Plastikoperationer för män ligger i tiden

Bara för att du är man ska du väl inte avstå från att göra den förändring det känns att kroppen behöver. Även män åldras ju som bekant.
Innehållsförteckning: Plastikoperationer för män ligger i tiden
Plastikoperationer för män - Stilig äldre man i grå tröja

Varför ska inte en man få se så bra ut som han kan?

Bara för att du är man ska du väl inte avstå från att göra den förändring det känns att kroppen behöver. Även män åldras ju som bekant.

Åldras med värdighet?

Många säger att män åldras med värdighet men vad innebär det? Manlig plastikkirurgi är inget att skämmas över och blir allt vanligare. Fler och fler killar och män väljer att genomgå en plastikoperation när de upplever att åldern inombords inte speglas i deras utseende. Det kan också röra sig om kroppsliga skavanker som du gått och suckat över flera år, men aldrig gjort något åt. Många män, från alla olika miljöer, vill helt enkelt förbättra sitt utseende.

Målet kanske är en mer balanserad näsa, ett föryngrat ansikte med piggare ögonlock eller smalare midja. Som så mycket annat måste vi män som vill göra förändringar vara medvetna om att resultatet beror på våra kroppsförutsättningar så realistiska mål är alltid bäst.

Hur vanligt är estetisk plastikkirurgi för män?

Enligt statistik från American Society of Plastic Surgeons var 13% av de plastikkirurgiska ingrepp som gjordes i USA år 2020 plastikkirurgi för män. I Sverige räknar man med att cirka var tionde patient som genomgår en estetisk behandling eller skönhetsoperation idag är man. Några exakta siffror saknas men det har skett en stadig ökning under senare år.

Plastikoperationer för män - En stilig man i blå kostym håller vit kaffekopp

Skönhet viktigt för karriärens skull?

Skönhetsidealen för killar och män har förändrats under de senaste tio åren. Vissa hävdar att ett vackert utseende är viktigt i jakten på jobb, något som dock de flesta rekryterare tillbakavisar. Utbildning, erfarenhet och andra förmågor är viktigare än utseendet. Däremot är det viktigt att vara representativ och att ha ett vårdat yttre. Detta enligt en artikel från svenska YLE.

Vilka plastikingrepp intresserar män främst?

Många män är intresserade av ögonlocksoperationer, fettsugningar och att förändra utseendet på sin näsa. Ett flertal önskar också genomgå bröstförminskning så kallad gynekomasti.

Ögonlocksoperationer

Hängande ögonlock är ett resultat av åldrande, detsamma gäller rynkor runt ögonen. Många män ser sig i spegeln och upplever att de ser trötta ut, tröttare än de egentligen är. Problemet är ett hudöverskott i de övre ögonlocken, något som lätt kan justeras genom ögonlocksplastik.

Fettsugning

Många män kämpar på gymmet men de oönskade fettdepåerna försvinner inte. Löpningen och träningen hjälper inte, känns det igen? Fettsugning innebär borttagning av fett från ett specifikt område och då kan dina muskler ses tydligare.

En man under konsultation för en fettsugning

Gynekomasti

Gynekomasti eller bröstförminskning innebär en reduktion av bröstkörtel eller genom fettsugning och är en av de absolut vanligaste plastikingreppen för män. Kirurgen avlägsnar bröstvävnad och vid behov även överskottshud. Snitten är diskreta och sitter vanligtvis vid vårtgården.

Ansiktslyft

Efter två år av hemarbete och onlinemöten, via Zoom eller Teams, har inneburit att vi sett oss själva i ansiktet betydligt oftare än tidigare. Medierna kallar det skämtsamt för ”Zoomeffekten” dvs många har sett nya rynkor och linjer i ansiktet. Åldrandet är naturligt även för män men många är inte nöjda med att inte känna igen sitt ”gamla” ansikte. Ett ansiktslyft stramar upp huden och minskar linjer i ansiktet.

Öronplastik

Dina öron är en del av din personlighet men vissa känner att de har alltför utstående öron. Detta är relativt vanligt och beror oftast på avsaknad av en av örats veckbildningar eller en alltför djup öronkopp, kallad concha. Detta kan korrigeras med hjälp av öronplastik vilket ger mindre utsående öron som harmoniserar bättre med ansiktet.

Näsplastik

Mitt i ansiktet sitter näsan, vare sig du gillar det eller inte. Är du inte är nöjd med den kan det vara påfrestande. Att genomgå en näsoperation är ett av de vanligaste skönhetsingreppen i världen och kan förbättra och förändra utseendet mycket.

Vad kostar plastikoperationer för män?

Det är omöjligt att ge en närmare prisuppgift då ingreppen varierar kraftigt i omfattning. En fettsugning kostar till exempel från 30.000 kr. Mer detaljerade priser får du av din plastikkirurg under din konsultation.