5 tips till din hud efter sommaren

Solens strålar, salta bad och mycket solskydd betyder att du behöver fräscha upp huden när sommaren lider mot sitt slut.
Innehållsförteckning: 5 tips till din hud efter sommaren
fem hudvårds tips

De soliga dagarna, baden och ledigheten under sommaren ger oss en känsla av fräschhet och avkoppling. Men huden har varit genom en period av hög svettproduktion och många lager med solskyddsprodukter så huden ibland upplevas som oren, mer uttorkad eller visa pigmentförändringar och solskador. Detta kan påskynda hudens åldrande och skapa en viss obalans. Både i ansikte och kropp. Vi på Plastikkirurgen Stockholm vill gärna dela med oss med våra fem bästa tips för behandlingar efter sommarsäsongen.

Nu när sommaren går mot sitt slut kan det vara läge att ge huden en uppfräschning inför hösten. Du bör då sträva efter att avlägsna det gamla och ge plats åt nya, fräscha hudceller, vilket återupplivar huden och ger den nytt lyster. Som tur är finns det både professionella behandlingsalternativ och produkter som kan vara till hjälp!

solstol

Plastikkirurgen Stockholms topp fem lista för en ”hudrenovering” ser ut så här:

Återfukta på djupet med Profhilo®

Profhilo® är en estetisk injektionsbehandling som använder hyaluronsyra för att återfukta och stärka huden. Hyaluronsyra är en naturlig ingrediens i huden som binder vatten och ger huden volym och elasticitet. När hyaluronsyran injiceras i huden stimuleras kroppens egen produktion av hyaluronsyra, vilket resulterar i en mer ungdomlig och slät hud.

Profhilo® är en snabb och enkel behandling och kräver ingen återhämtningstid. Du märker omgående en förbättring av hudens fuktbalans och effekten kan hålla i upp till ett år.

Några av fördelarna med Profhilo®:

 

  • Återfuktar och stärker huden

  • Stimulerar kroppens egen produktion av hyaluronsyra

  • Ger huden volym och elasticitet

  • Enkel behandling

  • Inga biverkningar

  • Effekten kan hålla i upp till ett år

PRP (Platelet Rich Plasma) – förnyar gammal hud

PRP är en effektiv behandling för att förnya gammal hud i exempelvis ansiktet. PRP kan även användas för att stimulera tillväxt av hår. En PRP-behandling är ett helt naturligt sätt att förnya hudens celler. Den hjälper även till att reducera pigment, ärr, fina linjer och skapar en jämnare hudyta.

PRP används runt om i världen och kallas ofta “vampyrbehandling”. Det är en helt naturlig metod som endast använder ditt blods egna tillväxtfaktorer. Det medför att behandlingen är trygg och säker, dessutom ger den ett bra resultat. En PRP-behandling går relativt fort och många väljer den vägen när de vill förnya hud i ansiktet. Tack vare att en PRP-behandling är helt naturlig och samtidigt ger bra resultat har den kommit att bli en mycket populär metod för att stimulera hud.

Kemisk peeling – återfuktning utan nålar

PRX-T33 är en kemisk peeling som bidrar till att återfukta huden, ger en ökad spänst och strålande lyster. Den aktiva ingrediensen, PRX-T33, appliceras genom massage på det valda behandlingsområdet, vilket gör att ingen nål behövs.

PRX-T33 främjar produktionen av kollagen, den viktiga substansen som stimulerar hudens vitalitet, och revitaliserar området som behandlas. Samtidigt bygger vätskan volym, minskar linjer och rynkor samt jämnar ut hudtonen i ditt ansikte.

Några av fördelarna med PRX-T33:

 

  • Skapar djup återfuktning och glow

  • Stimulerar hudens egen kollagenbildning

  • Reducerar rynkor och fina linjer

  • Återskapar hudens fyllighet

  • Reducerar ärrbildning

  • Jämnar ut hudtonen

  • Ökar cellförnyelsen

Microneedling – Dermapen 4

Dermapen 4 är en form av mikroneedling som används för att förbättra hudens textur och utseende. Vid behandlingen används en pennformad enhet som innehåller mikronålar som penetrerar huden i kontrollerade stötar. Genom att skapa mikroskopiska sår på huden uppmuntras kroppen att producera mer kollagen och elastin, vilket leder till en förbättrad hudstruktur.

Dermapen 4 är effektiv för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive:

 

  • Soltrött hud

  • Rynkor

  • Åldersfläckar

  • Acneärr

  • Hyperpigmentering

Laser

CO2-laser, även känd som koldioxidlaser, är en effektiv metod för att minska rynkor, ärr, akne, solskador och åldrande hud. Lasern sänder ut specifika ljusstrålar som tränger djupt in i huden och främjar produktionen av kollagen, vilket förbättrar både hudens struktur och ton.

Laserstrålarna förångar hudens ojämnheter och efterlämnar små sår som läker på några dagar utan att lämna ärr. Behandlingen kräver normalt ingen återhämtningsperiod. Efter en enda session med koldioxidlaser kan betydande resultat uppnås, även om flera behandlingar kan vara nödvändiga för att nå den önskade effekten.


Kontakta oss på Plastikkirurgen Stockholm och doktor Ioana Filip så hjälper vi dig att hitta rätt behandling för dig.