Miriam från Halmstad berättar om sin bukplastik

Vi träffar Miriam Adelmaid från Halmstad som har gjort en bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm under våren 2021.
Innehållsförteckning: Miriam från Halmstad berättar om sin bukplastik
Miriam berättar om sin bukplastik

Vi träffar Miriam Adelmaid från Halmstad som har gjort en bukplastik hos Plastikkirurgen Stockholm, under våren 2021.

Vill du berätta lite om ditt ingrepp?

Jag har utfört en stor bukplastik som består av fettsugning, reducering av lös hud, en förflyttning av naveln och ytterligare så har man sytt ihop den raka bukmuskeln då den efter två graviditeter delat på sig.

Varför ville du göra ingreppet?

Jag har länge velat göra den här operationen men tog beslutet att göra det nu då jag har ändrat min livsstil genom träning och kost som gjort att jag nått min önskade vikt. Det räckte dock inte hela vägen för att jag skulle känna mig helt nöjd och efter mina två graviditeter buktade magen ut ännu mer än tidigare pga av att bukmusklerna separerats. Jag försökte ihärdigt att träna magen på gymmet men såg inget som helst resultat och insåg då att det var viktigt för mig att ta det ett steg vidare för att få ett resultat som jag är helt nöjd med.

Hur gick operationen? Hade du mycket ont efteråt?

Operationen gick jättebra och jag kände mig väldigt trygg med all information jag fick inför operationen av sköterskan och av plastikkirurg Leif Gylbert. Efter operationen hade jag en hel del smärta vilket var väntat då det är ett stort ingrepp men jag fick bra smärtlindrande medicin och följde också noga läkarens rekommendationer på hur jag skulle röra mig, omläggningen och gördeln. Jag tycker att läkningsprocessen har gått superbra på alla sätt.

Vad var det jobbigaste?

Det jobbigaste var att spänna gördeln som skulle vara spänd under flera veckor efter operationen. Att duscha var också lite obehagligt och lite av en process.

När kunde du börja röra dig som vanligt? Träning? Återbesök?

Direkt efter operationen var jag väldigt stilla de första dagarna och var noga med att inte göra några hastiga rörelser men efter en vecka kunde jag fungera bra i det vardagliga livet.

Jag började med lätt träning redan fjärde veckan efter operationen och tog då korta promenader, gjorde lätta övningar där man inte anstränger musklerna för mycket. Allteftersom har jag ökat på träningen stegvis. Återbesöket har jag ännu inte gjort då jag bor en bit ifrån Stockholm men i sinom tid så.

Hur ser ärren ut? Känns allt bra?

Ärren är mycket fina och har börjat blekna bort sakta men säkert. Kommer fortsätta att vara noga med att skydda mina ärr, speciellt för direkt solljus så att ärren inte blir pigmenterade. Nu känns det helt underbart att jag tog steget och jag är helt nöjd med resultatet och den service och stöd som jag fått av kliniken under resans gång. Jag kan absolut rekommendera detta för andra som trots träning inte kan uppnå sina mål.

Några nya mål i sikte?

Denna sommar kommer jag kunna gå till stranden med mina barn och verkligen njuta, känna mig stolt och inte skämmas för min mage, det ser jag fram emot. Jag har absolut fått bättre självförtroende och det är värt mycket för mig avslutar Miriam med ett leende.