Bröstförminskning – en operation för att minska storleken på brösten

Mikaela fick ett nytt liv efter sin bröstförminskning. Se och hör henne berätta.
Innehållsförteckning: Bröstförminskning – en operation för att minska storleken på brösten
mikaela om sin bröstförminskning

Mikaela fick ökad livskvalitet efter sin bröstreduktion

Bröstförminskning är en av de mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppen bland kvinnor. Denna operation syftar till att minska storleken på brösten för att förbättra proportionerna i en kvinnas kropp och lindra besvär som ryggsmärtor, hudirritation och andra fysiska problem som kan uppstå med alltför stora bröst.

Vad innebär bröstförminskning?

Bröstförminskning innebär att kirurgen tar bort överflödigt fett, brosk och hud från brösten för att reducera storleken. Operationen kan också förbättra bröstens form och proportioner. Operationen kan utföras på flera olika sätt, inklusive fettsugning, avlägsnande av vävnad eller användning av en kombination av dessa olika metoder. För att bestämma den bästa metoden för varje enskild patient, bör du diskutera med din plastikkirurg om dina mål, önskemål, förväntningar samt eventuella risker och komplikationer.

I allmänhet är bröstförminskning ett effektivt och säkert sätt att förbättra kroppens proportioner och minska besvär från för stora bröst. För att få det bästa möjliga resultatet, är det viktigt att välja en erfaren plastikkirurg och diskutera alla möjliga alternativ och förväntningar för att säkerställa att du får det resultat som just du önskar. Din kirurg bör kunna ge en realistisk bild av vad som kan uppnås och inte.

De fem vanligaste orsakerna till att många kvinnor gör en bröstreduktion.

Förbättrad hälsa och välbefinnande

Stora bröst kan orsaka svåra rygg- och nacksmärtor, en bröstförminskning kan därför hjälpa till att lindra besvären.

Förbättrat utseende och självförtroende

Många kvinnor upplever bröstreduktion som en möjlighet att förbättra sin kroppsbild och öka sitt självförtroende.

Bättre passform i kläder

Stora bröst kan göra det svårt att hitta kläder som sitter bekvämt och ser bra ut, en bröstreducering kan hjälpa till att lösa detta problem.

Möjlighet att delta i fysisk aktivitet

För kvinnor med stora bröst kan det vara svårt att delta i fysisk aktivitet på grund av besvärande bröstdragning. En bröstförminskning kan möjliggöra ökad fysisk aktivitet och en ökad livskvalitet. Läs mer nedan om Mikaela hur hon upplevt förändringen efter att ha minskat storleken på sin byst.

Korrigering av ojämnheter

Vissa kvinnor har ojämna bröststorlekar, då kan en bröstförminskning hjälpa till att korrigera dessa problem och skapa en mer harmonisk kroppsbild.

Möt Mikaela

Mikaela är en mamma i trettioårsåldern som bor i Mellansverige. Hon har gått ned kraftigt i vikt och efter graviditeten hade huden svårt att dra ihop sig. Mikaela har varit kund hos Plastikkirurgen Stockholm under flera år där hon bland annat genomgått en bröstförminskning, för att slippa sina besvär med smärta i både axlar och nacke.

Vi bad Mikaela berätta om sitt nya liv och hur bland annat en reduktion av bysten gav henne ett helt nytt liv. Samt chansen att äntligen få möjligheten att leva ett aktivt liv och kunna springa och leka med sin son. Något hon tidigare bara kunnat drömma om. Se och hör Mikaela berätta med egna ord om sin fantastiska livsresa och sin ökade livskvalitet.