Bröstförstoring Stockholm

Funderar du på att genomgå en bröstförstoring i Stockholm? Vår leg. läkare Leif Gylbert är specialist inom bröstförstoringar. Läs mer om ingreppet nedan.

Bröstförstoring - just nu till kampanjpris
från: *34 900 kr / 42 000 kr

Delbetala räntefritt från *1 454 kr/mån / 1 750 kr/mån via Svea Ekonomi.

*Erbjudandet gäller inbokning av konsultation senast 30 september 2021. Själva konsultationen och operationen kan naturligtvis utföras när det passar dig, dock senast 31 december 2021.

Tid på kliniken: 4-8 timmar

Operationstid: 30-60 minuter

Ingår i priset: Se lista

Narkos: Ja

Sjukskrivning: 1-2 veckor

Börja träna: 4 veckor

Före- och efterbilder på Bröstförstoringar

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden innan behandling mot resultatet efter.
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Patientomdömen
Marlena Berg
Marlena Berg
07:12 23 Aug 21
Tack Marta för ett så trevligt bemötande på telefon
Carl Sandberg
Carl Sandberg
08:09 18 May 21
Stort tack, ni är ytterst professionella!
Maja Nilsson
Maja Nilsson
15:09 10 May 21
jag fick svar mina tusen frågor på telefon, toppen. tack!! vilken service!!!!
Lisen Bergman
Lisen Bergman
10:54 26 Apr 21
Det märks att er personal trivs på jobbet! Stort tack!!
Cissi Högberg
Cissi Högberg
11:31 23 Mar 21
Tack för ett fint bemötande!
Oscar Hellström
Oscar Hellström
08:51 15 Mar 21
Väldigt trevlig personal och fina lokaler!
anna-maria mendez
anna-maria mendez
14:18 14 Mar 21
Tack för ett trevligt bemötande!/A
Viktor Morin
Viktor Morin
10:48 08 Mar 21
Underbar personal och välkomnande! Helt klart Stockholms professionellaste plastikkirurgi!
Ioana Filip
Ioana Filip
10:12 08 Mar 21
Rekommenderar starkt plastikkirurgen Leif Gylbert och hela personalstyrkan på Plastikkirurgen Stockholm på grund av fantastiskt bemötande, kompetens och service.Gjorde min konsultation hos Leif i deras nya och mysiga lokaler i Hammarby Sjöstad. Kan bara säga WOW, längtar att få komma tillbaka igen:)TACK Plastikkirurgen Stockholm!
Caroline Lindman
Caroline Lindman
10:04 08 Mar 21
Bukplastik hos Leif Gylbert då två graviditeter hade ändrat min kropp fullständigt. Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kan verkligen rekommendera kliniken i Hammarby Sjöstad och hela personalen som arbetar där! Med vänlig hälsning, Carro
Camilla H
Camilla H
11:12 03 Mar 21
Supernöjd med trevligt bemötande på kliniken vid konsulationen. Kommer boka ögonlocksplastik inom kort!
Annica Bylund
Annica Bylund
11:07 03 Mar 21
Gjorde min operation på deras helt nya klinik i Hammarby Sjöstad, Plastikkirurgen Stockholm.Opererade bort mina proteser som var på 400+350 gram. Samtidigt lyfte jag brösten.Allt gick bra och all personal var fantastisk!snack med sköterskor, narkospersonal och plastikkirurgen Leif som målar på en och förklarar.Nervöst, men det spelar tydligen ingen roll hur många gånger jag varit sövd så är jag nervös inför varje gång!Jag åkte hem på eftermidddagen då allt verkade bra. Rekommenderas
Beston kidir
Beston kidir
20:26 02 Jul 19
Bästa läkare jag har treffat och jag är jätte nöjd med honom när man är med honom i opraskon rummet han gör ett jobb det är trygg och finnt tacksam över jag har treffat dig väntar på nästa opraskon värmt kram tillDr.Leif Gylbert från Lana Amin
Fler recensioneryH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7
Bröstimplantat för bröstförstoring

Bröstförstoring i Stockholm på vår klinik

Att vilja förändra eller återställa volymen hos dina bröst är vanligt – och dessutom en operation vi är väldigt vana vid att genomföra. Med vår expertis och kunniga plastikkirurger kan du alltid känna dig trygg att genomgå en bröstförstoring i Stockholm hos oss. På den här sidan kan du läsa om allt du vill och måste veta om bröstförstoring.

Vi är många kvinnor - men alla är olika

Inga kvinnor har likadana bröst. Det existerar lika många variationer som det finns bröst och de har alltid alla olika storlek, täthet och form. Många kvinnor är fullt ut nöjda med sina bröst medan det förekommer andra som av olika anledningar funderar på en korrigering. Det kan vara en önskan hos kvinnor om större, mindre, fastare bröst alternativt en annan form eller en mer proportionerlig byst.

Med moderna tekniker, naturliga implantat och specialister med lång erfarenhet kan du få ett fint och naturligt resultat. Vi på Plastikkirurgen Stockholm jobbar endast med marknadens bästa och säkraste material och metoder för att säkerställa att du blir nöjd med din nya byst.

Vad är bröstförstoring?

Bröstförstoring är Sveriges vanligaste plastikoperation som genomförs på kvinnor i olika åldrar över hela världen. Du kanske vill ändra form, storlek och utseende på dina bröst av olika anledningar. En bröstförstoring kan även vara ett sätt att rekonstruera brösten efter en graviditet, amning eller cancer. Vissa människor upplever också en önskan av att fylla ut ovansidan av bysten då brösten förlorar spänst med åren.

Varför bröstförstoring?

Att vilja genomföra en bröstförstoring kan baseras på många olika faktorer. Det kan dels handla om att förändra formen på brösten, rätta till asymmetrier, öka volymen eller en kombination av dessa önskemål. Det kan även finnas en önskan att komma tillbaka till hur brösten en gång var, kanske innan en graviditet eller canceroperation. Med hjälp av implantat kan man till och med i vissa fall motverka ett visst häng och uppnå ett fylligare och rundare resultat av bysten genom att fylla ut med implantat.

Så går din bröstförstoring till

Första steget i en bröstförstoring är att kontakta oss och boka tid för en konsultation. Under konsultationen pratar vi om din önskan om att genomföra en bröstförstoring, vad en bröstförstoring innebär och dina förväntningar på själva operationen. Dessutom kommer vi att gå igenom vilket implantat som passar bäst för dig och dina önskemål på storlek och form. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål och anatomi. Vi går även igenom priset och betalningsalternativ samt möjliga operationstider om så önskas.

Innan bröstförstoringen

Innan du träffar din plastikkirurg behöver du fylla i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar existerar. Om det förekommer misstankar om en större risk kring din bröstförstoring kan din kirurg komma fram till ett beslut om att neka din operation. Du får också med dig dokument kring hur din operation går till av våra mottagningssjuksköterskor. Detta inkluderar vad du bör tänka på inför din behandling, hur själva operationen går till samt eftervård. Du får även information kring narkos och vad det innebär.

Förberedelser

Du får även instruktioner kring desinfektering inför din operation. Du bör duscha med Descutan 2 gånger dagen före din operation och 1 gång på samma dag där du fokuserar kring bysten och överarmarna. När du väl kommer in till kliniken fotograferas du för att kunna se och jämföra din byst före och efter din bröstförstoring.

Marta Rousselet
Plastikkirurg Leif Gylbert under en estetisk plastikoperation

Under bröstförstoringen

När du som patient kommer in i operationssalen ser din narkosläkare till att du sövs ner och håller dig nedsövd under hela din bröstförstoring. Din kirurg ser därefter till att starta operationen som tar ungefär 1 timme. Snittet läggs vanligtvis i fåran under bröstet och protesen placeras oftast i en ficka under muskeln på bröstet. Denna typ av snittplacering är mycket diskret samtidigt som plastikkirurgen kan skapa en precis ficka. Din kirurg har ett helt team med sig vars enda jobb är att ta hand om dig och se till att din behandling går som planerat.

Uppvaket

Efter din bröstförstoring släpper narkosen och du vaknar upp i vår uppvakningsavdelning och stannar på kliniken i 3-6 timmar till för omvårdnad och smärtlindring.

Efter bröstförstoringen

Den första tiden efter en bröstförstoring kan du uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna efter operationen. Du får med dig smärtstillande medicin som du tar hemma. För att minska ömheten är det bra att lyfta armarna och tänja på bröstmuskeln, men undvik överdrivna rörelser de första dagarna efter operationen. Den första tiden bör du endast tillåta dig lugna promenader. Efter cirka tre veckor kan du börja träna igen om du vill, men rådfråga din läkare innan du börjar träna ordentligt igen.

Återbesök

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en kontroll där vi även tar bort stygnen. För patienter som bor långt bort, med lång resväg, kan resorberbara (självupplösande) suturer användas, alternativt kan stygnen tas på en vårdcentral.

Redan dagen efter operationen kan du ta av din sport-BH och duscha, för att därefter sätta på bh:n igen. Kirurgtejpen ska dock sitta kvar på ärren. Du behöver inte stanna hemma från arbetet i det fall du inte vill, men de flesta föredrar att vara ledig en till två veckor efter en bröstförstoring, beroende på vilka arbetsuppgifter man har.

Komplikationer

Allvarliga komplikationer vid bröstförstoring är mycket ovanliga. Komplikationer som kan förekomma i samband med operationen är främst efterblödning och senare infektion kring implantatet. Det är mycket ovanligt med blödningar som kräver kirurgisk åtgärd, men även om detta ändå inträffar tillkommer ingen kostnad för åtgärd av detta. Antibiotika ges alltid i förebyggande syfte under operationen och generellt är där strikta rutiner för att i högsta möjliga grad undvika och få bort eventuella infektioner.

Martha häler upp vatten 0926 2
plastikkirurg forklarar komplikationer

Vår senaste artikel om bröstoperationer

Vi skriver ofta artiklar som vi publicerar på vår hemsida, nedan kan du läsa den senaste artikeln inom bröstoperationer.

Vår senaste video inom bröstoperationer

Vi publicerar videomaterial på vår YouTube-kanal, nedan kan du titta på vår senaste video inom kategorin bröst.

Linnea om sin bröstförstoring

Har du länge funderat på en bröstförstoring? Se och hör på när en av våra nöjda patienter Linnea, berättar om sin bröstförstoring.

Följande ingår i priset

Om du vill genomgå din bröstförstoring i Stockholm hos oss ingår följande i priset.

Implantat

 Narkos

Måltider

Återbesök

Hotellövernattning

 

Ansvarsförsäkring

Våra patienter ska alltid kunna känna sig både trygga och säkra. Därför ingår alltid en ansvarsförsäkring upp till 10 miljoner kronor via Folksam. Försäkringen är kostnadsfri och gäller så fort du kliver in på kliniken. Läs mer om vår ansvarsförsäkring.

Trygghetsavtal

Du kan även lägga till vårt trygghetsavtal som ett tillägg, läs mer om trygghetsavtalet.

FAQ - Bröstförstoring

Vanliga frågor och svar rörande Bröstförstoringar. Är inte din fråga med i listan? I så fall, tveka inte att kontakta oss!

Resultatet av din behandling baseras på dina anatomiska förutsättningar samt din kirurgs rekommendationer, vilket gör att allas resultat kommer se annorlunda ut. Det är därför närmare omöjligt att få samma byst som en annan kvinna, men våra fantastiska kirurger kommer göra allt för att du ska vara nöjd med dina nya bröst. Därför baserar vi storlek, form och material på inlägget helt efter dig och din kropp.

Är det första gången du genomgår en bröstförstoring är smärtsamt eftersom det placeras något under huden som inte funnits där innan. Du som patient kan uppleva ett tryck och att det känns trångt i bröstkorgen och kring bröstet. Smärtan ska som i regel minska efter hand. Självklart kan du som patient också uppleva att det känns spänt under huden. Ett bra stöd av en BH underlättar samt att hålla en något höjd huvudända vid vila i säng.

Valet av implantat är baserat utifrån vilket slutresultat du söker. Tillsammans med din kirurg med beräkning utifrån ditt utgångsvärde tas beslut om vilket implantat som kan passa dig bäst. Om du vill får du lov att klämma, känna och prova på olika material, former och storlekar under konsultationen som gör att du får en blick i hur det kommer se ut efter operationen.

Idag existerar egentligen inte någon exakt gräns men kvinnor väljer ofta att byta ut sina implantat efter 10-15 år. Det händer mycket med kroppen på 10-15 år – den åldras och genomgår andra förändringar som t ex viktnedgång och graviditet och amning. Är du fortfarande nöjd med dina implantat efter 10-15 år föreligger det ingen anledning att byta ut dem om de är hela. Dagens moderna implantat kan hålla i 20-25 år.

Känner du att du behöver byta ut dina implantat så är du välkommen till oss på Plastikkirurgen Stockholm. Vi genomför en undersökning av brösten och implantaten och ger förslag på eventuell ny operation.

Bredden på ditt bröst avgör valet av implantat, som regel väljer man ett implantat som inte är bredare än bröstkorgen.

Enkelt förklarat betyder det att kroppen bildar en vävnad runt själva implantatet, som ett skal ungefär. Det är i sig inte farligt men kan kännas obehagligt bland annat eftersom bröstet kan bli hårt och det kan också ändra form. Risken är ungefär 4-5% under de första 10-15 åren efter operationen.

Bröstet kan bli lite ömt, tappa formen och kännas obehagligt. Ofta blir den sidan med kapselbildning fastare och drar sig lite uppåt på bröstkorgen. Misstänker man kapselbildning eller att någonting annat inte är som det ska med brösten eller implantaten, är det viktigt att kontakta oss. Då bokar vi in ett besök hos din plastikkirurg som undersöker och föreslår lämplig åtgärd.

Ja, det går bra att göra mammografi, men glöm inte att det är viktigt att tala om för sköterskan innan undersökningen att du har implantat så att de kan utföra den på rätt sätt.

De är mjuka och följsamma men naturligtvis inte lika mjuka som ett helt ”naturligt” bröst känns. Genom konsultationen får du möjlighet att både känna och klämma på de olika implantaten.

De senaste 25 åren har metoderna för sövning utvecklats mer och mer och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som ska sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk, exempelvis om du lider av hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller fetma.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget, eventuell medicinering och de sjukdomar som föreligger.

Alla operationer, behandlingar och narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att för det stora flertalet är risken låg. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig.

Där förekommer aldrig någon standarddos. Alla behandlingar där narkos förekommer anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som ska genomföras och individens förutsättningar. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet. Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkosen övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.

martha svarar på frågor
Motell Hammarby Sjöstad

Hotellövernattning i Hammarby Sjöstad

För dig som reser långt ingår hotellövernattning i dubbelrum med frukost för dig och din partner på Motel L i Hammarby Sjöstad. Vi på Plastikkirurgen Stockholm bokar rummet åt dig.

Du kan läsa mer om hotellet, rummen, bekvämligheter, få vägbeskrivning och se bilder på ligula.se.

Implantat och tekniker vid en bröstförstoring

Motiva Bröstimplantat

Bröstimplantat från Motiva

Motiva är ett märke för implantatet som nu används av många kliniker i Sverige. Implantaten har en fastare gel och mjukare gel. Ergonomiximplantaten ger känslan av ett mer naturligt runt bröst. Motiva är det modernaste implantatet på marknaden och där är ett stort antal fördelar runt de tekniker som introducerats av implantattillverkaren.

motiva brostimplantat
mentor logo

Bröstimplantat från Mentor

Mentor är ett implantatmärke som är godkänt i både USA och Europa. Mentor har funnits i ungefär 30 år och har under lång tid varit en guldstandard i världen för implantat. Mentorimplantat påträffas både som runda och droppformade och garantiprogrammen från Mentor är både långa och generösa.

mentor brostimplantat

Allt om bröstimplantat

Att välja rätt implantat är A och O för ett fint och naturligt resultat. Under konsultationen med din kirurg kommer ni att gå igenom alternativen som finns där du får känna, klämma och prova på varierande material, former och storlekar.

Idag finns det tre huvudgrupper av bröstimplantat:

  • Implantat fyllda med koksaltlösning
  • Implantat fyllda med silikongel
  • Expanderbara implantat fyllda med en kombination av silikongel och koksaltlösning

Silikonimplantat

Implantat har samtliga ett yttre silikonhölje, som kan vara slät eller texturerad. De flesta moderna implantat har en texturerad yta, eftersom detta tros minska risken för kapselbildning (härdning av bröstet). Insidan av implantatet kan fyllas med andra typer av silikongel eller koksaltlösning. Silikon är numera det vanligaste materialet som används.

Silikon är polymerer sammansatta av kisel, syre, kol och väte. Silikon kan vara flytande, inneha gelkonsistens eller fast konsistens. Silikon har många användningsområden bland medicinska implantat, som intraokulära linser, pacemakers för hjärtat och vävnadsexpandrar. Kisel, som silikon huvudsakligen består av är ett vanligt grundämne i naturen och finns i bl.a sand, sten och glas.

Finns det några risker med silikonimplantat?

Det finns inget samband mellan silikonimplantat och någon sjukdom. Silikonimplantat har inget samband med cancer. Om ett silikonimplantat skulle gå sönder, vilket det kan, flyter silikonet inte ut i kroppen utan stannar där det är och kapslas in av kroppen. Patienten kan inte själv uppmärksamma om implantatet skulle ha gått sönder och det saknar helt betydelse. Det finns inget vetenskapligt belägg för att implantaten skulle behöva bytas efter viss tid, vilket är en vanlig tro hos människor.

Koksaltlösning vs. silikon

Koksaltlösning har använts, men bygger på missuppfattningen att silikongel skulle vara farligt. Motivet att använda koksalt i implantat har varit rädsla för silikonfyllningen. Studier har dock visat att det inte finns någon risk med silikonimplantat. Nackdelen med koksaltimplantaten är en ökad risk att helt plötsligt tappa allt sitt innehåll och säcka ihop.

I Sverige föredrar kvinnor nästan alltid silikongelfyllning, detta på grund av mjukheten och flexibiliteten av silikon. Silikonimplantat ger bästa utseende, har en mer realistisk känsla och rörelse än andra som koksaltsimplantat. Silikongelfyllningen ger också överlägsen känsla vid beröring.

Vilka implantat använder vi?

Vi utför bröstförstoring med implantat från Mentor och Motiva. Implantaten vi använder är välbeprövade och har varierande egenskaper vilket gör att de kan vara lämpliga för olika patienter. Proteserna vi använder är av silikongel med knottrig eller slät yta. Moderna proteser är gjorda av silikon och en kiselförening. Silikonproteser har använts i 40 år och föredras av de flesta patienter. En stor mängd vetenskapliga arbeten har gjorts för att ta reda på hur silikonet påverkar kroppen. Inte i något fall av vetenskapligt arbete har man kunnat påvisa något samband mellan silikon och sjukdom. På kliniken använder vi idag enbart proteser som är med något fastare gel som brukar jämföras med konsistensen hos geléhallon.

Storlek och form på implantaten

Innan en bröstförstoring genomförs, provar patienten olika modeller för att se vilken storlek som känns bekväm. Man kan också göra ett s.k. ristest då en bestämd mängd ris läggs i plastpåsar som placeras i behån. Med kläder på får patienten sedan utvärdera vilken storlek som passar bäst. I samråd med doktorn bestäms därefter lämplig storlek dels med hänsyn till resultatet av ristestet och dels efter de anatomiska förutsättningarna.

Protesen kan antingen vara rund eller droppformad så kallad anatomisk. Tyvärr händer det att proteserna roterar i sina fickor och är de då av den anatomiska typen är risken stor för en deformering av bröstet. Samtliga proteser för kvinnor har en knottrig, texturerad yta för att minska risken för hårda bröst eller så kallade kapselkontraktur. Koksaltprotesen som fylls med saltlösning är idag inte lika vanligt förekommande. Den ger oftare problem med veckbildning och eftersom det vanligtvis existerar en liten mängd luft i vätskan kan den ge ifrån sig ett kluckande ljud.

Dina önskemål och förutsättningar styr resultatet

Skälet till din operation är personligt och du ska ta god tid att tänka igenom just ditt beslut. Under konsultationen kommer du kunna berätta vad du vill uppnå med din bröstförstoring samt dina förväntningar. Din plastikkirurg kommer att berätta vad som är möjligt utifrån dina anatomiska förutsättningar samt även gå igenom de olika risker och komplikationer som existerar förknippade med ingreppet.

Relaterade bröstbehandlingar

Våra andra plastikkirurgiska ingrepp som är nära relaterade till just Bröstförstoring.
Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din månadskostnad med delbetalning

Låna: 31 000 kr

Betala: 1 292 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.

Specialerbjudande under begränsad tid!
Bröstförstoring med Motiva/Mentor-implantat
*Just nu: 34 900 kr 42 000 kr
Dag
Tim
Min
Sek
Erbjudandet har löpt ut.

*Erbjudandet gäller inbokning av konsultation senast 30 september 2021. Själva konsultationen och operationen kan naturligtvis utföras när det passar dig, dock senast 31 december 2021.

Mentor-Motiva Hybridimplantat för bröst