Blygdläppsförminskning Stockholm

Har du funderat på att förminska dina blygdläppar? Då ska du veta att du inte är ensam. Många kvinnor upplever osäkerhet eller besvär kring sina blygdläppar. Något som går att åtgärda med hjälp av en blygdläppsförminskning.

Prislista Blygdläppsförmninskning

 • Blygdläppsförmninskning
  Pris: 25 000 kr / Delbetalning: 1 042 kr/mån
 • Fettsugning yttre blygdläppar
  Pris: 15 000 kr / Delbetalning: 625 kr/mån
 • Fettransplantation yttre blygdläppar
  Pris: 18 000 kr / Delbetalning: 750 kr/mån
 • Blygdläppsförminskning + klitorislyft
  Pris: 39 000 kr / Delbetalning: 1 625 kr/mån

Snabbfakta

 • Tid på kliniken: 4 timmar
 • Operationstid: 1 timme
 • Börja träna: 4 veckor
 • Narkos: Ja
 • Lokalbedövning: Ja
 • Ingår i priset: Se lista
Patientomdömen
Jane Morberg
Jane Morberg
21:12 26 Nov 21
Så trevligt bemötande i telefon. Ska på konsultation den 13:e Dec. Vet av erfarenhet att Leif är otroligt duktig. 👍❤👍
Siw Malm
Siw Malm
11:18 16 Nov 21
Fina lokaler, trevlig personal!!!
Gunta G
Gunta G
13:35 08 Nov 21
Är glad jag gjorde gynekomasti!
Håkan B
Håkan B
10:52 02 Nov 21
Tack Camilla!
miranda Kidir
miranda Kidir
06:44 06 Oct 21
Jag är så himla tacksam över dr.jobb han är väldigt duktig 💜🙏
Evelina mancini åkerlbom
Evelina mancini åkerlbom
18:42 05 Oct 21
Jag är OTROLIGT nöjd med mitt besök hos Plastikkirurgen. Jag gjorde idag en bröstförstoring med 355 cc i vänstra bröstet samt 375 cc i högra.All personal har verkligen tagit hand om mig, jag kände mig jättetrygg. Vill även tillägga att jag berätta detta så fort jag prata med dem efter uppvaket, och jag berätta även att jag inte alltid i mitt liv haft bra erfarenheter av vård och sjukhus.Jättefräscha lokaler och allt som allt var det en toppen upplevelse!!Rekommenderar starkt! Även väldigt duktig kirurg och jag är jättenöjd med det första resultatet!
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensionerjs_loader
Kvinna bekymrad inför operation av blygdläppar

Blygdläppskirurgi hos Plastikkirurgen Stockholm

Här kan du läsa allt från information om själva ingreppet till pris och eftervård.

På Plastikkirurgen Stockholm erbjuder vi blygdläppsförminskning som utförs av erfarna och professionella plastikkirurger. När du kommer hit kan du alltid vara säker på ett tryggt bemötande, duktiga kirurger och noggrann uppföljning.

Vi hjälper dig som vill förminska dina blygdläppar, vilket man kan vilja utav olika anledningar. Vissa operationer är rent kosmetiska och vissa är på grund av upplevda besvär vid till exempel sportande eller samlag. För att underlätta besvären eller förändra estetiken av blygdläpparna tar vi bort överskottet av hud och formar blygdläpparna symmetriskt.

En blygdläppsförminskning är ett relativt smärtfritt ingrepp och hjälper dig som patient att lätta dina obehag och bli nöjd med estetiken. Blygdläppsförminskning kan genomföras på såväl de yttre som de inre blygdläpparna.

Det finns en mängd olika anledningar till att dina blygdläppar är eller blir förstorade. Till viss del är det genetiskt och något som du föds med, men det kan också uppstå senare i livet som en konsekvens av åldrande eller barnafödande.

Många kvinnor föds till exempel med mindre yttre blygdläppar vilket gör att de inre blygdläpparna ibland hänger ut och skapar skav och obehag. Oavsett är det viktigt att veta att det inte på något sätt är onormalt, men upplever du besvär är det enkelt att göra något åt.

Intimkirurgi av inre blygdläppar

Blygdläppsplastik är den vanligaste formen av intimkirurgi och en standardprocedur som utförs med hjälp av lokalbedövning. Allra vanligast är det att önska minska storleken på dina inre blygdläppar, rätta till symmetrin och skapa en harmoni mellan de inre och yttre blygdläpparna.

Så går din blygdläppsoperation till

När du vill operera dina blygdläppar hos oss på Plastikkirurgen Stockholm genomförs till att börja med en konsultation. Där får du prata med din kirurg och berätta om dina önskemål och förväntningar. Sedan görs en undersökning varpå kirurgen går igenom olika alternativ med dig och gör en plan för operationen. Beroende på dina förutsättningar och önskemål bestämmer kirurgen teknik.

Du kan till exempel få en så kallad V-formad reduktion. Då tar man bort en triangelformad del av blygdläppens mittersta del. Sedan syr man ihop den främre och bakre delen. Men vi kan också göra ett rakt snitt. Den metoden används vanligtvis för att minska risken för potentiella defekter av läkningen. Efter operationen ska du avstå från sexuell aktivitet i sex veckor.

Tjej läser om hur en blygdläppsoperation går tillväga
Kvinna slappnar av inför sin opearation

Innan din operation

Som nämnt har du innan ditt ingrepp en konsultation tillsammans med kirurgen där ni går igenom dina önskemål och planen för operationen.

Väl innan din operation, närmare bestämt en timme innan, får du ta smärtstillande. Och närmare ingreppet får du lokalbedövning och avslappnande medicin.

Du slipper alltså att bli sövd och kommer att kunna åka hem redan ett par timmar efter operationen.

Under själva operationen

Själva operationen utförs som nämnt med lokalbedövning. Beroende på anledningen till din operation kan olika tekniker för ingreppet användas.

Din kirurg utför antingen en V-plastik, direktexcision eller klitorislyft. Vid V-plastik gör kirurgen ett triangelformat snitt tas bort i den mellersta delen av blygdläppen för att sedan sy ihop den bakre och främre delen. Vid direktexcision görs istället ett rakt snitt.

Efter blygdläppsoperationen

Efter operationen får du ligga kvar hos oss och vila. Men vanligtvis kan du åka hem redan 1-2 timmar efteråt. Som standard rekommenderar vi att du upprätthåller hygien med en mild underlivstvål och vatten. Vid de fall som operationen genomförs med narkos kan du få stanna på kliniken under natten.

Efter ingreppet kan du uppleva en del ömhet och potentiellt en del svullnad. Normalt är det som värst runt andra till tredje dygnet och kommer att försvinna mer och mer för var dag. Vi rekommenderar att du tar det lugnt efter din operation och vilar. Du får även smärtstillande med dig hem.

Ungefär en vecka efter operationen får du komma tillbaka till oss på ett återbesök. Under återbesöket gör vi en kontroll och ser till att allting läker som det ska. Du kommer inte behöva komma in för att ta bort några stygn då de försvinner av sig själva. För att säkra läkningen efter en behandling bör du ta det lugnt efter operationen, hålla god hygien med intimtvål och vatten och avstå från sexuell aktivitet i sex veckor.

Intimkirurgi utförs som bekant i ett känsligt område. Det betyder att extra försiktighet behöver vidtas av såväl kirurg som patient. Efter operationen kan vissa problem så som infektioner, ärrbildning, förlorad känsel eller ökad känslighet i området. Här på Plastikkirurgen Stockholm arbetar erfarna plastikkirurger och de utför alla typer av ingrepp med största försiktighet och professionalitet. Du kommer dessutom att få råd av din kirurg om hur du ska sköta din eftervård i flera veckor efter din behandling. Var noga med att följa de råden för att minska risken för komplikationer och problem.

Glad kvinna på spång efter en lyckad operation av sina blygdläppar

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din blygdläppsförminskning i Stockholm hos oss ingår följande i priset:

 Narkos

 Lokalbedövning

Återbesök

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

FAQ - Blygdläppsförminskning

Vanliga frågor och svar om blygdläppsförminskning. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!

Pris för ingreppet varierar beroende på själva operationen och om du kombinerar blygdläppsförminskningen med något annat, till exempel fettsugning av venusberget. Här hittar du vår prislista för intimkirurgi där vi specificerat pris för respektive ingrepp.

Intimkirurgi är ett samlingsnamn för de ingrepp som utförs i nära anslutning till könsorganet. För kvinnor innefattar det vanligtvis blygdläppsförminskning, klitorislyft, fettsugning av venusberg och försnävningsplasti.

Det är väldigt vanligt att ha stora blygdläppar. Det kan förekomma av genetiska skäl från födseln eller uppstå efter en graviditet eller åldrande.

När det kommer till intimkirurgi är det ytterst viktigt att vända sig till en seriös klinik med utbildade och professionella kirurger med mycket erfarenhet. Det är ett känsligt område och vid oprofessionell behandling kan besvärliga och onödiga komplikationer uppstå. På Plastikkirurgen Stockholm kommer du endast ett möta utbildad och erfaren personal, och kirurgin utförs bara av erfarna kirurger.

De vanligaste ingreppen är rak excision (edge resection technique), V-excision (wedge resection technique) och modifierad V-excision (inferior wedge resection technique).

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Relaterade intimkirurgiska behandlingar

Våra andra intima ingrepp som är nära relaterade till just Blygdläppsförminskning.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.