåt. Jag har varit på många konsultationer, på flera olika kliniker där magkänslan aldrig känts så bra och rätt som här. Det här är enligt mig en klinik i toppklass.
En fantastisk klinik med ett mycket proffsig team, med hög kvalitet och bästa resultat o dessutom utmärkt service.Rekommenderar varm kliniken! Bästa kliniken o jag är mycket nöjd med valet.
Hedda Remmereit
Hedda Remmereit
1676989143
Så otroligt glad med mitt val av klinik. Jag gjorde bröstförstoring hos Örjan och skulle rekommendera han till alla. Så proffsig noggrann och duktig. Vill också tagga Roger på uppvaket som var så otroligt givmild och trevlig. Det är nu 2 v efter Op och har inget negativt att säga❤️
Ioana Filip
Ioana Filip
1676569837
Tack för en fantastisk upplevelse och service i världsklass Dr. Saiepour och övrig personal. Ett extra tack till Josephine för snabb återkoppling och engagemang. Ni är bäst! Kommer definitivt att rekommendera er till alla jag känner.
Sandra Norling
Sandra Norling
1676569656
Bra bemötande bra personal
An He
An He
1675891647
När man som kund väljer att komma tillbaka, jamen de måste väl ändå säga endel om kliniken och dess medarbetare. Från dag ett i kontakten med kliniken så infann sig ett lugn hos mig som kund. Fantastiska Dr Daniel, samt övrig personal, fick mitt första dygn på kliniken att kännas som en "dans på rosor". Trots att jag gjorde en stor bukplastik blev vare sig värken eller oron nämnvärd. Precis all personal, från kirurg till sköteska till kordinator, visar på stor proffsigt bemötande såväl kunskapsmässigt som medmänsklighet. De ger ett lugn hos mig som patient att känna hur alla runt mig kan sitt yrke, såväl när allt går som planerat eller om min kropp på något vis skulle protestera under min vård där.Nu är jag enbart ca 4 v in i min läkning, men ser redan fram emot mina kommande operationer på kliniken, bröstreduktion/lyft samt fettsugning lår..Jag följde magkänslan i valet av Plastikkirurgen Stockholm. Gör det du med..
Blev super nöjd med min mammy makeover. Daniel saiepour är så otroligt duktig på det han gör.
Emma
Emma
1675877441
Fantastisk personal. Jättenöjd med allt. Rekommenderar verkligen +++++
Sofie Stålemar
Sofie Stålemar
1675489827
Jag kan verkligen rekommendera Plastikkirurgen I Stockholm.Vilket otroligt bra bemötande, från det att jag tog kontakt med kliniken, till operationen och tiden efter.Jag opererades av Örjan, och är så himla nöjd!Han är lugn och realistisk, och är den jag kommer ringa till om jag kommer på att göra någon fler operation.Narkosläkarna där måste vara bland de bästa som finns, man blev verkligen omhändertagen ❤Är så glad att jag valde just denna klinik.
florence farfan
florence farfan
1675262390
Really good experience!! I’m so happy with the results! Highly recommend this place
Var hos er i måndags och gjorde min bröst operation hos Örjan. Vill bara säga att ni är ett fantastiskt team hela gänget jag träffade. Kände mig väl omhändertagen. Kan varmt rekommendera er ❤️
Väldigt proffesionella och hade verkligen valt Plastikkirurgen Stockholm igen! Alla frågor är välkomna såväl före som efter operation. Man känner sig väl ompysslad efter operationen och de är bra på att informera. Kan verkligen rekommendera dem! Gjorde stor bukplastik och bröstlyft utan implantat (mommy makeover) hos Daniel och är verkligen nöjd!
Sonia Rickne
Sonia Rickne
1674649753
Professionell och respektfull plastkirurg , trevlig och omhändertagande personal från receptionen till operation kan varmt rekommendera.
Anna Linder
Anna Linder
1674229395
En dröm blev till verklighet!! Vilket otroligt fint bemötande från denna klinik! Allt från receptionen, narkos, sköterskor och bästa Örjan. Kan bara varmt rekommendera denna klinik. Tack mina hjältar!!!
Amanda Edlund
Amanda Edlund
1671626882
Älskar stället & människorna! Daniel fick mig att känna mig lugn från start
Sarah
Sarah
1671099533
Då flera skrivit om sina operationer gått så skriver jag om min erfarenhet av tiden efter mina operationer. För 25 år sedan gjorde jag en bröstförstoring med hjälp av Dr Gylbert. Protesen lades under muskeln och allt gick bra. Ammat två barn efter det och mina bröst ser fortfarande fantastiska ut. Jag är så nöjd med formen, anatomiska som jag valde, samt storleken. Gjorde sedan en näsplastik hos samma läkare med utmärkt resultat. Tipsade min väninna som också gjorde näsplastik. Jag rekommenderar verkligen denna trygga kompetenta läkare.
Bästa kliniken och Daniel gör underverk.
Clara Eriksson
Clara Eriksson
1665646921
Jag vill bara säga hur duktiga ni alla var och tog hand om mig så bra och tack Daniel för bra operation, verkligen bästa kliniken ni är bäst 💓🙂
Helene Moberg
Helene Moberg
1665031663
Vill med varmaste rekommenderar Plastikkirurgen Stockholm då jag har gjort en bröstreduktion där.Blev rekommenderad av min väninna som hade varit hos Leif Gilbertsom gjort samma ingrepp.Jag är så otroligt Super nöjd.Vill även tacka Camilla och Josepine för fantastiskt bemötande och hjälp.//Helene
Malin M
Malin M
1663922857
Gjort mina bröst hos Daniel. Valet av kirurg kan jag inte vara nöjdare med! Tog mentor 275HP. Drömlikt resultat, mycket bättre än föreställt✨
Linnea Hedberg
Linnea Hedberg
1663700573
Blev bra bemött, brösten blev som ja ville, bra hjälp när ja behövt de, tack så jätte mkt! Kan varmt rekommendera Daniel 👌
Petra Fahlen
Petra Fahlen
1663266730
Blev väldigt bra bemött. Kände mig trygg. Vaknade pigg och glad efter operationen.
Very happy with dr Gilbert’s result of the “tune up.”.
Jag rekommenderar varmt Plastikkirurgen Stockholm. Gjorde en bröstförtoring i april och är nu 6 mån senare så nöjd med resultatet. Varmt omhändertagande både före och efter op. Stort tack till kirurgen Daniel Saiepour för ditt proffsiga utförande 👍🌷Mvh Charlotte
Anna Andersson
Anna Andersson
1661968375
Daniel är en magiker som skapar perfektion om och om igen. Har gjort både bröst och bukplastik hos honom och har 43 år gammal fått min drömkropp. Är så otroligt nöjd och kan bara ge mina absolut varmaste rekommendationer♥️
Magdalena Zboś
Magdalena Zboś
1661857370
Jag är supernöjd med resultatet mitt bröstförstoring hos dr.Daniel bästa läkare 👌.Verkligen rekommendera Plastikkirurgen Hammarby Sjöstad Stockholm fina ,mysiga lokaler, professionell och trevliga personalen.Stort tack 🤗
Helnöjd! Fantastiskt bemötande , men framförallt en skicklig kirurg.
Fint mottagande och underbart resultat! 🤩😍👍
sara thuressson
sara thuressson
1660643393
Omtänksam personal som tar hand om sina kunder på bästa sätt. Kunde inte vara annat än nöjd med mitt resultat. Rekommenderar varmt till andra för naturliga och fina resultat!
Hanan Ennjmaouy
Hanan Ennjmaouy
1655731351
Toppen bemötande. Professional läkare. Ser framemot min bokade tid.
Jag kan varmt rekommendera Plastikkirurgen Sthlm och Dr Daniel. Jag är så nöjd med mitt resultat och blev så väl om omhändertagen av hela proffsiga gänget. Tack!!!
Cecilia Eidin
Cecilia Eidin
1652870818
Mycket nöjd, stort tack till hela personalen som alla är så fina och omtänksamma 🌸
Pia Hansson
Pia Hansson
1645091658
Genomgick brötlyft och implantat hos Daniel. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av hela personalen!
Carina Morssing
Carina Morssing
1643914117
Är otroligt nöjd med resultatet, kan bara ösa lovord‼️
miranda Kidir
miranda Kidir
1633502699
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
1620659352
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
1619434446
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
1616499061
Tack för ett fint bemötande!
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
Viktor Morin
Viktor Morin
1615200524
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
1614769970
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
1614769632
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
1562099202
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader

Vad är bröstrekonstruktion?

Att behöva operera bort ett bröst kan påverka ens självbild och skapa en del osäkerhet i sin kropp. Våra kirurger med flera års erfarenhet inom plastikkirurgi hjälper dig att återfå ett förlorat bröst genom en så kallad bröstrekonstruktion, som är ett sätt att återuppbygga din kvinnliga kropp och dess former.

En bröstrekonstruktion innebär att ett bröst eller bröstvårtan som tagits bort på grund av bröstcancer återskapas. Att skapa ett nytt bröst kan behandlas på olika sätt. Antingen sätter man in ett implantat eller använder sig av en teknik som kallas lambå, som innebär att man tar bort muskel- och fettvävnader från andra delar av kroppen som förflyttas till det nya bröstet. Det beror på att man kan behöva tillföra mer fett till huden då bröstkorgens vävnad ofta är stram. Vi kan också återskapa bröstvårtan och vårtgården som i vissa fall har avlägsnats vid en bröstcanceroperation.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm erbjuder bröstrekonstruktion. Alla våra olika typer av behandlingar utförs på ett säkert sätt av våra professionella kirurger med lång erfarenhet inom plastikkirurgi för att du som patient ska känna dig i trygg. Vid en konsultation hos oss får du samtala med en specialist inom bröstrekonstruktion för att ställa alla dina frågor och få råd om vilken typ av rekonstruktion vi rekommenderar till återskapandet av det nya bröstet. Vi utgår alltid från dig och dina specifika behov och önskemål.

En kvinna som förlorat sitt högra bröst efter bröstcancer

Hur går en rekonstruktion av ett bröst till?

Vi utformar en individuell plan för just dig inför din bröstrekonstruktion. Beroende på om du väljer att sätta in ett implantat eller istället använda kroppsegen vävnad, kommer din bröstrekonstruktion se olika ut. För att återskapa ett naturligt resultat krävs det ett implantat som är anpassat till bröstet och patientens individuella proportioner. Våra kirurger tar hänsyn till anatomi, symmetri och din hudtyp för ett estetiskt tilltalande resultat när det nya bröstet återskapas.

Olika sätt och typ av rekonstruktion vid uppbyggnaden av ett nytt bröst

Det finns olika sätt och metoder vid en bröstrekonstruktion. Antingen använder man implantat, återskapar bröstet med patientens egen vävnad eller en kombination av båda. Våra kirurger tar fram en utformad plan över vilken typ av rekonstruktion som är bäst lämpad efter dina behov och önskemål.

Rekonstruktion av bröst med vävnad från kroppen

En bröstrekonstruktion behöver inte innefatta att man lägger in ett implantat under bröstet. Det går lika bra att använda kroppsegen vävnad, som dessutom skapar en mer naturlig form. När vävnader förflyttas bort från andra delar av kroppen till bröstet kallas det för lambå. Vävnad kan exempelvis vara hud, fett eller muskler som vanligtvis tas från antingen magen (DIEP) eller ryggen.

Vävnad från mage

Det är vanligt att man lånar hud och fett från magen vid en bröstrekonstruktion. Här sys vävnaden ihop med kärl från bröstkorgen och en fördel med vävnad från magen är att det går att uppnå önskad storlek på det rekonstruerade bröstet utan något implantat. Den här typen av rekonstruktion kallas för DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator).

Vävnad från rygg

En annan variant av lambå vid en bröstrekonstruktion är att ta vävnad från en ryggmuskel tillsammans med fett och hud. För att få önskad storlek behöver oftast vävnaden från ryggen kombineras med ett implantat när bröstet återskapas.

Bröstrekonstruktion efter bröstcancer

En bröstrekonstruktion kan utföras efter att all bröstcancer har opererats. Det kallas för senrekonstruktion. Behandlingen av bröstcancer behöver vara avslutad för att bröstet ska rekonstrueras av våra plastikkirurger.

Hur länge du behöver vänta på en rekonstruktion kan ha olika orsaker, exempelvis om du har fått strålbehandling som behöver läkas före en bröstrekonstruktion.

Kvinna på konsultation inför sin bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion efter mastektomi

Vid bröstcancer eller genetiska faktorer där bröstcancer kan förekomma, tvingas vissa kvinnor ta bort hela bröstet. Det kallas för mastektomi. Att använda sig av ett implantat vid en bröstrekonstruktion är det vanligaste sättet för att återfå samma form som innan.

Om bröstet som ska rekonstrueras efter en mastektomi behövs det inte alltid implantat. Då kan det räcka med att välja lambå och förflytta patientens kroppsvävnad från magen eller ryggen för utfyllnad av bröstet. Vid en rekonstruktion av bröstvårtan och vårtgården förflyttas delar från det kvarvarande bröstet. Det går också att återskapa med hjälp av vävnad från örsnibb eller tå.

Innan din operation

Innan ditt besök hos vår klinik får du träffa vår specialistkirurg för en konsultation inför din bröstrekonstruktion. Det är viktigt att avstår från läkemedel eller hälsopreparat som ökar risken för blödning minst tio dagar innan din rekonstruktion. Du måste även avstå all typ av nikotin fyra veckor innan och efter ingreppet, då det stör läkningsprocessen och för att undvika allvarliga komplikationer.

Vi på Plastikkirurgen Stockholm skickar alltid ut all väsentlig information för att du ska vara förberedd inför ditt besök hos oss.

Synligt ärr på en kvinnas bröst efter bröstcancer

Under operation

En rekonstruktion av ett bröst kan se olika ut beroende på patientens utformade plan om implantat eller kroppsvävnad. En bröstrekonstruktion kräver något längre snitt än vid en vanlig bröstförstoring, då det ibland förekommer att ett nät läggs in för att bröstvecken ska klara av belastningen från ett implantat. Snitten läggs i vecket under bröstet, i armhålan eller i kanten vid vårtgården. Ditt bröst rekonstrueras under narkos och du kommer vara sövd under hela operationen.

Efter operationen

Den närmsta tiden efter din rekonstruktion är det normalt att känna ett tryck över bröstkorgen och brösten kan även upplevas svullna och ömma. Efter operationen får du en sårtejp över det rekonstruerade bröstet som ska sitta kvar tills ditt återbesök hos oss. För att undvika obehag är det viktigt att du tar smärtlindring som fördelas jämnt över dygnet. Läkningsprocessen är väldigt individuellt men smärtan brukar avta successivt under de närmsta veckorna. Ett slutresultat kommer synas först efter minst sex månader.

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din bröstrekonstruktion på vår klinik i Stockholm ingår följande i priset:

 Narkos

Återbesök

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

Vanliga frågor & svar om bröstrekonstruktion

Vi har sammanställt svaren till vanliga frågor som ofta ställs om bröstrekonstruktion för att underlätta ditt besök hos oss. Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm.

Under din konsultation kommer din kirurg ta fram ett pris utifrån rekonstruktionens omfattning. Här hittar du vår prislista för olika operationer, där vi specificerat pris för olika ingrepp.

Läkningsprocessen efter en bröstrekonstruktion kan variera på grund av individuella faktorer som exempelvis skillnader i arvsanlag och kroppsvävnadens egenskaper. Ärren har en tendens att först vara röda och hårda men bleknar och blir mjukare med tiden. Det kan ta mellan ett halvår upp till flera år innan ett ärr är färdigläkt.

Det finns alltid en risk för komplikationer vid alla typer av operationer. Vid en bröstrekonstruktion är risken liten för blödningar eller infektioner. Grunden för att undvika eventuella risker är att sköta din personliga hygien och att speciellt hålla sårområdet rent och torrt.

Vid en blödning, sårinfektion eller annat obehag behöver du kontakta vår klinik för snabb hjälp. Vi finns här för att just du ska må bra och vara nöjd med ditt resultat.

Det är vanligt att många kvinnor känner sig trötta i hela kroppen efter en bröstrekonstruktion. Även bröstet kan kännas svullet, spänt och ömt. Vi rekommenderar att du tar smärtstillande kontinuerligt istället för att vänta in smärtan. Det är viktigt att du följer våra kirurgers råd och lyssnar på din kropp och anpassar din vardag efter det.

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Relaterade ingrepp för bröst

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just bröstrekonstruktion.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.