Plastikkirurgi

Flera decennier av erfarenhet.

Om Plastikkirurgen

Plastikkirurgen med lång erfarenhet på Sophiahemmet i Stockholm.  

Bild13

SÄKERT

LÄr känna Dr. Leif Gylbert

Välkommen

Mitt namn är Leif Gylbert och jag är klinikchef, medicinskt ansvarig och plastikkirurg hos Plastikkirurgen.com på Sophiahemmet. Jag har dedikerat en stor del av mitt liv till att utvecklas inom läkaryrket med stort fokus på plastikkirurgi. Jag har varit specialist i plastikkirurgi i flera decennier och trots detta finner jag arbetet mer intressant än någonsin. 

SHS_plastik_Leif_Gylbert_001_1200x800-1067x800

 Förutom att genomföra själva operationerna så innebär mitt arbete att jag får träffa väldigt mycket människor. En stor mängd män och kvinnor uppsöker oss för att de på olika sätt lider av utseendedefekter, missbildningar eller helt enkelt bara vill se ut som de känner sig. Efter att ha arbetat i många år kan många tro att man blir avslappnad och kan göra arbetet i blindo, detta är dock inte sant. Vi eftersträvar att våra patienter inte ska behöva genomgå fler operationer på grund av problem och komplikationer. Just på grund av detta krävs det att jag alltid är fokuserad i mitt arbete och försöker prestera bättre för varje operation. Tusentals operationer ger mig dock en trygghet i mitt arbete och detta är något som mina patienter också brukar känna under konsultationen. När du kommer till kliniken kommer vi lägga fokus på dina önskemål och vad du vill få ut av operationen. Ser vi att det finns möjlighet att hjälpa dig så kommer vi gå igenom eventuella risker, komplikationer, operationsprocess och vad du kan förvänta dig. De allra flesta av mina patienter är mer än nöjda med sitt resultat och jag hoppas kunna göra detsamma för dig. Ring kliniken om du har några frågor eller om du önskar boka en konsultation. Jag ser fram emot ditt besök hos oss!

Vad säger våra kunder

”Jag genomgick en total näsplastik på Sophiahemmet. Det var det bästa som kunde hända mig, operationen har förändrat mitt liv. Jag är evigt tacksam gentemot Dr. Leif Gylbert.”

– ANONYM

 

”Jag genomgick en skönhetsoperation ( näsplastik ) för ungefär sju månader sen i Sophia hemmet och då var det Dr.Leif Gylbert som genomförde operationen. Min näsa ser jätte naturlig ut och söt! Det ser inte alls ut som en ”fake” näsa, mångra andra kiruger får näsan att se väldigt oäkta t men Leif förstod mig direkt! både han och sköterskorna var otroligt vänliga och välkomnande, jag kände ingen smärta bara dagen efter men det var inte så värst mycket. Jag rekommenderar de starkt! Jag lovar hade jag kunnat så hade jag gjort om det för att de var så duktiga!”

– MARIA

”Jag, kille, genomgick en total näsplastik(smalare näsben, mindre tipp och indragna näsvingar) för drygt 3 månader sen på Sophiahemmet. Dr Leif Gylbert har gjort ett fantastisk jobb. Han har förändrat mitt liv och självförtroende. Jag led mycket pga min stora näsa, som dominerade ansiktet. Trots att det bara har gått 3 månader och att jag har tjock hud och mycket svullnad på näsan, är jag mycket nöjd med resultatet. Näsan ser verkligen naturlig och harmonisk efter så kort tid. Jag kan knappt bärga mig för att se slut resultatet, vilket brukar vara ett år efter operationen då all svullnad förhoppningsvis har lagt sig.”

– SULAIMAN

LÄS MER PÅ VÅRDEN.SE

Samarbetspartners

Plastikkirurgen.com sätter stort värde i att endast använda sig av kvalitativa leverantörer. Alla produkter som används på kliniken uppnår och i regel överträffar alla de krav som ställs för medicinteknisk apparatur inom EU och USA. Genom att endast arbeta med de främsta leverantörerna på marknaden tillgodoser vi också möjligheten att kunna erbjuda våra patienter de allra bästa produkterna, som till exempel kompressionsplagg och implantat.

Promeduc är ett företag som säljer bröstimplantat från Mentor och även instrument och annan utrustning, främst till plastikkirurger.

Sophiahemmet är Sveriges största privatsjukhus med ett flertal medicinska specialiteter under samma tak.

Galderma är ett bolag som utvecklar och säljer dermatologiska produkter och läkemedel, bland annat Restylane.

 
Mybeauty clinic
MyBeauty Clinic är en grupp skönhetskliniker specialiserade på estetiska och rekonstruktiva behandlingar.

Crisalix är tillverkaren bakom ett 3D simuleringsverktyg som kan användas före bröst och ansiktsoperationer.

Medicintekniskt företag som bl.a. säljer bröstproteser typ Motiva.

 

Samarbetspartners

Plastikkirurgen.com sätter stort värde i att endast använda sig av kvalitativa leverantörer. Alla produkter som används på kliniken uppnår och i regel överträffar alla de krav som ställs för medicinteknisk apparatur inom EU och USA. Genom att endast arbeta med de främsta leverantörerna på marknaden tillgodoser vi också möjligheten att kunna erbjuda våra patienter de allra bästa produkterna, som till exempel kompressionsplagg och implantat.

Promeduc är ett företag som säljer bröstimplantat från Mentor och även instrument och annan utrustning, främst till plastikkirurger.

Sophiahemmet är Sveriges största privatsjukhus med ett flertal medicinska specialiteter under samma tak.

Galderma är ett bolag som utvecklar och säljer dermatologiska produkter och läkemedel, bland annat Restylane.

 

Allergan är ett multinationellt bolag. De tillverkar & säljer medicintekniska produkter och läkemedel.

Crisalix är tillverkaren bakom ett 3D simuleringsverktyg som kan användas före bröst och ansiktsoperationer.

Medicintekniskt företag som bl.a. säljer bröstproteser typ Motiva.

 

Vanliga frågor

Dr Leif Gylbert leg.läk., specialist i plastikkirurgi, utbildad på Karolinska Institutet, verksam på Plastikkirurgiska Kliniken Karolinska Sjukhuset sedan slutet av 70-talet fram till 1994. Huvudinriktning bröstkirurgi och mikrokirurgi. Disputerade 1989 vid Karolinska Institutet på en avhandling om bröstkirurgi med speciell inriktning på bröstförstoring. Parallellt bedrevs privat verksamhet med estetisk plastikkirurgi.

Driver sedan 1995 plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet med i huvudsak estetiska operationer samt även hudföryngring, injektionsbehandlingar.
Leif Gylbert är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, Nordisk Plastikkirurgisk Förening samt International Society for Aesthetic Plastic Surgery.

Ledstjärnan för vårt arbete är att optimera patientens livskvalitet, såväl fysisk som psykisk. Vår ambition är att bemöta patienten med förståelse och kunskap samt att utföra de åtgärder som behövs på basen av vetenskap och beprövad erfarenhet. Vår målsättning är ett resultat som under givna förutsättningar motsvarar patientens förväntan. Vårt mål – nöjda patienter

Sjuksköterskor vid mottagningen är syster Jeanette samt syster Lena specialutbildade inom plastikkirurgi som med koordinatorsamtal noggrant informerar patienten före operationen. På mottagningen arbetar även Catharina undersköterska samt Eva läkarsekreterare. Alla medarbetare i vår personal har lång och gedigen erfarenhet från både den privata och allmänna vården. Vidareutbildning av personal är något vi ständigt arbetar med för att kunna erbjuda våra patienter högsta möjliga kompetens.

Övrig sjukvårdspersonal på operationsavdelningar och vårdavdelningar arbetar under Sophiahemmets regim och innefattar bland annat specialistutbildade läkare och sjuksköterskor i anaestesi, operationssköterskor m.fl.

När du kommer till oss så ska du förvänta dig ett bra bemötande,
professionell medicinsk bedömning, mycket bra resultat utifrån dina förutsättningar och ett fortsatt positivt bemötande efter operation. Hos oss får du alltid träffa en specialist i plastikkirurgi. Oftast blir du även informerad av en koordinator, en specialistutbildad sjuksköterska. När du fått all information och du vill gå vidare får du hjälp att planera för den operation som vi kommit överens om. Priset du får innehåller allt som behövs förutom eventuella laboratorie- och medicinkostnader.

Innan du bestämmer dig för att operera dig så ska du först och främst ha en konsultation. En konsultation hos oss går till så att du först får komma på ett koordinatorsmöte till en av våra sjuksköterskor. Du får då allmän information om ingreppet samt vad du bör tänka på innan och efter operationen. Detta möte tar ungefär 30 – 45 minuter. Därefter får du träffa vår plastikkirurg för närmare information kring operationen samt kostnad för en eventuell operation. Mötet tar vanligtvis 15 minuter. Kostnaden för en konsultation är 500 kr. Under mötet så kommer du att få all information kring det ingrepp du är intresserad av. Du kommer få veta vilka eventuella risker och komplikationer som kan uppstå, vad du kan förvänta dig innan och efter operationen och hur resultatet kan komma att bli utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Konsultationen är nödvändig att genomföra om man tänkt sig att göra en operation. Vid konsultationen får du framföra dina önskemål och vi informerar dig om det aktuella
ingreppet och vad du kan förvänta dig för resultat. I vissa fall, vid mindre ingrepp kan vi erbjuda en så kallad telemetrisk konsultation där plastikkirurgen utgår ifrån bilder som du skickat. Detta kan exempelvis vara mindre ärrkorrigering eller pigmentförändring.

Om man önskar få en plastikoperation utförd måste man först ha en konsultation vilket som regel går att erbjuda inom ett par veckor. När det sedan kommer till själva operationstillfället så är den genomsnittliga väntetiden 3-5 veckor men varierar beroende på ingreppets art och omfattning. Man kan också sätta upp sig på en väntelista vilket innebär att man kan få en snabbare operationstid om någon skulle vara sjuk och inte kan komma på sin operationsdag.

Vi kan operera patienter som inte ännu fyllt 18. Det krävs alltid en konsultation tillsammans med vårdnadshavare där vi går igenom dina förutsättningar och önskemål inför en operation, ibland görs bedömningen att man bör vänta med operation till ett senare tillfälle men oftast kan man planera för åtgärden direkt.

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.