Bukplastik Stockholm

Slapp hud efter en viktnedgång eller en graviditet? Vi vet hur man återskapar den kropp du en gång hade.

Prislista Bukplastik

 • Nedre bukplastik
  Pris: 58 000 kr / Delbetalning: 2 417 kr/mån
 • Bukplastik
  Pris: 82 000 kr / Delbetalning: 3 417 kr/mån

Snabbfakta

 • Tid på kliniken: *
 • Operationstid: 90-120 minuter
 • Sjukskrivning: 1-3 veckor

* Beroende på omfattningen av ingreppet så varierar tiden du stannar hos oss.

 • Börja träna: 4-6 veckor
 • Narkos: Ja
 • Ingår i priset: Se lista
Medelviktig kvinna innan bukplastik

Bukplastik på Plastikkirurgen Stockholm

Har du problem med överflödig hud? Bukplastik kan vara en lösning för dig. Hos Plastikkirurgen Stockholm träffar du legitimerade plastikkirurger med gedigen erfarenhet av ingreppet. Vår högsta prioritet är att säkerställa att våra patienter känner sig nöjda och trygga. Vi anpassar varje ingrepp efter patientens unika önskemål, behov och förutsättningar, för att uppnå det bästa möjliga resultatet.

Vad är bukplastik?

Efter en betydande viktnedgång eller graviditet kan huden och fettvävnad ibland ha svårt att återhämta sig, vilket kan leda till slapp hud eller överflödigt fett runt magen. Med en bukplastik, även känd som “tummy tuck”, tas detta överskott bort. Resultatet är en stramare och mer välformad midja.

Välj mellan två olika typer av bukplastik

Det finns i huvudsak två huvudtyper av bukplastik, vilka anpassas efter patientens individuella behov och önskemål. Dessa två typer kallas för “liten bukplastik” och “stor bukplastik”.

Detta ingrepp passar bäst för patienter med en lätt till måttlig mängd överflödig hud eller fett i den nedre delen av magen. Vid en mindre bukplastik görs snittet strax nedanför naveln och precis över pubisområdet, vilket är generellt mindre än vid en större bukplastik. Genom detta snitt tas överflödigt fett och hud bort, och i vissa fall stramas även de nedre bukmusklerna åt.

Denna form av bukplastik är mer omfattande och tar bort överflödig hud och fett över hela magen, från pubisområdet upp till, och ibland förbi, naveln. Under ingreppet görs ett horisontellt snitt ovanför pubisområdet samt ett runt naveln. Efter borttagning av hud och fett, stramas bukmusklerna åt över hela buken. Naveln placeras ofta om för att ge ett mer naturligt utseende.

Valet mellan en mindre och en mer omfattande bukplastik baseras på flera aspekter, som mängden överflödig hud och fett, patientens hälsa och estetiska önskemål. Det är viktigt att båda ingreppen utförs av en kvalificerad plastikkirurg för att säkerställa det bästa resultatet.

Få tillbaka kroppskontur genom att avlägsna överskott av fett och hud

Bukplastik är en plastikkirurgisk operation där man tar bort överskott av hud och fett från buken för att skapa en stramare och mer estetiskt tilltalande kontur. Detta kan vara särskilt gynnsamt för patienter som har upplevt stor viktminskning, graviditet, åldring eller genetiskt har tendens till överflödigt fett och hud. Operationen kan variera från mindre ingrepp till större omfattande operationer, beroende på individens behov.

Före- och efterbilder på Bukplastik

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
bröstlyft bukplastik före bröstlyft bukplastik efter
innan bukplastik miriam mage framifran efter bukplastik miriam mage framifran
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Bukplastik 2 före Bukplastik 2 efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Före Mommy makeover med bröstförstoring, bröstlyft samt bukplastik med fettsugning Efter Mommy makeover med bröstförstoring, bröstlyft samt bukplastik med fettsugning
Bröstlyft bukplastik före Bröstlyft bukplastik efter
bukplastik fore nr2 bukplastik efter nr2
Bukplastik 4 före Bukplastik 4 efter
Implantat bukplastik före Implantat bukplastik efter
Patientomdömen
Milica
Milica
1715851642
HejJag vill dela med min upplevelse på plastikkirurgi.Tack snälla till er i personalen för ni är så omhändertagen och gör ett så professionell mottagande .Jag gjorde en bröst förstoring och lyft. Jag har tidigare haft silikon inlägg.Men nu va det dags att byta och lyfta efter 13 år. Med de gamla inlägget,När jag kom till kliniken för konsultation möter jag Daniel som ska utföra min operation. Efter att vi har gått igenom de som ska göras och hur och allt vi pratade om så kände jag att jag va i trygga händer. Jag vill rekommendera plastikkirurgi och skulle jag göra någonting igen så väljer jag plastikkirurgi igen.Den familjär känsla och stämningen jag fick den dag jag gjorde operationen fick mig att bli lugn. Och när personalen innan jag fick narkosen skoja med mig fick mig att känna att jag är i trygga händer.Tack 🙏Till er alla på plastikkirurgi StockholmNi är så grymt duktig 🤩🙏🙏🙏
Anna
Anna
1712668609
Hade gått ner massa i vikt så fixade både magmusklerna, överskottet av huden som var på magen och bröstförstoring. All personal är väldigt lugna och trevliga. Örjan som var min kirurg rekommenderar jag verkligen att gå till. Sålde inte på mig något utan gav mig en rekommendation av storlek på cc men jag ville ha lite större vilket han sa också skulle funka bra till min kroppsform. Väldigt proffsiga och omhändertagande
Tania
Tania
1710422578
2 veckors sedan jag opererades, är super nöjd med dr Daniel Saiepour, han sprider ett lugn och är otroligt proffsig. Vill också passa på att ge beröm till Jossan som alltid har ett glatt humör samt sköterskorna Emma och Evelina som pysslar om en.
julia Neumann
julia Neumann
1709704586
Jag rekommenderar denna klinik av hela mitt hjärta. De tog hand om mig från det att jag kom in, jag kände att jag visste vad de gjorde och förklarade allt steg för steg vad som skulle hända. Kirurgen Daniel och hela personalen är professionella och gjorde operationen snabb och den postoperativa smärtan uthärdlig. Tack alla ❤️
Diana Pascu
Diana Pascu
1708195791
🏆Bästa teamet!!! Tackar alla ! Rekommenderar Örjan G till alla😎The best team ever! Thank you 💐
Ninni Eriksson
Ninni Eriksson
1708023861
Jag opererades för en vecka sedan av Örjan på Plastikkirurgen och kan inte ha bett om en bättre upplevelse. Bemötandet från reception, narkos - och operationssköterskor, personal på uppvaket och givetvis Örjan var fantastiskt. Samtliga förmedlade en lugn, positiv och familjär stämning som definitivt behövs inför, under och efter en operation.Vill även tillägga att stödet efter operationen även det har varit långt över förväntan med snabba svar på diverse frågor och funderingar. Tack snälla till alla på Plastikkirurgen för den här gången - om jag opererar mig igen kommer jag definitivt att göra det hos er!
Örjan Gribbe, en stjärna som verkligen lyssnar på ens önskemål. Operationssköterskan, narkosläkare, receptionist, alla var så tillmötesgående! Kände mig inte det minsta stressad eller nervös i deras händer!Allt ifrån att jag togs emot till uppvaket och omhändertagandet efteråt var så underbart, ville knappt åka hem! 🥹Jag är SUPERnöjd med allt hos de! ❤️
Iryna Gasanova
Iryna Gasanova
1706439592
Amazing and very professional team ❤️Thanks a looooooot
Monica Samie
Monica Samie
1705494957
Bästa kliniken och bästa upplevelsen någon kan önska sig.Alla på kliniken är varma, omhändertagande och proffsiga. Daniel är en kirurg som är proffsig och har ett lugn som smittar av sig.Vart ända person jag har varit i kontakt med på denna klinik har behandlat mig med sån värme och varit så proffsiga så all oro eller tvivel man kanske har bara försvunnit.Tack för att ni gjorde min bukplastik upplevelse till något så underbart och att ni fortfarande finns där och stöttar och kontrollerar och ger mig den trygghet jag behövd..
Ayesha
Ayesha
1705087491
Jag rekommenderar stark denna underbara klinik, Örjan Gribbe är en Stjärna, kan ej med ord beskriva vilken fin människa han är , detsamma till Underbara Jossan🥹❤️ Örjan är väldigt duktig på det han gör, han gör ett så fint jobb, han är skicklig, kunnig samt proffesionellt på högsta nivå samt ärlig, han är omtänksam lyssnar på en, skulle jag fortsätta skriva så kommer jag fortfarande inte med ord kunna beskriva hur bra Örjan är. Jag är så tacksam, Örjan Gribbe⭐️ och tack till er alla på kliniken😊
Sophia Larsson
Sophia Larsson
1704779906
Så bra bemötande av all personal. Var på fler konsultationer men fick så bra intryck av Örjan att jag valde denna klinik ändå. Man kände sig väl omhändertagen och uppassad på. De var lugna och pedagogiska när de förklarade vad som skulle ske och hur. Allt var toppen!
Fantastiskt personal, kändes proffsigt och familjärt på samma gång. Blev väl omhändertagen, kände mig som en drottning. Fräscha lokaler, underbar frukostbricka. Allt gick så smidigt, från konsultation till operation och kontakt efter. Örjan är ett superproffs, han får mig att känna mig otroligt trygg. Rekommenderas varmt, bästa kliniken! (Gjorde bröstförstoring)Tillägg till ursprunglig recension;Nu har det gått 4 v sedan operationen. Allt har gått över förväntan och jag är otroligt nöjd med mina nya bröst! 😍 Örjan är väldigt lyhörd, känner att han lyssnade och förstod mina önskemål och levererade exakt det jag ville ha.Örjan, vilken stjärna du är, jag är så tacksam över det fantastiska jobb du gjort!Bifogar ett par bilder.
Mandy Karlsson
Mandy Karlsson
1703427929
Är väldigt nöjd med resultatet! Haft kontakt efteråt & fått bra bemötande. Rekommenderas starkt. ♥️
Kunde inte haft en bättre upplevelse, all personal var helt underbara från att jag kom dit tills det var dags att åka hem, och man kände sig väl omhändertagen på plats. Kan verkligen lämna mina varmaste rekommendera för Plastikkirurgen Stockholm.
Jättebra kirurg och personal. Är jättenöjd med resultatet.
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Fler recensionerjs_loader

Innan bukplastik

När du överväger bukplastik hos oss inleder vi processen med en personlig konsultation på vår klinik. Vid detta tillfälle diskuterar vi detaljerna kring ingreppet och lyssnar på dina förhoppningar och förutsättningar. Det är en perfekt tid för dig att ställa alla frågor och tillsammans går vi igenom vad du kan förvänta dig av resultatet baserat på din unika situation.

Vi ber dig även fylla i en hälsodeklaration, där du ger information om din nuvarande hälsa, eventuella sjukdomar och allmäntillstånd. Under konsultationen får du också en kostnadsuppskattning som inkluderar anestesi och alla uppföljande besök efter operationen. Om du väljer att gå vidare med ingreppet, diskuterar vi även lämpliga datum för operationen.

Vårt team av mottagningssköterskor tillhandahåller skriftlig information om vad du kan förvänta dig inför och efter operationen, och vi ser till att all nödvändig information skickas hem till dig för förberedelser.

kvinnas mage inför en operation av buken
resultat efter ett kombinerat ingrepp av bukplastik och fettsugning

Under operationen

Vid en bukplastik inleds processen med fettsugning om det finns ett behov av att avlägsna överflödigt fett under huden. Sedan görs ett horisontellt snitt på magens nedre del, vanligtvis där vecket från den överflödiga huden tidigare varit.

Kirurgen fortsätter genom att noggrant skilja huden från underliggande vävnader, riktande sig uppåt mot revbensbågen, för att sedan kunna sträcka huden nedåt. De raka bukmusklerna, som hos kvinnor som har fött barn kan vara något isär, sys ihop med en kraftig tråd, vilket också förstärker navelområdet.

Den separerade huden dras sedan nedåt och spänns fast vid den nedre delen av det horisontella snittet. Detta leder till att huden ovanför genitalområdet lyfts upp, och det överskott av hud som kan tas bort på detta sätt sträcker sig ofta mellan 15 till 20 cm.

Efter borttagandet av överflödig hud sys såret med robusta suturer, både under huden och i hudens ytskikt. Vanligtvis placeras två sårdränage under operationen, vilka tas bort dagen efter. Avslutningsvis fästs en kompressionsgördel över förbandet för att ge extra stöd och minska svullnad.

Efter operationen

Efter att ha genomgått bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm är det avgörande att följa vissa rekommendationer för att undvika komplikationer. Under de första veckorna bör du kontinuerligt bära en stödgördel för att stötta bukområdet under läkningsprocessen. Tunga lyft och intensiv fysisk aktivitet bör undvikas i åtminstone sex veckor.

Se till att äta näringsrikt och dricka rikligt med vatten för att främja läkning. Vi kommer att förse dig med smärtstillande, men om du upplever ökande smärta eller ser tecken på infektion eller blödning, kontakta oss direkt.

Ditt återbesök, som är en viktig del av uppföljningen, planeras vanligtvis cirka två veckor efter operationen. Tänk på att det tar tid att se det slutgiltiga resultatet av din bukplastik då det utvecklas över flera månader. Var tålmodig och håll dig till våra rekommendationer.

Följande ingår i priset

Om du genomgår bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Bukplastik

Vanliga frågor och svar rörande Bukplastik. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Smärtupplevelsen efter en bukplastik varierar från person till person. Kvinnor som tidigare genomgått kejsarsnitt tenderar oftast att inte uppleva bukplastiken som särskilt smärtsam. Vad som däremot kan kännas besvärligt är svårigheten att sträcka ut sig helt, särskilt när den inre gördeln har sytts åt. Denna känsla av obehag avtar dock med tiden. I de flesta fall kan en individ gå upprätt inom en vecka efter ingreppet.
En bukplastik tar i regel mellan 90 och 120 minuter, beroende på ingreppets omfattning. Operationen genomförs under narkos, och oftast kan du lämna kliniken antingen samma dag eller morgonen därpå.
Resultatet efter en bukplastik varierar från person till person, beroende på individuella förutsättningar. Under konsultationen diskuterar vi dina specifika omständigheter, vilket ger oss möjlighet att ge en tydlig bild av det troliga resultatet. Vad du dock alltid kan förvänta dig är borttagandet av överflödig hud och en stramare buk.
Vid din första konsultation hos oss tar vi hänsyn till ditt allmänna hälsotillstånd samt din medicinska historik. Specialisten kommer att beakta eventuella sjukdomar du har för att bestämma om en operation är lämplig för dig.
Bukplastik utförs vanligtvis på personer som har förlorat mycket vikt och därmed fått överflödig hud och fett kring buken. Denna överflödighet kan inte elimineras genom träning, så operation är det enda effektiva sättet att avlägsna det.
Efter en bukplastik kan operationsområdet vara svullet och ömt under en längre tid på grund av ingreppets omfattning. Bukplastik orsakar en betydande påfrestning under huden och resulterar i ett omfattande inre sår, vilket innebär en längre läkningstid. Om du genomgår denna procedur bör du vara beredd på svullnad som kan kvarstå i upp till tre månader. Det är inte ovanligt att svullnaden först minskar, men sedan återkommer något vid lättare aktivitet.
Efter att ha genomgått en bukplastik rekommenderas du att kontinuerligt bära en stödgördel i 6-8 veckor, och därefter under dagtid i ytterligare upp till 12 veckor. Många patienter finner snart att de blir bekväma med sin gördel och ser den som ett behagligt stöd. Det är därför inte ovanligt att vissa väljer att använda den längre än rekommenderat.

Valet av träningsform avgör hur snart efter din operation du kan träna. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar med fysisk aktivitet igen.

Efter omfattande operationer rekommenderas det inte att flyga. Om du planerar en flygresa, diskutera detta med din kirurg. Denna specialist kan bedöma om det är säkert för dig att resa eller inte. Långa flygturer ökar risk för blodpropp, och som nyligen opererad är din risk redan förhöjd.
Efter en bukplastik är man vanligtvis sjukskriven i två veckor. Om du behöver en längre sjukskrivning tar din kirurg hänsyn till det. Annars finns det inga hinder för att återgå till arbetet.
martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bukplastik.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.