Bukplastik

Har du tankar på att genomföra bukplastik? Vår överläkare Leif Gylbert är specialist inom plastikkirurgi. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Bukplastik med pris från: 52 000 kr

Delbetala räntefritt från 2 167 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 22-24 timmar

Operationstid: 90-120 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Ja

Sjukskrivning: 1-3 veckor

Börja träna: 4-5 veckor

Medelviktig kvinna innan bukplastik

Bukplastik på Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av bukplastik? Tveka inte att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm. Legitimerade läkare Dr Leif Gylbert är vår framstående specialist i plastikkirurgi som mellan 1995 och 2021 drev en framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet i Stockholm med fokus på estetiska samt rekonstruktiva operationer. Leif Gylbert är nu överläkare på MyBeauty Clinics nya plastikkirurgklinik i Hammarby Sjöstad.

Bukplastikoperationer utförs under narkos. Operationstiden är normalt 90-120 minuter och du blir kvar på vår klinik över natten. Läs mer om ingreppet nedan.

Varför bukplastik?

Personer som, antingen genom operation eller på egen hand, radikalt har minskat i vikt har som regel överskott av vävnad på magen, på armar, bröst och lår. Den enda möjligheten att bli av med sådan vävnad är genom kirurgi.

Du undrar säkert hur ditt operationsresultat skulle kunna se ut, läs mer om 3D-simulering här.

Före- och efterbilder på Bukplastik

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Innan bukplastik

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Då går vi igenom ingreppet som planeras och dina önskemål och synpunkter. Du får fylla i en hälsodeklaration där frågor om din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina förutsättningar. Du får även en prisuppgift som inkluderar narkos, övernattning och samtliga återbesök som behövs efter operationen samt möjliga operationstider om så önskas.

Våra mottagningssköterskor förser dig med skriftlig information om det praktiska runt operationen. När du valt att gå vidare och genomföra bukplastik skickar vi information om hur du ska förbereda dig inför din operation.

kvinnas mage inför en operation av buken
efter bukoperation kvinna

Under operationen

Vid en bukplastikoperation börjar man, om behovet finns, med fettsugning då fettöverskottet under huden avlägsnas. Därefter görs en horisontell incision (snitt) nedtill på magen ungefär där vecket under överskottet har suttit.

Kirurgen dissekerar under huden upp mot revbensbågen för att lossa vävnaden som ska sträckas nedåt.

De raka bukmusklerna, som hos kvinnor som fött barn ofta löper något isär, sys ihop med kraftig tråd som även förstärker navelstjälken.

Huden som lossats från underliggande muskler dras ned och spänns mot den nedre kanten av den horisontella incisionen (snittet). Detta medför därför att huden ovanför genitalia spänns uppåt och att längden på det överskott man kan ta bort på detta sätt är ofta 15-20 cm.

Såret sys ihop med starka trådar dels under huden samt i själva huden.

Två sårdränage appliceras som regel och dessa tas bort dagen efter operation.

Slutligen drar man på en gördel utanpå förbandet för bättre kompression.

Efter ingreppet

Efter operationen ska du ta det lugnt några veckor. Risken är annars att det börjar blöda i det djupa såret eller att det bildas vätska under huden, även kallat serom.

Smärtan efter operationen är måttlig, ibland upplevs endast en viss ömhet.

Följande ingår i priset

Om du genomgår bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Bukplastik

Vanliga frågor och svar rörande Bukplastik. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Hur smärtsamt en bukplastik upplevs är mycket individuellt, kvinnor som genomgått ett kejsarsnitt brukar inte uppleva bukplastiken som väldigt smärtsam. Det som oftast upplevs jobbigast är svårigheter att sträcka på sig ordentligt när den inre gördeln sytts hårt. Den typen av smärta ger med sig efter hand och du kommer mest troligt kunna gå upprätt inom 7 dagar efter operation.
Som regel är operationsområdet svullet och ömt länge efter en bukplastik. En bukplastik som innebär ett stort trauma innanför huden och ett stort inre sår tar tid att läka. Räkna med att vara svullen upp till 3 månader, det är inte ovanligt att du som patient upplever att svullnaden börjar lägga sig och ökar vid någon mindre aktivitet.
Gördel rekommenderas dygnet runt i 6-8 veckor, därefter endast dagtid upp till 12 veckor. Det är vanligt att patienten vänjer sig vid att ha sin gördel och tycker att den ger ett skönt stöd och väljer därför själv att fortsätta använda gördeln längre.
Valet av träning avgör hur snart inpå operation du kan träna.
Flygresor efter stora operationer avrådes. Om du har en planerad flygning så ta upp det med din kirurg och stäm av att det är ok att du får flyga. Långa flygningar ökar risken för blodproppar och du som ny opererad har redan en ökad risk.
Vanligtvis 2 veckor, om du behöver en längre sjukskrivning tar din kirurg hänsyn till detta.
Sköterska besvarar frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bukplastik.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.