Ta bort tatuering effektivt & säkert med utvecklade tekniker

Att tatuera sig var länge ett permanent beslut men sedan flera år bakåt i tiden finns möjligheten att ta bort sin tatuering. Till en början användes slipningstekniker men med åren har utvecklingen gått framåt och idag finns det mer skonsamma sätt att välja om man vill ta bort sin tatuering. 


Ta bort tatuering utan ärr med ND Yag laser

Hos Dr. Leif Gylbert på klinik Plastikkirurgen används ND Yag laser vid tatueringsborttagning. Det är en laserstråle med smalt spektrum som kommer åt breda områden. Det är en av de mest använda lasrarna vid tatueringsborttagning och är därför både effektiv och säker. En tatueringsborttagning med ND Yag laser bleker snarare än tar bort tatueringen. Den är väl anpassad för tatueringsborttagning men används även för att behandla exempelvis nagelsvamp och för att trigga igång kollagenproduktionen. ND Yag laser  behandlar skonsamt utan att lämna ärr på huden.Vissa tatueringar och färger är svårare än andra att få bort/bleka och ibland kan pigmentrester och skuggor synas. 

 

Råd till dig som vill ta bort en tatuering 

Det finns många duktiga utförare som tar bort tatueringar i Stockholm, med det sagt är det viktigt att göra sin research och välja en professionell samt erfaren utförare för att behandlingen ska bli så effektiv och säker som möjligt. De maskiner som används finns i olika prisklasser och därför kan priset variera på tatueringsborttagning.

En anpassad behandlingsplan för borttagning av tatuering. Teknikerna för tatueringsborttagning varierar i effektivitet och resultatet påverkas bland annat av hur stor och pigmenterad din tatuering är, hur länge du har haft den samt var den sitter på kroppen. Ett bra första steg är att gå på en konsultation för att få en uppfattning om vad som är rimlig behandlingsplan för din tatuering. Behandlingsplanen kan innehålla antalet behandlingstillfällen, sannolikt resultat och kostnadsförslag.  


Förtydliganden inför behandling

Innan påbörjad behandlingen bör du som kund ta reda på så mycket som möjligt om behandlingen. Skriv ner dina funderingar och undersök svaren genom att googla samt ställa frågor under din konsultation. En bra start att börja med är att checka av är följande: 

 

  • Att  utföraren använder en säker, modern och effektiv laser. Lasern ska helst ha smalspektriga våglängder och samtidigt kunna arbeta på breda områden.

  • Att kliniken har en bra grund att stå på med lång erfarenhet inom branschen. Erfarenhet skapar trygghet och ingen vill vara försökspersonen.

     

  • Vad händer om olyckan är framme. Det finns risker med allt. Vad händer om du mot förmodan skulle få en skada av behandlingen. Kolla upp vilket ansvar du som kund har och vilket ansvar kliniken står för. 


Gör det ont att ta bort en tatuering? 

En vanlig fråga inför behandlingen är om det gör ont att ta bort en tatuering. När man tar bort en tatuering med laser upplever de allra flesta en viss smärta. Individuella variationer förekommer dock. Smärtan kan beskrivas som när man snärtar en gummisnodd mot huden upprepade gånger. Vi på Plastikkirurgen Sophiahemmet arbetar metodiskt och professionellt samt kommunicerar med dig som kund genom varje steg för att du ska uppleva en så behaglig behandling som möjligt. 

Har du frågor om tatueringsborttagning?

Läs mer om tatueringsborttagning här eller kontakta oss genom att trycka på knappen nedan eller ring 08 – 21 01 01.

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.