Konsultationsbesök

Innan du genomför din operation kommer du att gå på en konsultation, vid vilken du blir informerad utav en specialistutbildad sköterska vad som kommer att ske före och efter operationen. Du går även igenom själva ingreppet med din plastikkirurg  inklusive de komplikationer som kan inträffa. Vår målsättning är att du skall känna dig trygg när du bokar din operation.

Vid konsultationen får du även information om din plastikkirurgs bakgrund och utbildning och du får också reda på vad ingreppet kommer att kosta och vad som ingår i priset. Efter konsultationen gör du din egen bedömning om du vill gå vidare och boka operation eller om du vill avvakta och återkomma senare. Är du på något vis osäker har du naturligtvis din fulla rätt att uppsöka en annan klinik för att jämföra mottagande, operationsplanering och pris.

Konsultationsbesöket har flera syften. Till de viktigaste hör följande:
  • Att ge dig fullständig information om hur ingreppet går till och vilka risker det innebär.
  • Att ge dig fullständig information om hur mycket ingreppet kostar, vilket efterförlopp du bör förvänta dig samt eventuella kostnader om komplikationer tillstöter.
  • Att plastikkirurgen får en fullständig bild av såväl din fysiska hälsa som dina mentala förutsättningar då de kan ha betydelse för såväl riskbilden som det slutgiltiga resultatet.
  • Att plastikkirurgen gör en undersökning av det område som skall behandlas för att kunna välja den operationsmetod som säkrast leder till önskat resultat.
  • Att du som patient har realistiska förväntningar på ditt ingrepp och att du inser att en plastikoperation utförs i syfte att uppnå förbättring, inte perfektion.
  • Att du känner dig trygg med planeringen av din operation till alla delar.

En konsultation är självklart i första hand till för att du ska bli informerad om ingreppet och allt som hör där till. Men det kan vara skönt för din egna skull att du innan din konsultation läser på om ingreppet du är intresserad av, kanske kommer du på så vis komma på frågor du vill ställa eller inser redan då att du är inne på fel spår. Ett tips är att skriva ner frågor och funderingar som du kommer på innan ditt besök och ta med detta. Under själva konsultationen kommer du få mycket information och det är lätt att glömma bort saker du har tänkt på tidigare.

Det kan även vara smart att med dig bilder. Kom ihåg att det aldrig kommer gå att göra en exakt kopia av någonting, men det underlättar både för dig och kirurgen om ni har en tydlig gemensam bild på hur du önskar att ditt resultat ska se ut.

Vill du läsa mer om våra plastikoperationer kan du göra det här!

Har du frågor angående konsultationsbesöket?

Har du frågor eller funderingar kontakta oss genom att trycka på knappen nedan eller ring 08- 21 01 01

BOKA TID

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.