Ansiktslyft Stockholm

Funderar du på att genomgå ett ansiktslyft i Stockholm? Våra kirurger är specialister inom ansiktslyftning och facelift. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Prislista ansiktslyft

  • Totalt ansiktslyft (pris vid förfrågan)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 16-24 timmar
  • Operationstid: 90-120 minuter
  • Narkos: Ja
  • Sjukskrivning: 1-3 veckor
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Ingår i priset: Se lista
Konsultation inför ansiktslyft

Ansiktslyft på Plastikkirurgen Stockholm

Många människor upplever att huden tappar spänst och elasticitet med åren. Att göra ett ansiktslyft är ett säkert alternativ för att ge huden spänsten tillbaka och ansiktet ett mer ungdomligt uttryck.  

Vi på Plastikkirurgen Stockholm har lång erfarenhet inom estetiska behandlingar inom plastikkirurgi med överläkare Daniel Saiepour och Örjan Gribbe i täten. De är specialister inom estetiska och rekonstruktiva operationer, vilket gör vår klinik till ett tryggt val för dig. Våra nya och moderna lokaler hittar du i Hammarby Sjöstad. 

På vår klinik utför vi olika operationer inom plastikkirurgi, bland annat ansiktslyft/facelift och andra estetiska operationer. Det absolut viktigaste för oss är att du som patient känner dig trygg och att vi uppfyller de förväntningar du har. Säkerhet, kvalitet och trygghet står alltid i fokus hos oss och vi är medvetna om att yttre förändringar kan bidra till en bättre livskvalitet, vi finns här för dig!

Här kan du läsa om hur hela processen går till, du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

För ett piggare utseende, ansikte och uttryck

Det normala åldrandet innebär att hudens elasticitet minskar, detta leder oftast till att rynkor och veck uppstår på kinder och hals vilket ger ett åldrat utseende. Underliggande muskulatur och bindväv blir också slappare med åren. Det finns olika faktorer som spelar in när det kommer till ansiktets åldrande där en stor del beror på genetik men där solexponering, viktnedgång, alkohol, rökning och sjukdom också kan vara bidragande faktorer till ansiktets åldrande. Ansiktet utsätts dagligen för yttre faktorer som gör att huden och vävnaden påverkas, därför är det fullt normalt att åldrandet framförallt märks i ansiktet. 

Ett ansiktslyft, även kallat facelift, föryngrar ditt utseende genom att man sträcker både hud och vävnad vilket ger ett fastare och spänstigare ansikte. Denna effekt kan man få genom olika typer av ingrepp som anpassas efter dina behov, förutsättningar och förväntningar. Varje individ är unik och behandlingen individanpassas på grund av detta, vilket vi går igenom tillsammans med dig under konsultationen.

Före- och efterbilder på Ansiktslyft

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Ansiktslyft före Ansiktslyft efter
Ansiktslyft 2 före 1 Ansiktslyft 2 efter 1
Ansiktslyft 1 före Ansiktslyft 1 efter
Ansiktslyft 3 före Ansiktslyft 3 efter
MiniAnsiktslyft 1 före MiniAnsiktslyft 1 efter
Patientomdömen
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Ronja Oderstad
Ronja Oderstad
1700765914
Fantastisk, trevlig och varm personal! Kände mig otroligt bra omhändertagen 😃
Michaela Quick
Michaela Quick
1700666970
Jag kan verkligen rekommendera denna klinik. Att mötas av Josephine i receptionen och att ha Daniel som kirurg är som en dröm! Hela teamet tillsammans med narkosläkare och sköterskor har verkligen gjort att jag känt mig väl omhändertagen hela dygnet. Och att inte minst nämna resultatet av operationen som överträffat mina förväntningar med råge!
BITA VOSOGHIYAN
BITA VOSOGHIYAN
1699878959
Jag rekomendera stark Dr Örjan,han är väldigt duktigt. Har gjort bröstförstoring 2 veckor sen hos honom och jag är super nöjd.
Marlene Lauren
Marlene Lauren
1699518521
Ett professionellt och tryggt bemötande från konsultation till OperationÖrjan är trygg och lugn med ett öga för det estetiskaPersonalen på plats vid operationen och i anslutning var varma mjuka och trygga och fick mig att känna lugn genom hela processen
Therese
Therese
1699518430
Så proffsiga, snälla och omhändertagande. Hade en väldigt bra upplevelse!
Katlen Saliba
Katlen Saliba
1698060952
Vill varmt rekommendera plastikkirurgen Stockholm ❤️och tacka alla för ett professionellt bemötande och professionellt utförande av operation. Ni har ett super bra team som tog hand om mig före och under operationen och uppvaknande. Så stort tack till er. Bra jobbat alla.
Jag opererades idag och är så nöjd med mottagandet och bemötandet från alla på kliniken. Så tryggt på alla sätt. Kan verkligen rekommendera!!
Sabina Subasic
Sabina Subasic
1697729081
Otroligt professionell klinik. Inget, verkligen inget finns att klaga på.Vilket bemötande från inskrivning till utskrivning man fick! 10/10Ni är helt underbara, fortsätt med det ni gör 🫶Jossan i receptionen ❤️ du är en ⭐️Rekommenderar val av klinik!!!
Maria J
Maria J
1697556491
Fantastiska! Josephine roddade ihop allt och fort gick det. Tack Örjan, Josephine alla andra. Är så otroligt nöjd med precis allt.Tack ännu en gång. Kommer med all säkerhet tillbaka till er igen ❤️
Ida Fromm
Ida Fromm
1697118241
Så hiiiiiimla nöjd med service o mottagande från att man kom till man åkte hem. Så familjärt,så varmt och trevligt. En hemma känsla atmosfär. Verkligen toppen personal och toppen ställe. Jag är jättenöjd tack så mycket hörni 🙏😍 kunde jag ge fler stjärnor skulle jag de.Kram Ida Fromm-Brinck
Bella Jansson
Bella Jansson
1696955331
Fantastiskt bra bemötande och omhändertagande utav alla som jobbar här, och jag är så himla nöjd med resultatet utav ingreppet gjort av Örjan! Kan varmt rekommendera!
BERHANE GEBRE
BERHANE GEBRE
1695279279
Jättefint service av alla personal, ni är väldigt proffsiga ert arbete!!Även om det är tidigt för mig att se resultatet men det känns bra och nöjd.Tack för er 💐
Otroligt proffsiga och så fint omhändertagnde från alla på kliniken! Rekommenderar starkt!
Shene Lee
Shene Lee
1695216042
Jag är sååååå nöjd med min behandling. Jättetrevliga personal
Daniel Saiepour är klart den bästa kirurgen jag besökt. Jag har varit hos flera olika kirurger för konsultation men D tog sig verkligen tid att svara på alla mina frågor, han var grym på att förklara allt i minsta detalj.
Har verkligen inte ett enda dåligt ord att säga om den här kliniken.Alla var helt fantastiska. Verkligen varenda en.Det är lagom litet med en otrolig familjär känsla. Man känner sig så extremt omhändertagen och ompysslad och alla är otroligt jordnära och varma.Det är mysigt att vakna upp tillsammans med andra patienter och prata och ställa frågor. Dela erfarenheter och lyssna på allt och inget.Narkosläkare och narkossjuksköterska pratade på om allt och ingenting och man glömde helt bort vad som skulle hända. Poff så sov en gott.Dessutom berömmer de varandra vilket jag tycker är otroligt viktigt för arbetsmiljön och bra arbetsrelationer vilket i sig bidrar till den goda atmosfären.Ja alltså, jag har somsagt verkligen inget negativt att säga.Stort tack till allihopa!
Super trevlig personal och väldigt omhändertagande! Är Super nöjd och kan varmt rekommendera denna klinik!
Marwa AlOuda
Marwa AlOuda
1693566089
Jag hade nyligen förmånen att genomgå plastikkirurgi hos Örjan Gribbe, och jag kan med glädje säga att min upplevelse har varit helt fantastisk. Från första konsultationen till min operation dag har jag känt mig i trygga och professionella händer.Dr. Örjan Gribbe och hela hans team är oerhört kunniga och engagerade. De tog sig tid att förstå mina önskemål och att svara på alla mina frågor, vilket gav mig den tillit jag behövde för att gå igenom proceduren.Resultatet av min plastikkirurgi överträffade mina förväntningar. Det är naturligt, symmetriskt och harmoniskt. Jag känner mig inte bara nöjd med mitt utseende, utan också med den ökade självkänslan det har gett mig.Jag rekommenderar varmt Dr. Örjan Gribbe till alla som letar efter en skicklig och empatisk plastikkirurg. Tack, Dr. Örjan Gribbe, för att du har förändrat mitt liv på ett så positivt sätt och för att du ha varit så lugnande och stöttande under hela processen. Din förmåga att skapa en känsla av trygghet och tillit gjorde hela upplevelsen ännu mer positiv. Jag är djupt tacksam för din professionalism och medkänsla. 🙂
Kan inte tänka mig en bättre start på mitt nya liv med ny byst. Plastikkirurgen är allt och lite till. Örjan, du överträffade mina förväntningar och har givit mig ett sånt lugn från start till mål. Proffsigare och varmare person hittar ni inte!Jossan, klinikens otroliga receptionist, du har varit ett helt fantastiskt stöd för mig och min oroliga själ ❤️ Alltid med ett leende på läpparna.Bemötandet idag på min op.dag går inte att beskriva med ord. Så varm, fin, genuin, gullig och trygg personal. Kändes som att bo på hotell och konstant övervakning på uppvaket.Jag är sååå förväntansfull på mitt slutgiltiga resultat! 🥹Ångrar mig inte EN sekund över detta beslut och val av klinik. GÅ HIT ❤️
Fler recensionerjs_loader

Konsultation innan ditt ansiktslyft

Konsultationen innan ett ansiktslyft är en viktig del för både oss och för dig som patient. Under konsultationen så får du möjlighet att uttrycka din önskan och förklara vilka förväntningar du har på ansiktslyftet. Vi kommer tillsammans med dig komma fram till vilket typ av ingrepp som kommer att ge bäst effekt utefter just dina önskningar och förutsättningar. Du får även en ingående genomgång kring hur själva ingreppet går till och vilket slutresultat du kan förvänta dig. Detta blir också ett tillfälle att prata om priser och vilka datum som finns tillgängliga för operation.

Hälsodeklaration

För oss så står alltid hälsan i första rum, därför behöver våra patienter alltid fylla i en hälsodeklaration och göra en fysisk undersökning innan patient träffar en plastikkirurg. Efter konsultationen tillhandahåller vi dokument med all information patienten kan tänkas behöva kring operationen. Här inkluderas information kring dina förberedelser innan operationen, men även hur operationen går till rent praktiskt. Det är mycket viktigt att de råd och rekommendationer som ges inför din operation följs noggrant, för att du som patient ska känna dig trygg och få ett så bra resultat som möjligt.

Innan ditt ansiktslyft
Under ditt ansiktslyft

Praktisk information

Vid en ansiktslyftning stramas underliggande vävnader och muskler upp. Överflödig hud avlägsnas också i tillägg till detta för ett slätt och spänstigt ansikte. Vi är alltid noggranna med att skapa ett så naturligt uttryck som möjligt så att mimiken inte påverkas, därav stramar vi bara åt hud och vävnad precis så mycket som behövs. Detta ger skarpare ansiktskonturer, veck på kinder och kring mun slätas ut och halsen blir fast och slät. Själva operationen sker under narkos och tar vanligtvis mellan 90-120 minuter. Ett tunt snitt läggs från tinningen, runt örat och ner längs hårfästet. Därefter sträcks huden och underliggande vävnad. Efter ingreppet appliceras ett tryckförband runt huvudet. Under uppvaket övervakar vår personal att du mår bra efter operationen, vi är måna om att du känner dig trygg och omhändertagen genom hela processen och så klart även efter operationen.

Efter ansiktslyftet

Dagen efter avlägsnas tryckförbandet och en kontroll görs av patientens hälsa, stygn och ärr så att det ser fint ut.  Patienten får även möjlighet att duscha och tvätta håret innan man lämnar kliniken. Det är inte tillåtet att köra bil vid hemgång därför rekommenderar vi alltid att en anhörig hämtar patienten, alternativt att en taxi bokas.

En vecka efter operationstillfället kommer du på din första kontroll och efter ytterligare en vecka får du komma tillbaka för stygntagning. Efter en ansiktslyftning följer vanligtvis två efterkontroller; tre månader respektive 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer du se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaders kontrollen. Vi rekommenderar ca en till tre veckors ledighet efter operationen. Beroende på yrke och arbetsbelastning kan behovet av ledighet variera. Du bör avhålla dig från träning och andra fysiska aktiviteter upp till en månad efter operationen. För bästa resultat är det även viktigt att du skyddar dina ärr mot solljus de första 12 månaderna. Detta görs bäst med tejp eller solkräm med hög skyddsfaktor.

Normala biverkningar

Vanligtvis får man blåmärken och upplever svullnad, spänningar och smärta särskilt runt öronen efter ett facelift. Smärtan kan hålla i ett par dygn men vi kommer att ordinera värktabletter som både motverkar och dämpar smärtan. Det är heller inte ovanligt att man upplever ett visst känselbortfall efter operationen, detta är fullt normalt och försvinner successivt inom loppet av några veckor. Snitten och stygnen som är placerade strategiskt för att orsaka så osynliga ärr som möjligt är något mer framträdande i början men bleknar gradvis i läkningsprocessen.

Uppföljning

Den första kontrollen sker första veckan efter ditt ansiktslyft och stygnen tas bort veckan därpå. Kommande efterkontroller görs vanligtvis efter tre månader och sedan 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer patient se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaderskontrollen.

efter ditt ansiktslyft

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt ansiktslyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Ansiktslyft

Vanliga frågor och svar rörande Ansiktslyft och facelift. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta kliniken!
Beroende på val av operation så är det inte alltid nödvändigt. Om du och din kirurg bestämmer att göra ett mindre ansiktslyft eller facelift räcker det med lokalbedövning och du kan lämna kliniken samma dag som operation.
Det är förväntat att bli svullen efter ett ansiktslyft. Upplever du detta så är det bra att försöka ha en höjd huvudända. Undvik gärna att böja dig framåt och fysisk aktivitet den första tiden men du kan med fördel försöka att vara uppe och röra på dig.
Förbandet har du som kompression för att förebygga/förhindra svullnad och blödning. Tryckförbandet går bra att avlägsna 1-2 dagar efter ditt ansiktslyft. Du får närmare information vad som gäller just dig.
Som regel syns inte ärren efter ett ansiktslyft. Det är mindre och tunna snitt som läggs längs öra och hårfäste. När såren läker fint är det ingen som kommer se att du genomgått kirurgi. Det är viktigt att hålla ärren rena och torra till en början och att du skyddar dina ärr från direkt solljus de första 12 månaderna, detta gör du mest effektivt med tejp eller hög solskyddsfaktor.
Komplikationer som blödning, infektion och nervskador är mycket ovanliga vid ett ansiktslyft. Men precis som med alla typer av operationer, förekommer där risk för komplikationer vid ett ansiktslyft, men det är mycket sällsynt. Därför är det viktigt att du följer de råd som plastikkirurgen ger dig inför operationen för att minimera riskerna ytterligare.
daniel saiepour

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring scaled
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för ansiktet

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Ansiktslyft.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.