Bukplastik Stockholm

Slapp hud efter en viktnedgång eller en graviditet? Vi vet hur man återskapar den kropp du en gång hade.

Prislista Bukplastik

 • Bukplastik+fettsugning liten
  Pris: 52 000 kr / Delbetalning: 2 167 kr/mån
 • Bukplastik+fettsugning stor
  Pris: 82 000 kr / Delbetalning: 3 417 kr/mån

Snabbfakta

 • Tid på kliniken: *
 • Operationstid: 90-120 minuter
 • Sjukskrivning: 1-3 veckor

* Beroende på omfattningen av ingreppet så varierar tiden du stannar hos oss.

 • Börja träna: 4-6 veckor
 • Narkos: Ja
 • Ingår i priset: Se lista
Medelviktig kvinna innan bukplastik

Bukplastik på Plastikkirurgen Stockholm

Har du problem med överflödig hud? Bukplastik kan vara en lösning för dig. Hos Plastikkirurgen Stockholm träffar du legitimerade plastikkirurger med gedigen erfarenhet av ingreppet. Vår högsta prioritet är att säkerställa att våra patienter känner sig nöjda och trygga. Vi anpassar varje ingrepp efter patientens unika önskemål, behov och förutsättningar, för att uppnå det bästa möjliga resultatet.

Vad är bukplastik?

Efter en betydande viktnedgång eller graviditet kan huden och fettvävnad ibland ha svårt att återhämta sig, vilket kan leda till slapp hud eller överflödigt fett runt magen. Med en bukplastik, även känd som “tummy tuck”, tas detta överskott bort. Resultatet är en stramare och mer välformad midja.

Välj mellan två olika typer av bukplastik

Det finns i huvudsak två huvudtyper av bukplastik, vilka anpassas efter patientens individuella behov och önskemål. Dessa två typer kallas för “liten bukplastik” och “stor bukplastik”.

Detta ingrepp passar bäst för patienter med en lätt till måttlig mängd överflödig hud eller fett i den nedre delen av magen. Vid en mindre bukplastik görs snittet strax nedanför naveln och precis över pubisområdet, vilket är generellt mindre än vid en större bukplastik. Genom detta snitt tas överflödigt fett och hud bort, och i vissa fall stramas även de nedre bukmusklerna åt.

Denna form av bukplastik är mer omfattande och tar bort överflödig hud och fett över hela magen, från pubisområdet upp till, och ibland förbi, naveln. Under ingreppet görs ett horisontellt snitt ovanför pubisområdet samt ett runt naveln. Efter borttagning av hud och fett, stramas bukmusklerna åt över hela buken. Naveln placeras ofta om för att ge ett mer naturligt utseende.

Valet mellan en mindre och en mer omfattande bukplastik baseras på flera aspekter, som mängden överflödig hud och fett, patientens hälsa och estetiska önskemål. Det är viktigt att båda ingreppen utförs av en kvalificerad plastikkirurg för att säkerställa det bästa resultatet.

Få tillbaka kroppskontur genom att avlägsna överskott av fett och hud

Bukplastik är en plastikkirurgisk operation där man tar bort överskott av hud och fett från buken för att skapa en stramare och mer estetiskt tilltalande kontur. Detta kan vara särskilt gynnsamt för patienter som har upplevt stor viktminskning, graviditet, åldring eller genetiskt har tendens till överflödigt fett och hud. Operationen kan variera från mindre ingrepp till större omfattande operationer, beroende på individens behov.

Före- och efterbilder på Bukplastik

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
bröstlyft bukplastik före bröstlyft bukplastik efter
innan bukplastik miriam mage framifran efter bukplastik miriam mage framifran
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Bukplastik 2 före Bukplastik 2 efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Bröstlyft bukplastik före Bröstlyft bukplastik efter
bukplastik fore nr2 bukplastik efter nr2
Bukplastik 4 före Bukplastik 4 efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Patientomdömen
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Ronja Oderstad
Ronja Oderstad
1700765914
Fantastisk, trevlig och varm personal! Kände mig otroligt bra omhändertagen 😃
Michaela Quick
Michaela Quick
1700666970
Jag kan verkligen rekommendera denna klinik. Att mötas av Josephine i receptionen och att ha Daniel som kirurg är som en dröm! Hela teamet tillsammans med narkosläkare och sköterskor har verkligen gjort att jag känt mig väl omhändertagen hela dygnet. Och att inte minst nämna resultatet av operationen som överträffat mina förväntningar med råge!
BITA VOSOGHIYAN
BITA VOSOGHIYAN
1699878959
Jag rekomendera stark Dr Örjan,han är väldigt duktigt. Har gjort bröstförstoring 2 veckor sen hos honom och jag är super nöjd.
Marlene Lauren
Marlene Lauren
1699518521
Ett professionellt och tryggt bemötande från konsultation till OperationÖrjan är trygg och lugn med ett öga för det estetiskaPersonalen på plats vid operationen och i anslutning var varma mjuka och trygga och fick mig att känna lugn genom hela processen
Therese
Therese
1699518430
Så proffsiga, snälla och omhändertagande. Hade en väldigt bra upplevelse!
Katlen Saliba
Katlen Saliba
1698060952
Vill varmt rekommendera plastikkirurgen Stockholm ❤️och tacka alla för ett professionellt bemötande och professionellt utförande av operation. Ni har ett super bra team som tog hand om mig före och under operationen och uppvaknande. Så stort tack till er. Bra jobbat alla.
Jag opererades idag och är så nöjd med mottagandet och bemötandet från alla på kliniken. Så tryggt på alla sätt. Kan verkligen rekommendera!!
Sabina Subasic
Sabina Subasic
1697729081
Otroligt professionell klinik. Inget, verkligen inget finns att klaga på.Vilket bemötande från inskrivning till utskrivning man fick! 10/10Ni är helt underbara, fortsätt med det ni gör 🫶Jossan i receptionen ❤️ du är en ⭐️Rekommenderar val av klinik!!!
Maria J
Maria J
1697556491
Fantastiska! Josephine roddade ihop allt och fort gick det. Tack Örjan, Josephine alla andra. Är så otroligt nöjd med precis allt.Tack ännu en gång. Kommer med all säkerhet tillbaka till er igen ❤️
Ida Fromm
Ida Fromm
1697118241
Så hiiiiiimla nöjd med service o mottagande från att man kom till man åkte hem. Så familjärt,så varmt och trevligt. En hemma känsla atmosfär. Verkligen toppen personal och toppen ställe. Jag är jättenöjd tack så mycket hörni 🙏😍 kunde jag ge fler stjärnor skulle jag de.Kram Ida Fromm-Brinck
Bella Jansson
Bella Jansson
1696955331
Fantastiskt bra bemötande och omhändertagande utav alla som jobbar här, och jag är så himla nöjd med resultatet utav ingreppet gjort av Örjan! Kan varmt rekommendera!
BERHANE GEBRE
BERHANE GEBRE
1695279279
Jättefint service av alla personal, ni är väldigt proffsiga ert arbete!!Även om det är tidigt för mig att se resultatet men det känns bra och nöjd.Tack för er 💐
Otroligt proffsiga och så fint omhändertagnde från alla på kliniken! Rekommenderar starkt!
Shene Lee
Shene Lee
1695216042
Jag är sååååå nöjd med min behandling. Jättetrevliga personal
Daniel Saiepour är klart den bästa kirurgen jag besökt. Jag har varit hos flera olika kirurger för konsultation men D tog sig verkligen tid att svara på alla mina frågor, han var grym på att förklara allt i minsta detalj.
Har verkligen inte ett enda dåligt ord att säga om den här kliniken.Alla var helt fantastiska. Verkligen varenda en.Det är lagom litet med en otrolig familjär känsla. Man känner sig så extremt omhändertagen och ompysslad och alla är otroligt jordnära och varma.Det är mysigt att vakna upp tillsammans med andra patienter och prata och ställa frågor. Dela erfarenheter och lyssna på allt och inget.Narkosläkare och narkossjuksköterska pratade på om allt och ingenting och man glömde helt bort vad som skulle hända. Poff så sov en gott.Dessutom berömmer de varandra vilket jag tycker är otroligt viktigt för arbetsmiljön och bra arbetsrelationer vilket i sig bidrar till den goda atmosfären.Ja alltså, jag har somsagt verkligen inget negativt att säga.Stort tack till allihopa!
Super trevlig personal och väldigt omhändertagande! Är Super nöjd och kan varmt rekommendera denna klinik!
Fler recensionerjs_loader

Innan bukplastik

När du överväger bukplastik hos oss inleder vi processen med en personlig konsultation på vår klinik. Vid detta tillfälle diskuterar vi detaljerna kring ingreppet och lyssnar på dina förhoppningar och förutsättningar. Det är en perfekt tid för dig att ställa alla frågor och tillsammans går vi igenom vad du kan förvänta dig av resultatet baserat på din unika situation.

Vi ber dig även fylla i en hälsodeklaration, där du ger information om din nuvarande hälsa, eventuella sjukdomar och allmäntillstånd. Under konsultationen får du också en kostnadsuppskattning som inkluderar anestesi och alla uppföljande besök efter operationen. Om du väljer att gå vidare med ingreppet, diskuterar vi även lämpliga datum för operationen.

Vårt team av mottagningssköterskor tillhandahåller skriftlig information om vad du kan förvänta dig inför och efter operationen, och vi ser till att all nödvändig information skickas hem till dig för förberedelser.

kvinnas mage inför en operation av buken
resultat efter ett kombinerat ingrepp av bukplastik och fettsugning

Under operationen

Vid en bukplastik inleds processen med fettsugning om det finns ett behov av att avlägsna överflödigt fett under huden. Sedan görs ett horisontellt snitt på magens nedre del, vanligtvis där vecket från den överflödiga huden tidigare varit.

Kirurgen fortsätter genom att noggrant skilja huden från underliggande vävnader, riktande sig uppåt mot revbensbågen, för att sedan kunna sträcka huden nedåt. De raka bukmusklerna, som hos kvinnor som har fött barn kan vara något isär, sys ihop med en kraftig tråd, vilket också förstärker navelområdet.

Den separerade huden dras sedan nedåt och spänns fast vid den nedre delen av det horisontella snittet. Detta leder till att huden ovanför genitalområdet lyfts upp, och det överskott av hud som kan tas bort på detta sätt sträcker sig ofta mellan 15 till 20 cm.

Efter borttagandet av överflödig hud sys såret med robusta suturer, både under huden och i hudens ytskikt. Vanligtvis placeras två sårdränage under operationen, vilka tas bort dagen efter. Avslutningsvis fästs en kompressionsgördel över förbandet för att ge extra stöd och minska svullnad.

Efter operationen

Efter att ha genomgått bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm är det avgörande att följa vissa rekommendationer för att undvika komplikationer. Under de första veckorna bör du kontinuerligt bära en stödgördel för att stötta bukområdet under läkningsprocessen. Tunga lyft och intensiv fysisk aktivitet bör undvikas i åtminstone sex veckor.

Se till att äta näringsrikt och dricka rikligt med vatten för att främja läkning. Vi kommer att förse dig med smärtstillande, men om du upplever ökande smärta eller ser tecken på infektion eller blödning, kontakta oss direkt.

Ditt återbesök, som är en viktig del av uppföljningen, planeras vanligtvis cirka två veckor efter operationen. Tänk på att det tar tid att se det slutgiltiga resultatet av din bukplastik då det utvecklas över flera månader. Var tålmodig och håll dig till våra rekommendationer.

Följande ingår i priset

Om du genomgår bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Bukplastik

Vanliga frågor och svar rörande Bukplastik. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Smärtupplevelsen efter en bukplastik varierar från person till person. Kvinnor som tidigare genomgått kejsarsnitt tenderar oftast att inte uppleva bukplastiken som särskilt smärtsam. Vad som däremot kan kännas besvärligt är svårigheten att sträcka ut sig helt, särskilt när den inre gördeln har sytts åt. Denna känsla av obehag avtar dock med tiden. I de flesta fall kan en individ gå upprätt inom en vecka efter ingreppet.
En bukplastik tar i regel mellan 90 och 120 minuter, beroende på ingreppets omfattning. Operationen genomförs under narkos, och oftast kan du lämna kliniken antingen samma dag eller morgonen därpå.
Resultatet efter en bukplastik varierar från person till person, beroende på individuella förutsättningar. Under konsultationen diskuterar vi dina specifika omständigheter, vilket ger oss möjlighet att ge en tydlig bild av det troliga resultatet. Vad du dock alltid kan förvänta dig är borttagandet av överflödig hud och en stramare buk.
Vid din första konsultation hos oss tar vi hänsyn till ditt allmänna hälsotillstånd samt din medicinska historik. Specialisten kommer att beakta eventuella sjukdomar du har för att bestämma om en operation är lämplig för dig.
Bukplastik utförs vanligtvis på personer som har förlorat mycket vikt och därmed fått överflödig hud och fett kring buken. Denna överflödighet kan inte elimineras genom träning, så operation är det enda effektiva sättet att avlägsna det.
Efter en bukplastik kan operationsområdet vara svullet och ömt under en längre tid på grund av ingreppets omfattning. Bukplastik orsakar en betydande påfrestning under huden och resulterar i ett omfattande inre sår, vilket innebär en längre läkningstid. Om du genomgår denna procedur bör du vara beredd på svullnad som kan kvarstå i upp till tre månader. Det är inte ovanligt att svullnaden först minskar, men sedan återkommer något vid lättare aktivitet.
Efter att ha genomgått en bukplastik rekommenderas du att kontinuerligt bära en stödgördel i 6-8 veckor, och därefter under dagtid i ytterligare upp till 12 veckor. Många patienter finner snart att de blir bekväma med sin gördel och ser den som ett behagligt stöd. Det är därför inte ovanligt att vissa väljer att använda den längre än rekommenderat.

Valet av träningsform avgör hur snart efter din operation du kan träna. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar med fysisk aktivitet igen.

Efter omfattande operationer rekommenderas det inte att flyga. Om du planerar en flygresa, diskutera detta med din kirurg. Denna specialist kan bedöma om det är säkert för dig att resa eller inte. Långa flygturer ökar risk för blodpropp, och som nyligen opererad är din risk redan förhöjd.
Efter en bukplastik är man vanligtvis sjukskriven i två veckor. Om du behöver en längre sjukskrivning tar din kirurg hänsyn till det. Annars finns det inga hinder för att återgå till arbetet.
martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bukplastik.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.