Plastikkirurgi

Flera decennier av erfarenhet.

IPL-
Intensivt Pulsat Ljus

Plastikkirurgen med lång erfarenhet i Stockholm.  

SÄKERT

I trygg & omvårdande miljö.

IPL i Stockholm

IPL, Intensivt Pulsat Ljus, är en vidareutveckling av lasertekniken och den används vid behandling av generande hårväxt, pigmentfläckar, ytliga blodkärl i ansiktet och vid hudföryngring. Ljuset leds från en blixtlampa till området som ska behandlas. Innan behandling med IPL, som ger lokal värmeökning, läggs en kall kontaktgel på det specifika hudområdet. Det synliga, infraröda ljuspulserna överförs via en glasprisma.

 

Hårborttagning med IPL

Hårborttagning av oönskad och generande hårväxt med IPL är idag en erkänd metod. Behandlingen är snabb och effektiv och ger en permanent reducering av hårväxten för både män och kvinnor. Effekten är som regel mycket god men hos vissa personer kan man behöva underhållsbehandling någon gång per år då nya hår kan produceras med tiden.

Människan har flera miljoner håranlag på kroppen och hårstråna sitter på olika djup på olika kroppsdelar. Alla växer inte på samma gång och vissa hårstrån ligger vilande hela sin livstid. Håret går igenom en hårväxtcykel som består av växtfas, vilofas samt övergångsfas och det är i växtfasen som hårsäckarna med sina håranlag i förstörs under en hårborttagningsbehandling.

Behandlingen inleds med att det läggs ett tunt lager med kall kontaktgel på området som skall behandlas. Därefter skyddas ögonen med speciella skyddsglasögon både för behandlare och patient. Ljuset från IPL-apparaten leds med blixtlampa till området som skall behandlas och en glasprisma säkerställer att endast ljus med de rätta våglängderna kommer i kontakt med huden. Håret innehåller pigmentet melanin som absorberar ljuset och omvandlas till värme. Värmen i sin tur överförs vidare till hårsäckarna. Hårsäckarna förstörs och kan därför inte producera nytt hårstrå. Hårborttagning fungerar således på alla mörka hårstrån dock inte ljusa/grå då dessa inte innehåller melanin. Ljusblixten kan snärta till lite men är inte särskilt smärtsam. Efter behandlingen kan man få en liten rodnad i huden som är helt ofarlig men som regel syns ingenting.

Antalet behandlingar brukar normalt ligga på minst 6 stycken och vanligast med 4-8 veckors intervall men det är en mängd olika faktorer som kan påverka hur många behandlingar som behövs och hur lång tid som ska ha gått emellan behandlingarna. Ibland kan det behövas fler och ibland färre behandlingar än vad regeln säger. Det som kan påverka antalet behandlingar är till exempel vilken kroppsdel som ska behandlas, etnisk härkomst, hårets tjocklek, och hårets täthe

Man kan med fördel ha rakat eller klippt området man vill ha behandlat innan besöket men det är viktigt att man inte har vaxat, plockat, trådat eller använt hårborttagningskrämer 4 veckor före behandlingen. Man ska inte heller ha solat på 4 veckor före behandling, vare sig ute eller i solarium. Inte heller ha använt brun utan sol-produkter eller soldusch. Likaså bör man avstå från solning 4 veckor efter behandling.

 

Behandling av ytliga blodkärl i ansiktet med IPL

Ytliga blodkärl och hudrodnad i ansiktet kan vara kosmetiskt störande och är vanligast hos personer som utsatts mycket för sol, kyla eller blåst samt hos de personer som har Rosacea*. Huden blir också tunnare med åren vilket gör då att de röda kärlen blir mer framträdande. Kärlen går att ta bort alternativt reducera med IPL. Det finns olika typer av kärl som är olika svåra att behandla. Gemensamt för alla kärl är att ju tydligare och rödare de är desto lättare att behandla. Utseendet på kärlen kan variera allt ifrån punktformade kärl till ett helt rött ansikte. Vanligast är små fina kärlnät på näsa och kinder. Att ta bort ytliga kärl är en snabb och skonsam behandling. Det intensiva pulsande ljuset söker sig till kärlet som ska behandlas. Ljuset bildar värme och värmen gör så att kärlet koagulerar och drar ihop sig. Efter behandlingen kan det känns lite varmt, svullet och en lätt rodnad kan uppstå men ofta försvinner kärlet på en gång. Det kan också vara så att det tar upp till 3 veckor innan kärlet försvinner så man ska inte bli besviken om det inte händer något på en gång. Resultatet kan komma senare.

*Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom med diffus rodnad, acneliknande utslag och ytliga blodkärl. Den brukar svara väl på behandling med IPL. Behandlingen av de ytliga blodkärlen gör så att inflammationen inte blir lika aggressiv och rodnaden dämpas. Resultatet kommer inte på en gång utan kan ta några månader och man bör göra ett flertal behandlingar. Hur många är individuellt.

Slutresultatet av behandlingen blir oftast väldigt bra och det gör en stor skillnad. Men för vissa individer kan istället medicinsk behandling bli nödvändig eller vara ett alternativ.

Behandling av pigmentfläckar med IPL

Ojämn pigmentering och pigmentfläckar av olika slag är vanliga i ansikte, dekolletage och på händerna. Dessa kan effektivt och skonsamt tas bort med IPL. Lämpliga för behandling med IPL är ojämnt pigmenterad solskadad hud, ålderspigmentfläckar, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar, lentigo och seborroisk keratos. Under behandlingen kan en del uppfatta ljuspulserna som ett milt stick/snärt i huden tillsammans med en värmekänsla. Det intensiva pulsande ljuset absorberas av melaninet i pigmentet och omvandlas till värme vilket sönderdelar pigmenteringen. Pigmentet slussas då upp mot hudytan och bildar en mörk ”skorpa” som brukar framträda inom några dagar. Skorpan kommer att fortsätta att mörkna och kan även flagna under ett par veckor innan den helt försvunnit eller bleknat betydligt. Skorpan som bildas ska lossna av sig själv. Man får inte riva eller pilla bort den. Efter behandlingen kan man få en lätt hudrodnad och värmekänsla i området men detta försvinner efter en dag. När skorpan har lossnat ska man endast använda mild tvål och vatten till det är helt läkt.

Skin Rejuvenation – hudföryngring med IPL

Hudföryngring med IPL s.k Skin Rejuvenation är en effektiv behandling där ljuset verkar på djupet och ökar elasticiteten samt spänsten i huden genom att stimulera bildning av kollagen. Behandlingen är en kombinationsbehandling av olika hudproblem. Ljuset stimulerar nämligen inte enbart nybildningen av kollagenet utan är även effektivt vid hudpigmenteringar, ytliga blodkärl, stora porer och andra ojämnheter i huden. Behandlingen förbättrar inte enbart elasticiteten i huden utan ger den även lyster och en jämnare hudton. Oftast behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. För bästa resultat brukar en kur om ca 4 IPL-behandlingar rekommenderas med ett behandlingsintervall på 3-4 veckor, eller kan med fördel kombineras med Fractional Laser beroende på din hudstruktur och hudbesvär. Dock har vi alla olika förutsättningar och det kan behövas fler eller färre behandlingar än dessa fyra för att uppnå ett optimalt resultat.

Viktigt att tänka på inför behandling med IPL är att inte sola på fyra veckor före en behandling. Du skall även undvika sol under behandlingsperioden  samt 4 veckor efter denna eller till dess att huden är helt återställd.

IPL prislista

Behandling        Pris från.
Överläpp900:-
Haka900:-
Överläpp + Haka1400:-
Ansikte (Nedre ansikte) ej hals2300:-
Ansikte + Hals3200:-
Hals1200:-
 *Tilläggsområde ansikte+500:-
  
Axlar1200:-
Om hår går ner på övre delen av överarm+ 500:-
Skuldror1400:-
Axlar + Skuldror2400:-
Om hår går ner på övre delen av överarm500:-
Nacke1200:-
Axlar + Skuldror + Nacke3200:-
Hel rygg (Skuldror, mittendel av rygg samt svank) .7000:-
Svank1400:-
Armhålor1300:-
Halva armar1900:-
Hela armar3300:-
Händer1100:-
Bröstkorg4000:-
Mage + Magsträng4000:-
Bröst + Mage + Magsträng7000:-
Magsträng1100:-
Bikinilinje1500:-
Bikini + Magsträng2400:-
Halva Ben4000:.-
Hela ben7000:-
Hela ben + Bikini8000:-
Halva ben + Bikini5000:-
Skinkor1800:-
Fötter1100:-
 * Enstaka hårstrån350:-

Uteblivet besök debiteras med 500kr

BehandlingPris från
Ansikte2600:-
Hals1600:-
Dekolletage2100:-
Händer1600:-
Händer + Hals + Dekolletage5900:-

Uteblivet besök debiteras med 500kr

BehandlingPris

1-3 pigmentfläckar  storlek max 2cm i diameter

950:-
4-6 pigmentfläckar1900:-
Osv 
  

Vid större pigmentfläckar/
förändringar ges exakt prisuppgift vid besöket

 

Uteblivet besök debiteras med 500kr

BehandlingPris
Näsa1500:-
Kinder2000:-
Näsa + Kinder3400:-

Uteblivet besök debiteras med 500kr

Vanliga frågor

Dr Leif Gylbert leg.läk., specialist i plastikkirurgi, utbildad på Karolinska Institutet, verksam på Plastikkirurgiska Kliniken Karolinska Sjukhuset sedan slutet av 70-talet fram till 1994. Huvudinriktning bröstkirurgi och mikrokirurgi. Disputerade 1989 vid Karolinska Institutet på en avhandling om bröstkirurgi med speciell inriktning på bröstförstoring. Parallellt bedrevs privat verksamhet med estetisk plastikkirurgi.

Drev 1995-2020 en mycket framgångsrik plastikkirurgisk klinik vid Sophiahemmet med i huvudsak estetiska operationer samt även hudföryngring, injektionsbehandlingar.
Leif Gylbert är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, Nordisk Plastikkirurgisk Förening samt International Society for Aesthetic Plastic Surgery.

Ledstjärnan för vårt arbete är att optimera patientens livskvalitet, såväl fysisk som psykisk. Vår ambition är att bemöta patienten med förståelse och kunskap samt att utföra de åtgärder som behövs på basen av vetenskap och beprövad erfarenhet. Vår målsättning är ett resultat som under givna förutsättningar motsvarar patientens förväntan. Vårt mål – nöjda patienter.

Alla medarbetare i vår personal har lång och gedigen erfarenhet från både den privata och allmänna vården. Vidareutbildning av personal är något vi ständigt arbetar med för att kunna erbjuda våra patienter högsta möjliga kompetens.

När du kommer till oss så ska du förvänta dig ett bra bemötande,
professionell medicinsk bedömning, mycket bra resultat utifrån dina förutsättningar och ett fortsatt positivt bemötande efter operation. Hos oss får du alltid träffa en specialist i plastikkirurgi. Oftast blir du även informerad av en koordinator, en specialistutbildad sjuksköterska. När du fått all information och du vill gå vidare får du hjälp att planera för den operation som vi kommit överens om. Priset du får innehåller allt som behövs förutom eventuella laboratorie- och medicinkostnader.

Innan du bestämmer dig för att operera dig så ska du först och främst ha en konsultation. En konsultation hos oss går till så att du först får komma på ett koordinatorsmöte till en av våra sjuksköterskor. Du får då allmän information om ingreppet samt vad du bör tänka på innan och efter operationen. Detta möte tar ungefär 30 – 45 minuter. Därefter får du träffa vår plastikkirurg för närmare information kring operationen samt kostnad för en eventuell operation. Mötet tar vanligtvis 15 minuter. Kostnaden för en konsultation är 500 kr. Under mötet så kommer du att få all information kring det ingrepp du är intresserad av. Du kommer få veta vilka eventuella risker och komplikationer som kan uppstå, vad du kan förvänta dig innan och efter operationen och hur resultatet kan komma att bli utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Konsultationen är nödvändig att genomföra om man tänkt sig att göra en operation. Vid konsultationen får du framföra dina önskemål och vi informerar dig om det aktuella
ingreppet och vad du kan förvänta dig för resultat. I vissa fall, vid mindre ingrepp kan vi erbjuda en så kallad telemetrisk konsultation där plastikkirurgen utgår ifrån bilder som du skickat. Detta kan exempelvis vara mindre ärrkorrigering eller pigmentförändring.

Om man önskar få en plastikoperation utförd måste man först ha en konsultation vilket som regel går att erbjuda inom ett par veckor. När det sedan kommer till själva operationstillfället så är den genomsnittliga väntetiden 3-5 veckor men varierar beroende på ingreppets art och omfattning. Man kan också sätta upp sig på en väntelista vilket innebär att man kan få en snabbare operationstid om någon skulle vara sjuk och inte kan komma på sin operationsdag.

Vi kan operera patienter som inte ännu fyllt 18. Det krävs alltid en konsultation tillsammans med vårdnadshavare där vi går igenom dina förutsättningar och önskemål inför en operation, ibland görs bedömningen att man bör vänta med operation till ett senare tillfälle men oftast kan man planera för åtgärden direkt.

SHS_plastik_Leif_Gylbert_001_1200x800-1067x800
i TRYGG & OMVÅRDANDE MILJÖ:

Dr. Leif Gylbert

Vår nya och moderna klinik är belägen i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Där har vi tillgång till nybyggda moderna operationssalar samt nyrenoverade vårdavdelningar med kunnig personal. Vi utför en mängd olika plastikkirurgiska ingrepp såsom ansiktslyft, fettsugningar, bröstförstoring, bröstförminskning, bröstlyft, pannlyft, ögonlocksplastik och mycket mer. Kvalitet står i fokus och vår målsättning är att varje patient ska känna sig såpass nöjd att vi blir rekommenderade till vänner och bekanta.

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.