Ansiktslyft Stockholm

Funderar du på att genomgå ett ansiktslyft i Stockholm? Våra kirurger är specialister inom ansiktslyftning och facelift. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Prislista ansiktslyft

 • Totalt ansiktslyft
  Pris: 120 000 kr / Delbetalning: 5 000 kr/mån
 • Övre ansiktslyft (minilyft)
  Pris: 50 000 kr / Delbetalning: 2 083 kr/mån

Snabbfakta

 • Tid på kliniken: 16-24 timmar
 • Operationstid: 90-120 minuter
 • Narkos: Ja
 • Sjukskrivning: 1-3 veckor
 • Börja träna: 4-6 veckor
 • Ingår i priset: Se lista
Vackert ansikte efter ansiktslyft

Ansiktslyft på Plastikkirurgen Stockholm

Många människor upplever att huden tappar spänst och elasticitet med åren. Att göra ett ansiktslyft är ett säkert alternativ för att ge huden spänsten tillbaka och ansiktet ett mer ungdomligt uttryck.  

Vi på Plastikkirurgen Stockholm har lång erfarenhet inom estetiska behandlingar inom plastikkirurgi med överläkare Daniel Saiepour och Örjan Gribbe i täten. De är specialister inom estetiska och rekonstruktiva operationer, vilket gör vår klinik till ett tryggt val för dig. Våra nya och moderna lokaler hittar du i Hammarby Sjöstad. 

På vår klinik utför vi olika operationer inom plastikkirurgi, bland annat ansiktslyft/facelift och andra estetiska operationer. Det absolut viktigaste för oss är att du som patient känner dig trygg och att vi uppfyller de förväntningar du har. Säkerhet, kvalitet och trygghet står alltid i fokus hos oss och vi är medvetna om att yttre förändringar kan bidra till en bättre livskvalitet, vi finns här för dig!

Här kan du läsa om hur hela processen går till, du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

För ett piggare utseende, ansikte och uttryck

Det normala åldrandet innebär att hudens elasticitet minskar, detta leder oftast till att rynkor och veck uppstår på kinder och hals vilket ger ett åldrat utseende. Underliggande muskulatur och bindväv blir också slappare med åren. Det finns olika faktorer som spelar in när det kommer till ansiktets åldrande där en stor del beror på genetik men där solexponering, viktnedgång, alkohol, rökning och sjukdom också kan vara bidragande faktorer till ansiktets åldrande. Ansiktet utsätts dagligen för yttre faktorer som gör att huden och vävnaden påverkas, därför är det fullt normalt att åldrandet framförallt märks i ansiktet. 

Ett ansiktslyft, även kallat facelift, föryngrar ditt utseende genom att man sträcker både hud och vävnad vilket ger ett fastare och spänstigare ansikte. Denna effekt kan man få genom olika typer av ingrepp som anpassas efter dina behov, förutsättningar och förväntningar. Varje individ är unik och behandlingen individanpassas på grund av detta, vilket vi går igenom tillsammans med dig under konsultationen.

Före- och efterbilder på Ansiktslyft

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Ansiktslyft före Ansiktslyft efter
Ansiktslyft 2 före 1 Ansiktslyft 2 efter 1
Ansiktslyft 1 före Ansiktslyft 1 efter
Ansiktslyft 3 före Ansiktslyft 3 efter
MiniAnsiktslyft 1 före MiniAnsiktslyft 1 efter
Patientomdömen
florence farfan
florence farfan
14:39 01 Feb 23
Really good experience!! I’m so happy with the results! Highly recommend this place
Petra Zetterberg
Petra Zetterberg
10:36 01 Feb 23
Var hos er i måndags och gjorde min bröst operation hos Örjan. Vill bara säga att ni är ett fantastiskt team hela gänget jag träffade. Kände mig väl omhändertagen. Kan varmt rekommendera er ❤️
Cecilia Axelsson
Cecilia Axelsson
06:40 30 Jan 23
Väldigt proffesionella och hade verkligen valt Plastikkirurgen Stockholm igen! Alla frågor är välkomna såväl före som efter operation. Man känner sig väl ompysslad efter operationen och de är bra på att informera. Kan verkligen rekommendera dem! Gjorde stor bukplastik och bröstlyft utan implantat (mommy makeover) hos Daniel och är verkligen nöjd!
Sonia Rickne
Sonia Rickne
12:29 25 Jan 23
Professionell och respektfull plastkirurg , trevlig och omhändertagande personal från receptionen till operation kan varmt rekommendera.
Anna Linder
Anna Linder
15:43 20 Jan 23
En dröm blev till verklighet!! Vilket otroligt fint bemötande från denna klinik! Allt från receptionen, narkos, sköterskor och bästa Örjan. Kan bara varmt rekommendera denna klinik. Tack mina hjältar!!!
Amanda Edlund
Amanda Edlund
12:48 21 Dec 22
Älskar stället & människorna! Daniel fick mig att känna mig lugn från start
Pernilla Lagergren
Pernilla Lagergren
18:03 09 Dec 22
Bästa kliniken och Daniel gör underverk.
Katherine Alcantara
Katherine Alcantara
15:01 17 Oct 22
Nu stämmer proportionerna! Mer än nöjd⚘️
Clara Eriksson
Clara Eriksson
07:42 13 Oct 22
Jag vill bara säga hur duktiga ni alla var och tog hand om mig så bra och tack Daniel för bra operation, verkligen bästa kliniken ni är bäst 💓🙂
Helene Moberg
Helene Moberg
04:47 06 Oct 22
Vill med varmaste rekommenderar Plastikkirurgen Stockholm då jag har gjort en bröstreduktion där.Blev rekommenderad av min väninna som hade varit hos Leif Gilbertsom gjort samma ingrepp.Jag är så otroligt Super nöjd.Vill även tacka Camilla och Josepine för fantastiskt bemötande och hjälp.//Helene
Malin M
Malin M
08:47 23 Sep 22
Gjort mina bröst hos Daniel. Valet av kirurg kan jag inte vara nöjdare med! Tog mentor 275HP. Drömlikt resultat, mycket bättre än föreställt✨
Linnea Hedberg
Linnea Hedberg
19:02 20 Sep 22
Blev bra bemött, brösten blev som ja ville, bra hjälp när ja behövt de, tack så jätte mkt! Kan varmt rekommendera Daniel 👌
Petra Fahlen
Petra Fahlen
18:32 15 Sep 22
Blev väldigt bra bemött. Kände mig trygg. Vaknade pigg och glad efter operationen.
Camilla Eriksson
Camilla Eriksson
20:06 10 Sep 22
Very happy with dr Gilbert’s result of the “tune up.”.
Lotta Thörnberg
Lotta Thörnberg
15:23 06 Sep 22
Jag rekommenderar varmt Plastikkirurgen Stockholm. Gjorde en bröstförtoring i april och är nu 6 mån senare så nöjd med resultatet. Varmt omhändertagande både före och efter op. Stort tack till kirurgen Daniel Saiepour för ditt proffsiga utförande 👍🌷Mvh Charlotte
Anna Andersson
Anna Andersson
17:52 31 Aug 22
Daniel är en magiker som skapar perfektion om och om igen. Har gjort både bröst och bukplastik hos honom och har 43 år gammal fått min drömkropp. Är så otroligt nöjd och kan bara ge mina absolut varmaste rekommendationer♥️
Magdalena Zboś
Magdalena Zboś
11:02 30 Aug 22
Jag är supernöjd med resultatet mitt bröstförstoring hos dr.Daniel bästa läkare 👌.Verkligen rekommendera Plastikkirurgen Hammarby Sjöstad Stockholm fina ,mysiga lokaler, professionell och trevliga personalen.Stort tack 🤗
Gunilla Klevhamre
Gunilla Klevhamre
16:21 23 Aug 22
Helnöjd! Fantastiskt bemötande , men framförallt en skicklig kirurg.
Madeleine Aldborg
Madeleine Aldborg
08:32 23 Aug 22
Fint mottagande och underbart resultat! 🤩😍👍
sara thuressson
sara thuressson
09:49 16 Aug 22
Omtänksam personal som tar hand om sina kunder på bästa sätt. Kunde inte vara annat än nöjd med mitt resultat. Rekommenderar varmt till andra för naturliga och fina resultat!
Hanan Ennjmaouy
Hanan Ennjmaouy
13:22 20 Jun 22
Toppen bemötande. Professional läkare. Ser framemot min bokade tid.
Elisabeth Ljungqvist
Elisabeth Ljungqvist
15:39 16 Jun 22
Jag kan varmt rekommendera Plastikkirurgen Sthlm och Dr Daniel. Jag är så nöjd med mitt resultat och blev så väl om omhändertagen av hela proffsiga gänget. Tack!!!
Cecilia Eidin
Cecilia Eidin
10:46 18 May 22
Mycket nöjd, stort tack till hela personalen som alla är så fina och omtänksamma 🌸
Pia Hansson
Pia Hansson
09:54 17 Feb 22
Genomgick brötlyft och implantat hos Daniel. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av hela personalen!
Carina Morssing
Carina Morssing
18:48 03 Feb 22
Är otroligt nöjd med resultatet, kan bara ösa lovord‼️
miranda Kidir
miranda Kidir
06:44 06 Oct 21
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader

Konsultation innan ditt ansiktslyft

Konsultationen innan ett ansiktslyft är en viktig del för både oss och för dig som patient. Under konsultationen så får du möjlighet att uttrycka din önskan och förklara vilka förväntningar du har på ansiktslyftet. Vi kommer tillsammans med dig komma fram till vilket typ av ingrepp som kommer att ge bäst effekt utefter just dina önskningar och förutsättningar. Du får även en ingående genomgång kring hur själva ingreppet går till och vilket slutresultat du kan förvänta dig. Detta blir också ett tillfälle att prata om priser och vilka datum som finns tillgängliga för operation.

Hälsodeklaration

För oss så står alltid hälsan i första rum, därför behöver våra patienter alltid fylla i en hälsodeklaration och göra en fysisk undersökning innan patient träffar en plastikkirurg. Efter konsultationen tillhandahåller vi dokument med all information patienten kan tänkas behöva kring operationen. Här inkluderas information kring dina förberedelser innan operationen, men även hur operationen går till rent praktiskt. Det är mycket viktigt att de råd och rekommendationer som ges inför din operation följs noggrant, för att du som patient ska känna dig trygg och få ett så bra resultat som möjligt.

Innan ditt ansiktslyft
Under ditt ansiktslyft

Praktisk information

Vid en ansiktslyftning stramas underliggande vävnader och muskler upp. Överflödig hud avlägsnas också i tillägg till detta för ett slätt och spänstigt ansikte. Vi är alltid noggranna med att skapa ett så naturligt uttryck som möjligt så att mimiken inte påverkas, därav stramar vi bara åt hud och vävnad precis så mycket som behövs. Detta ger skarpare ansiktskonturer, veck på kinder och kring mun slätas ut och halsen blir fast och slät. Själva operationen sker under narkos och tar vanligtvis mellan 90-120 minuter. Ett tunt snitt läggs från tinningen, runt örat och ner längs hårfästet. Därefter sträcks huden och underliggande vävnad. Efter ingreppet appliceras ett tryckförband runt huvudet. Under uppvaket övervakar vår personal att du mår bra efter operationen, vi är måna om att du känner dig trygg och omhändertagen genom hela processen och så klart även efter operationen.

Efter ansiktslyftet

Dagen efter avlägsnas tryckförbandet och en kontroll görs av patientens hälsa, stygn och ärr så att det ser fint ut.  Patienten får även möjlighet att duscha och tvätta håret innan man lämnar kliniken. Det är inte tillåtet att köra bil vid hemgång därför rekommenderar vi alltid att en anhörig hämtar patienten, alternativt att en taxi bokas.

En vecka efter operationstillfället kommer du på din första kontroll och efter ytterligare en vecka får du komma tillbaka för stygntagning. Efter en ansiktslyftning följer vanligtvis två efterkontroller; tre månader respektive 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer du se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaders kontrollen. Vi rekommenderar ca en till tre veckors ledighet efter operationen. Beroende på yrke och arbetsbelastning kan behovet av ledighet variera. Du bör avhålla dig från träning och andra fysiska aktiviteter upp till en månad efter operationen. För bästa resultat är det även viktigt att du skyddar dina ärr mot solljus de första 12 månaderna. Detta görs bäst med tejp eller solkräm med hög skyddsfaktor.

Normala biverkningar

Vanligtvis får man blåmärken och upplever svullnad, spänningar och smärta särskilt runt öronen efter ett facelift. Smärtan kan hålla i ett par dygn men vi kommer att ordinera värktabletter som både motverkar och dämpar smärtan. Det är heller inte ovanligt att man upplever ett visst känselbortfall efter operationen, detta är fullt normalt och försvinner successivt inom loppet av några veckor. Snitten och stygnen som är placerade strategiskt för att orsaka så osynliga ärr som möjligt är något mer framträdande i början men bleknar gradvis i läkningsprocessen.

Uppföljning

Den första kontrollen sker första veckan efter ditt ansiktslyft och stygnen tas bort veckan därpå. Kommande efterkontroller görs vanligtvis efter tre månader och sedan 12 månader efter operationen. Redan efter stygntagningen kommer patient se en förändring men det slutliga resultatet bedöms inte förrän vid 12-månaderskontrollen.

efter ditt ansiktslyft

Följande ingår i priset

Om du genomgår ditt ansiktslyft hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

Narkos

 Återbesök

Måltider

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Ansiktslyft

Vanliga frågor och svar rörande Ansiktslyft och facelift. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta kliniken!
Beroende på val av operation så är det inte alltid nödvändigt. Om du och din kirurg bestämmer att göra ett mindre ansiktslyft eller facelift räcker det med lokalbedövning och du kan lämna kliniken samma dag som operation.
Det är förväntat att bli svullen efter ett ansiktslyft. Upplever du detta så är det bra att försöka ha en höjd huvudända. Undvik gärna att böja dig framåt och fysisk aktivitet den första tiden men du kan med fördel försöka att vara uppe och röra på dig.
Förbandet har du som kompression för att förebygga/förhindra svullnad och blödning. Tryckförbandet går bra att avlägsna 1-2 dagar efter ditt ansiktslyft. Du får närmare information vad som gäller just dig.
Som regel syns inte ärren efter ett ansiktslyft. Det är mindre och tunna snitt som läggs längs öra och hårfäste. När såren läker fint är det ingen som kommer se att du genomgått kirurgi. Det är viktigt att hålla ärren rena och torra till en början och att du skyddar dina ärr från direkt solljus de första 12 månaderna, detta gör du mest effektivt med tejp eller hög solskyddsfaktor.
Komplikationer som blödning, infektion och nervskador är mycket ovanliga vid ett ansiktslyft. Men precis som med alla typer av operationer, förekommer där risk för komplikationer vid ett ansiktslyft, men det är mycket sällsynt. Därför är det viktigt att du följer de råd som plastikkirurgen ger dig inför operationen för att minimera riskerna ytterligare.
martha svarar på frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade ingrepp för ansiktet

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Ansiktslyft.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 75 000 kr

Betala: 3 125 kr /mån

1 000 kr150 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.