Vad behöver jag tänka på om jag överväger bröstförstoring?

Överväger du att genomföra en bröstförstoring? När du väl har tagit beslutet att genomgå en sådan dyker ytterligare frågeställningar upp. Hur stora bröst vill jag ha? Vad kommer se bäst ut på min kropp? Det finns flera aspekter som spelar in när du väljer dina implantat. Självklart är det något som du tillsammans med din läkare kommer att gå igenom, men det kan vara skönt att veta i vilken riktning du vill gå när du kommer till din konsultation, då din läkare kommer kunna guida dig bättre.

bröstförstoring

Välj utifrån din kropp och inte utifrån CC

Det många gör när man väljer vilket implantat man ska använda sig av är att gå på storleken på implantatet. Utgå istället från din kropp och vad som kommer att se bäst ut för just din kroppsform.

Innan du genomför din operation kommer du att få göra ett s.k. ristest där man fyller en påse med ris i den mängd som motsvarar storleken på protesen. Påsen placeras sedan i BH:n så att du på så vis kan få en känsla av slutresultatet.

Även om du har siktat in dig på vilken storlek du är ute efter kan det vara så att din läkare råder dig till att gå ner i storlek av olika anledningar. Din läkare kommer att råda dig till den storlek som bedöms fungera allra bäst för just dig men ni beslutar gemensamt vilken storlek det slutgiltigt ska bli inom ramen för det som leder till ett naturligt resultat.

Är du färdig med graviditeter?

Innan du bestämmer dig för att genomföra en bröstförstoring är det mycket att tänka på bl.a. framtida graviditet och eventuell amning. En graviditet kan förändra brösten så att de blir mindre och slappare. Om du planerar att bli gravid kanske du bör överväga att göra din operation efter graviditeten i stället. Det brukar dock inte vara några problem att amma efter en bröstförstoring eftersom protesen som regel läggs in bakom bröstkörteln och denna således inte påverkas alls.

Här kan du läsa mer om Bröstförstoring hos Plastikkirurgen.com

Har du frågor om bröstförstoring?

Har du frågor eller funderingar kontakta oss genom att trycka på knappen nedan eller ring 08- 21 01 01

BOKA TID

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.