Bröstförminskning

Har du tankar på att genomföra bröstförminskning? Vår överläkare Leif Gylbert är specialist inom bröstkirurgi. Läs mer om ingreppet nedan och boka en konsultation.

Bröstförminskning med pris från: 56 000 kr

Delbetala räntefritt från 2 333 kr/mån via Svea Ekonomi.

Tid på kliniken: 8-24 timmar

Operationstid: 90-180 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Ja

Sjukskrivning: 1-3 veckor

Börja träna: 4-5 veckor

Bröstförminskning bröstkirurgi

Bröstförminskning hos Plastikkirurgen Stockholm

Är du intresserad av en bröstförminskning? Bröstreduktion? Tveka inte att kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm. Legitimerade läkare Dr Leif Gylbert är vår framstående specialist i plastikkirurgi som mellan 1995 och 2020 drev framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet i Stockholm med fokus på estetiska samt rekonstruktiva operationer. Leif Gylbert är nu överläkare på Plastikkirurgen Stockholms nya klinik i Hammarby Sjöstad.

Varför bröstförminskning?

Stora tunga bröst orsakar ofta besvär från nacke och axlar. Ibland kan det även bildas eksem under brösten. På grund av de tunga hängande brösten har patienten svårt att utöva fysisk aktivitet vilket leder till ytterligare övervikt.

Du undrar säkert hur ditt resultat skulle kunna se ut, läs mer om 3D-simulering här eller läs mer om ingreppet nedan.

Före- och efterbilder på Bröstförminskningar

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Så går en bröstreducering till

Vi börjar alltid med en konsultation när du kommer till oss. Under konsultationen pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en bröstförminskning. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi talar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan själva ingreppet

Innan du träffar din plastikkirurg fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt av någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi sänder alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation om du väljer att gå vidare och genomföra din bröstreduktion.

Efter bröstförminskning, kvinna täcker bröstvårta
Efter bröstreduktion, kvinna med bandage runt brösten

Under bröstförminskningen

Bröstreduktion av stora bröst utförs under narkos och operationen tar ungefär 90 minuter. Före operationen görs snittmarkeringar på brösten. Vävnad som tas bort vägs för att uppnå bästa möjliga symmetri. Såren sys med dels tråd som kroppen löser upp själv efter 4-8 veckor, dels glatt nylontråd i hudkanten som tas bort efter ca 10 dagar.

Efter avslutad operation

Ärren bör tejpas minst tre månader efter operation för bästa möjliga resultat. Sårdränage placeras i brösten för att evakuera blod och vätska. Dessa kan tas bort samma dag eller dagen efter. Ett tejpförband läggs över brösten. Som regel skickas borttagen vävnad till mikroskopisk analys. Smärtan efter bröstreduktion är minimal eller måttlig och smärtlindrande medicin tas vid behov. Efterkontroller sker två till tre gånger under första året.

Det finns olika tekniker men alla medför en viss ärrbildning efteråt. Det vanligaste är ärr runt vårtgården, vertikalt därunder samt i bröstvecket. Ärren är först röda men bleknar efter några månader. Oftast är ärren smala och diskreta men det förekommer bredare och kraftigare ärrbildning hos vissa patienter. Känseln i bröstet kan påverkas efter en operation. Vanligtvis är detta övergående men ibland får patienten en permanent känselnedsättning.

Förmågan att amma efter en bröstreduktion kan också påverkas. Man brukar uppskatta risken att ej kunna amma till 50 %.

Följande ingår i priset

Om du genomgår din bröstförminskning hos Plastikkirurgen Stockholm ingår följande i priset.

 Narkos

Måltider

Återbesök

Gratis Wi-Fi

Hotellövernattning

 

FAQ - Bröstförminskning

Vanliga frågor och svar rörande Bröstförminskningar. Finns inte din fråga med i listan? Tveka inte att kontakta oss!
Man kan såklart uppleva en viss nedstämdhet efter operation. Det är starka mediciner som ges i samband med operation, men vår personal är van att hantera situationen.
Att flyga nära inpå en operation är inte att föredra, om du har en planerad resa med flyg var noga med att ta upp det vid din konsultation samt vid operationstillfället. Det finns proppförebyggande behandling att få som din kirurg kan skriva ut. Resa till sol och bad är inte att rekommendera då svett, bad och höga temperaturer kan öka risken för infektion.
Utifrån hur fysiskt krävande ditt arbete är påverkar det hur snart du är tillbaka på jobbet. Som regel är 3-5 dagar att förvänta sig efter en bröstförminskning. Tunga lyft och annan blodtryckshöjande aktivitet bör undvikas närmsta 3 månaderna.
P-piller går bra att äta och du behöver inte göra något avbrott inför eller efter operation. Andra specifika läkemedel gås igenom vid konsultation. Extra observandum är läkemedel som ökar blödningsrisken.
Att tejpa ärren för att få så snygga ärr som möjligt bör du göra upptill 6 månader men gärna längre. Besväras huden av kirurgtejpen så finns det silikonbaserad tejp att köpa på apotek.
Sköterska besvarar frågor

Vad är 3D-simulering?

3D-simulering innebär att din kirurg i förväg kan visa hur exempelvis dina bröst kan se ut med olika implantat eller hur din kropp kan se ut efter en fettsugning. En 3D-bild tas fram på ett par sekunder.

Se resultatet i förväg – i 3D

Du undrar säkert över resultatet av din plastikoperation, hur det kommer att se ut. Vad kan jag förvänta mig efter operation? Gå inte och jämför dig med andra personer som genomgått en operation. Då vi alla är unika är våra kroppar också det. Det innebär alla resultat blir unika.

Vi använder oss av den senaste 3D-tekniken

Vår kamerautrustning är den allra senaste från Crisalix. Vi visar dig via 3D-simulering exempel på hur din operation kommer se ut just för dig vare sig det gäller näsplastik eller bröstförstoring. En trygghet för dig.

plastikkirurg forbereder patient infor brostforstoring
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad.

Läs mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Ansvarsförsäkring

På Plastikkirurgen Stockholm ska du som kund alltid känna dig både trygg och säker. Vi erbjuder därför alla av våra kunder en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Denna tjänst är helt kostnadsfri och gäller så fort du kliver in genom dörren på vår klinik.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bröstförminskning.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.