Bukplastik Stockholm

Går du i tankar på att genomföra en bukplastik? På Plastikkirurgen Stockholm har vi en bred kompetens och en stor yrkesskicklighet. Här nedan kan du läsa mer om ingreppet och boka en konsultation.

Bukplastik med pris från: 52 000 kr

Delbetala räntefritt från 2 167 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 22-24 timmar

Operationstid: 90-120 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Ja

Sjukskrivning: 1-3 veckor

Börja träna: 4-5 veckor

Medelviktig kvinna innan bukplastik

Bukplastik på Plastikkirurgen Stockholm

Besväras du av överskottshud? Då kan bukplastik vara någonting för dig. På Plastikkirurgen Stockholm arbetar legitimerade plastikkirurger som har en lång erfarenhet av ingreppet. Det viktigaste för oss är alltid att våra patienter blir nöjda och att de känner sig trygga hos oss. Vi utför alla våra ingrepp utifrån patientens önskemål, behov och förutsättningar. På så sätt kan vi även nå bästa tänkbara resultat. 

En bukplastikoperation utförs under narkos och operationstiden är vanligen 90-120 minuter. Efter en bukplastik är du kvar på vår klinik i Hammarby Sjöstad över natten. Nedan hittar du mer information om ingreppet.

Vad är bukplastik?

Efter en stor viktnedgång eller en graviditet kan hud och fettansamlingar ha svårt att hänga med. Det är någonting som kan resultera i hängande hud eller överskottsfett runt buken. Under en bukplastik (tummy tuck) avlägsnas överskottshud och fett. Resultatet av en bukplastik är en fastare form och en stramare hud.

Två typer av tummy tuck

Det finns två typer av plastikkirurgi för buken, liten och stor bukplastik.

Liten bukplastik innebär åtstramning av huden nedanför naveln.

Stor bukplastik stramar även åt delen ovanför magen.

Varför bukplastik?

Om du besväras av hängande hud runt buken kan ibland bukplastik vara den enda vägen att bli av med den. Efter en stor viktnedgång kan huden bli hängande och ju äldre du är, desto svårare är det för huden att dra ihop sig igen, eftersom den vid stigande ålder blir mindre elastisk. Överskottshud kan alltså vara omöjligt att träna bort och den enda möjlighet att bli av med vävnaden är genom plastikkirurgi.

Före- och efterbilder på Bukplastik

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Innan bukplastik

När du kontaktar oss för en bukplastik börjar vi alltid med en konsultation på vår klinik. Under konsultationen går vi igenom ingreppet och pratar om dina önskemål och förutsättningar. Du får ställa dina frågor och vi pratar tillsammans om vad du kan förvänta dig för slutresultat utefter just din individuella situation.

Du får fylla i en hälsodeklaration där du besvarar frågor kring din hälsa, eventuella sjukdomar och allmäntillstånd. Under konsultationen får du även en prisuppgift som inkluderar narkos, övernattning och samtliga återbesök efter operationen. Om du beslutar dig för att genomgå operationen tittat vi även på möjliga operationstider.

Våra mottagningssköterskor förser dig med skriftlig information om det praktiska runt operationen. Vi skickar även all information om förberedelser hem till dig.

kvinnas mage inför en operation av buken
efter bukoperation kvinna

Under operationen

Vid en bukplastikoperation börjar vi, om behovet finns, med en fettsugning så att fettöverskottet under huden avlägsnas. Därefter görs en horisontell incision (snitt) nedtill på magen ungefär där vecket under överskottshuden suttit. 

Kirurgen dissekerar under huden upp mot revbensbågen för att lossa vävnaden som ska sträckas nedåt. De raka bukmusklerna, som hos kvinnor som fött barn ofta löper isär något, sys ihop med kraftig tråd som förstärker navelstjälken. 

Huden som lossats från underliggande muskler dras ned och spänns mot den nedre kanten av den horisontella incisionen. Det medför att huden ovanför genitalia spänns uppåt och att längden på det överskott man kan avlägsna på detta vis ofta är 15-20 cm. 

Efter avlägsnandet av överskottshud sys såret ihop med starka trådar både under huden men även i själva huden. I regel appliceras två sårdränage som tas bort dagen efter operationen. Slutligen drar man på en gördel utanpå förbandet för bättre kompression.

Efter operationen

Efter operationen blir du kvar på kliniken över natten men kan åka hem dagen därpå. Efter en bukplastik ska du ta det lugnt i några veckor. Risken om man inte gör det är att det börjar blöda i det djupa såret eller att det bildas vätska under huden, även kallat serom. 

Smärtan efter operationen är oftast måttlig och ibland upplevs endast en viss ömhet. Efter operationen rekommenderas du att bära en gördel för att uppnå bästa möjliga resultat. Tiden efter operationen går du på regelbundna återbesök på vår klinik.

Följande ingår i priset

Om du genomgår bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Bukplastik

Vanliga frågor och svar rörande Bukplastik. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Hur smärtsam en bukplastik upplevs är mycket individuellt. Kvinnor som genomgått ett kejsarsnitt brukar exempelvis inte uppleva att en bukplastik som speciellt smärtsam. Det som i regel upplevs jobbigt är svårigheter att sträcka på sig ordentligt när den inre gördeln sytts hårt. Den typen av smärta ger med sig efterhand. Oftast kan en person som genomgått en bukplastik gå upprätt inom sju dagar efter operation.
En bukplastik tar vanligen 90-120 minuter. Det är beroende på bukplastikens omfattning. Operationen utförs under narkos.
Vilket resultat man kan förvänta sig efter en bukplastik är högst individuellt eftersom alla har olika förutsättningar. Under konsultationen går vi igenom just dina och kan därför ge dig en god indikation på vilket resultat du kan förvänta dig. Det du alltid kan räkna med är att överskott av hud avlägsnas och att du får en fastare buk.
Under din första konsultation hos oss går vi igenom ditt allmäntillstånd men även din sjukdomshistoria. Då kommer specialisten att ta dina eventuella sjukdomar i beaktning och på så vis avgöra om du kan genomgå en operation.
Efter en operation stannar du på vår klinik över natten, men du kan resa hem dagen därpå. Efter en genomförd bukplastik går du på efterkontroller på vår klinik.
En bukplastik görs i regel på patienter som gått ned mycket i vikt och som ett resultat av det fått överskottshud och fett runt buken. Detta går inte att träna bort och den enda vägen till att få bort det är genom operation.
Operationsområdet är i regel svullet och ömt länge efter en bukplastik, eftersom ingreppet är relativt omfattande. En bukplastik som innebär ett stort trauma innanför huden och ett stort inre sår tar längre tid att läka. Du som genomgår en bukplastik bör räkna med att vara svullen i upp till tre månader. Det är inte heller ovanligt att du som patient upplever att svullnaden börjar lägga sig men att den ökar något vid mindre aktivitet.
Du som genomgått en bukplastik rekommenderas att bära gördel dygnet runt i 6-8 veckor. Därefter dagtid i upp till 12 veckor. Vanligtvis vänjer sig patienten vid att bära sin gördel och upplever den ofta som ett skönt stöd. Därför är det inte ovanligt att man själv väljer att bära den längre.

Valet av träningsform avgör hur snart efter din operation du kan träna. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar med fysisk aktivitet igen.

Flygresor efter stora operationer avrådes. Om du har en planerad flygning är det viktigt att du tar upp det med din kirurg. Kirurgen kan då avgöra om en flygresa är okej eller inte. Långa flygningar ökar risken för blodproppar och som nyopererad har du redan en ökad risk.
Efter en bukplastik är man vanligtvis sjukskriven i två veckor. Om du behöver en längre sjukskrivning tar din kirurg hänsyn till det. Annars finns det inga hinder för att återgå till arbetet.
martha svarar på frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för kroppen

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bukplastik.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.