Ansiktslyft Stockholm

Funderar du på att genomgå ett ansiktslyft i Stockholm? Våra kirurger är specialister inom ansiktslyftning och facelift. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Prislista ansiktslyft

  • Totalt ansiktslyft (pris vid förfrågan)
    Pris: kr / Delbetalning: kr/mån

Snabbfakta

  • Tid på kliniken: 16-24 timmar
  • Operationstid: 90-120 minuter
  • Narkos: Ja
  • Sjukskrivning: 1-3 veckor
  • Börja träna: 4-6 veckor
  • Ingår i priset: Se lista
Konsultation inför ansiktslyft

Ansiktslyft på Plastikkirurgen Stockholm

Många människor upplever att huden tappar spänst och elasticitet med åren. Att göra ett ansiktslyft är ett säkert alternativ för att ge huden spänsten tillbaka och ansiktet ett mer ungdomligt uttryck.  

Vi på Plastikkirurgen Stockholm har lång erfarenhet inom estetiska behandlingar inom plastikkirurgi med överläkare Daniel Saiepour och Örjan Gribbe i täten. De är specialister inom estetiska och rekonstruktiva operationer, vilket gör vår klinik till ett tryggt val för dig. Våra nya och moderna lokaler hittar du i Hammarby Sjöstad. 

På vår klinik utför vi olika operationer inom plastikkirurgi, bland annat ansiktslyft/facelift och andra estetiska operationer. Det absolut viktigaste för oss är att du som patient känner dig trygg och att vi uppfyller de förväntningar du har. Säkerhet, kvalitet och trygghet står alltid i fokus hos oss och vi är medvetna om att yttre förändringar kan bidra till en bättre livskvalitet, vi finns här för dig!

Här kan du läsa om hur hela processen går till, du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

För ett piggare utseende, ansikte och uttryck

Det normala åldrandet innebär att hudens elasticitet minskar, detta leder oftast till att rynkor och veck uppstår på kinder och hals vilket ger ett åldrat utseende. Underliggande muskulatur och bindväv blir också slappare med åren. Det finns olika faktorer som spelar in när det kommer till ansiktets åldrande där en stor del beror på genetik men där solexponering, viktnedgång, alkohol, rökning och sjukdom också kan vara bidragande faktorer till ansiktets åldrande. Ansiktet utsätts dagligen för yttre faktorer som gör att huden och vävnaden påverkas, därför är det fullt normalt att åldrandet framförallt märks i ansiktet. 

Ett ansiktslyft, även kallat facelift, föryngrar ditt utseende genom att man sträcker både hud och vävnad vilket ger ett fastare och spänstigare ansikte. Denna effekt kan man få genom olika typer av ingrepp som anpassas efter dina behov, förutsättningar och förväntningar. Varje individ är unik och behandlingen individanpassas på grund av detta, vilket vi går igenom tillsammans med dig under konsultationen.

Före- och efterbilder på Ansiktslyft

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Ansiktslyft före Ansiktslyft efter
Ansiktslyft 2 före 1 Ansiktslyft 2 efter 1
Ansiktslyft 1 före Ansiktslyft 1 efter
Ansiktslyft 3 före Ansiktslyft 3 efter
MiniAnsiktslyft 1 före MiniAnsiktslyft 1 efter
Patientomdömen
Milica
Milica
1715851642
HejJag vill dela med min upplevelse på plastikkirurgi.Tack snälla till er i personalen för ni är så omhändertagen och gör ett så professionell mottagande .Jag gjorde en bröst förstoring och lyft. Jag har tidigare haft silikon inlägg.Men nu va det dags att byta och lyfta efter 13 år. Med de gamla inlägget,När jag kom till kliniken för konsultation möter jag Daniel som ska utföra min operation. Efter att vi har gått igenom de som ska göras och hur och allt vi pratade om så kände jag att jag va i trygga händer. Jag vill rekommendera plastikkirurgi och skulle jag göra någonting igen så väljer jag plastikkirurgi igen.Den familjär känsla och stämningen jag fick den dag jag gjorde operationen fick mig att bli lugn. Och när personalen innan jag fick narkosen skoja med mig fick mig att känna att jag är i trygga händer.Tack 🙏Till er alla på plastikkirurgi StockholmNi är så grymt duktig 🤩🙏🙏🙏
Anna
Anna
1712668609
Hade gått ner massa i vikt så fixade både magmusklerna, överskottet av huden som var på magen och bröstförstoring. All personal är väldigt lugna och trevliga. Örjan som var min kirurg rekommenderar jag verkligen att gå till. Sålde inte på mig något utan gav mig en rekommendation av storlek på cc men jag ville ha lite större vilket han sa också skulle funka bra till min kroppsform. Väldigt proffsiga och omhändertagande
Tania
Tania
1710422578
2 veckors sedan jag opererades, är super nöjd med dr Daniel Saiepour, han sprider ett lugn och är otroligt proffsig. Vill också passa på att ge beröm till Jossan som alltid har ett glatt humör samt sköterskorna Emma och Evelina som pysslar om en.
julia Neumann
julia Neumann
1709704586
Jag rekommenderar denna klinik av hela mitt hjärta. De tog hand om mig från det att jag kom in, jag kände att jag visste vad de gjorde och förklarade allt steg för steg vad som skulle hända. Kirurgen Daniel och hela personalen är professionella och gjorde operationen snabb och den postoperativa smärtan uthärdlig. Tack alla ❤️
Diana Pascu
Diana Pascu
1708195791
🏆Bästa teamet!!! Tackar alla ! Rekommenderar Örjan G till alla😎The best team ever! Thank you 💐
Ninni Eriksson
Ninni Eriksson
1708023861
Jag opererades för en vecka sedan av Örjan på Plastikkirurgen och kan inte ha bett om en bättre upplevelse. Bemötandet från reception, narkos - och operationssköterskor, personal på uppvaket och givetvis Örjan var fantastiskt. Samtliga förmedlade en lugn, positiv och familjär stämning som definitivt behövs inför, under och efter en operation.Vill även tillägga att stödet efter operationen även det har varit långt över förväntan med snabba svar på diverse frågor och funderingar. Tack snälla till alla på Plastikkirurgen för den här gången - om jag opererar mig igen kommer jag definitivt att göra det hos er!
Örjan Gribbe, en stjärna som verkligen lyssnar på ens önskemål. Operationssköterskan, narkosläkare, receptionist, alla var så tillmötesgående! Kände mig inte det minsta stressad eller nervös i deras händer!Allt ifrån att jag togs emot till uppvaket och omhändertagandet efteråt var så underbart, ville knappt åka hem! 🥹Jag är SUPERnöjd med allt hos de! ❤️
Iryna Gasanova
Iryna Gasanova
1706439592
Amazing and very professional team ❤️Thanks a looooooot
Monica Samie
Monica Samie
1705494957
Bästa kliniken och bästa upplevelsen någon kan önska sig.Alla på kliniken är varma, omhändertagande och proffsiga. Daniel är en kirurg som är proffsig och har ett lugn som smittar av sig.Vart ända person jag har varit i kontakt med på denna klinik har behandlat mig med sån värme och varit så proffsiga så all oro eller tvivel man kanske har bara försvunnit.Tack för att ni gjorde min bukplastik upplevelse till något så underbart och att ni fortfarande finns där och stöttar och kontrollerar och ger mig den trygghet jag behövd..
Ayesha
Ayesha
1705087491
Jag rekommenderar stark denna underbara klinik, Örjan Gribbe är en Stjärna, kan ej med ord beskriva vilken fin människa han är , detsamma till Underbara Jossan🥹❤️ Örjan är väldigt duktig på det han gör, han gör ett så fint jobb, han är skicklig, kunnig samt proffesionellt på högsta nivå samt ärlig, han är omtänksam lyssnar på en, skulle jag fortsätta skriva så kommer jag fortfarande inte med ord kunna beskriva hur bra Örjan är. Jag är så tacksam, Örjan Gribbe⭐️ och tack till er alla på kliniken😊
Sophia Larsson
Sophia Larsson
1704779906
Så bra bemötande av all personal. Var på fler konsultationer men fick så bra intryck av Örjan att jag valde denna klinik ändå. Man kände sig väl omhändertagen och uppassad på. De var lugna och pedagogiska när de förklarade vad som skulle ske och hur. Allt var toppen!
Fantastiskt personal, kändes proffsigt och familjärt på samma gång. Blev väl omhändertagen, kände mig som en drottning. Fräscha lokaler, underbar frukostbricka. Allt gick så smidigt, från konsultation till operation och kontakt efter. Örjan är ett superproffs, han får mig att känna mig otroligt trygg. Rekommenderas varmt, bästa kliniken! (Gjorde bröstförstoring)Tillägg till ursprunglig recension;Nu har det gått 4 v sedan operationen. Allt har gått över förväntan och jag är otroligt nöjd med mina nya bröst! 😍 Örjan är väldigt lyhörd, känner att han lyssnade och förstod mina önskemål och levererade exakt det jag ville ha.Örjan, vilken stjärna du är, jag är så tacksam över det fantastiska jobb du gjort!Bifogar ett par bilder.
Mandy Karlsson
Mandy Karlsson
1703427929
Är väldigt nöjd med resultatet! Haft kontakt efteråt & fått bra bemötande. Rekommenderas starkt. ♥️
Kunde inte haft en bättre upplevelse, all personal var helt underbara från att jag kom dit tills det var dags att åka hem, och man kände sig väl omhändertagen på plats. Kan verkligen lämna mina varmaste rekommendera för Plastikkirurgen Stockholm.
Jättebra kirurg och personal. Är jättenöjd med resultatet.
Sanna Johansson
Sanna Johansson
1701775480
Så välkomnande ödmjuka allihopa :)Örjan är bäst på att få en trygg och att jag kunde ställa många frågor som man är osäker på.Tar sin tid att lyssna och sin tid att svara. .Efter op finns han tillgänglig och känner mig inte jobbig . Under konsultation sa jag att jag litar på honom och då svarar han , du ska lita på oss :)vi gör det här tillsammans , tycker jag var väldigt fint sagt. Sen har vi Jossan drottningen i repan. Som fixar allt . Rolig , proffesionell.
Elena Svensson
Elena Svensson
1701187441
Jag är väldigt tacksam för fina bemötanden från all personal och den bästa läkaren Örjan som hade mycket självförtroende och gav mig den tryggheten jag behövde, samt narkos läkaren, sjuksköterskan och receptionisten, de är ett fantastiskt gäng. Jag rekommenderar de 100%
kristina melin
kristina melin
1701187416
Jag kan verkligen rekommendera det här stället! Så enormt härlig och varm personal. Mysiga lokaler. Resultatet vet jag inte ännu eftersom jag opererades igår. Men allt känns bra🌺
Fler recensionerjs_loader

Konsultation innan ditt ansiktslyft

Konsultationen innan ett ansiktslyft är en viktig del för både oss och för dig som patient. Under konsultationen så får du möjlighet att uttrycka din önskan och förklara vilka förväntningar du har på ansiktslyftet. Vi kommer tillsammans med dig komma fram till vilket typ av ingrepp som kommer att ge bäst effekt utefter just dina önskningar och förutsättningar. Du får även en ingående genomgång kring hur själva ingreppet går till och vilket slutresultat du kan förvänta dig. Detta blir också ett tillfälle att prata om priser och vilka datum som finns tillgängliga för operation.

Hälsodeklaration

För oss så står alltid hälsan i första rum, därför behöver våra patienter alltid fylla i en hälsodeklaration och göra en fysisk undersökning innan patient träffar en plastikkirurg. Efter konsultationen tillhandahåller vi dokument med all information patienten kan tänkas behöva kring operationen. Här inkluderas information kring dina förberedelser innan operationen, men även hur operationen går till rent praktiskt. Det är mycket viktigt att de råd och rekommendationer som ges inför din operation följs noggrant, för att du som patient ska känna dig trygg och få ett så bra resultat som möjligt.

Innan ditt ansiktslyft
Under ditt ansiktslyft

Praktisk information

Vid en ansiktslyftning stramas underliggande vävnader och muskler upp. Överflödig hud avlägsnas också i tillägg till detta för ett slätt och spänstigt ansikte. Vi är alltid noggranna med att skapa ett så naturligt uttryck som möjligt så att mimiken inte påverkas, därav stramar vi bara åt hud och vävnad precis så mycket som behövs. Detta ger skarpare ansiktskonturer, veck på kinder och kring mun slätas ut och halsen blir fast och slät. Själva operationen sker under narkos och tar vanligtvis mellan 90-120 minuter. Ett tunt snitt läggs från tinningen, runt örat och ner längs hårfästet. Därefter sträcks huden och underliggande vävnad. Efter ingreppet appliceras ett tryckförband runt huvudet. Under uppvaket övervakar vår personal att du mår bra efter operationen, vi är måna om att du känner dig trygg och omhändertagen genom hela processen och så klart även efter operationen.

Efter ansiktslyftet

Dagen efter avlägsnas tryckförbandet och en kontroll görs av patientens hälsa, stygn och ärr så att det ser fint ut.  Patienten får även möjlighet att duscha och tvätta håret innan man lämnar kliniken. Det är inte tillåtet att köra bil vid hemgång därför rekommenderar vi alltid att en anhörig hämtar patienten, alternativt att en taxi bokas.

En vecka efter operationstillfället kommer du på din första kontroll och efter ytterligare en vecka får du komma tillbaka för stygntagning. Efter en ansiktslyftning följer vanligtvis två efterkontroller; tre månader respektive 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer du se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaders kontrollen. Vi rekommenderar ca en till tre veckors ledighet efter operationen. Beroende på yrke och arbetsbelastning kan behovet av ledighet variera. Du bör avhålla dig från träning och andra fysiska aktiviteter upp till en månad efter operationen. För bästa resultat är det även viktigt att du skyddar dina ärr mot solljus de första 12 månaderna. Detta görs bäst med tejp eller solkräm med hög skyddsfaktor.

Normala biverkningar

Vanligtvis får man blåmärken och upplever svullnad, spänningar och smärta särskilt runt öronen efter ett facelift. Smärtan kan hålla i ett par dygn men vi kommer att ordinera värktabletter som både motverkar och dämpar smärtan. Det är heller inte ovanligt att man upplever ett visst känselbortfall efter operationen, detta är fullt normalt och försvinner successivt inom loppet av några veckor. Snitten och stygnen som är placerade strategiskt för att orsaka så osynliga ärr som möjligt är något mer framträdande i början men bleknar gradvis i läkningsprocessen.

Uppföljning

Den första kontrollen sker första veckan efter ditt ansiktslyft och stygnen tas bort veckan därpå. Kommande efterkontroller görs vanligtvis efter tre månader och sedan 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer patient se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaderskontrollen.

efter ditt ansiktslyft

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt ansiktslyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Ansiktslyft

Vanliga frågor och svar rörande Ansiktslyft och facelift. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta kliniken!
Beroende på val av operation så är det inte alltid nödvändigt. Om du och din kirurg bestämmer att göra ett mindre ansiktslyft eller facelift räcker det med lokalbedövning och du kan lämna kliniken samma dag som operation.
Det är förväntat att bli svullen efter ett ansiktslyft. Upplever du detta så är det bra att försöka ha en höjd huvudända. Undvik gärna att böja dig framåt och fysisk aktivitet den första tiden men du kan med fördel försöka att vara uppe och röra på dig.
Förbandet har du som kompression för att förebygga/förhindra svullnad och blödning. Tryckförbandet går bra att avlägsna 1-2 dagar efter ditt ansiktslyft. Du får närmare information vad som gäller just dig.
Som regel syns inte ärren efter ett ansiktslyft. Det är mindre och tunna snitt som läggs längs öra och hårfäste. När såren läker fint är det ingen som kommer se att du genomgått kirurgi. Det är viktigt att hålla ärren rena och torra till en början och att du skyddar dina ärr från direkt solljus de första 12 månaderna, detta gör du mest effektivt med tejp eller hög solskyddsfaktor.
Komplikationer som blödning, infektion och nervskador är mycket ovanliga vid ett ansiktslyft. Men precis som med alla typer av operationer, förekommer där risk för komplikationer vid ett ansiktslyft, men det är mycket sällsynt. Därför är det viktigt att du följer de råd som plastikkirurgen ger dig inför operationen för att minimera riskerna ytterligare.
daniel saiepour

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring scaled
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för ansiktet

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Ansiktslyft.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.