Bröstimplantatregistret, BRIMP

Bröstimplantatregistret, BRIMP, är ett nationellt kvalitetsregister sedan 2014. Startades på initiativ av yrkesorganisationerna Svensk Plastikkirurgisk Förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Med hjälp av registret har man möjlighet att på ett tidigt stadium upptäcka om någon implantattyp inte håller måttet.

Registret finansieras genom bidrag från SKR (Sveriges kommuner och regioner) samt staten. Även Svensk Plastikkirurgisk Förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi har gett ekonomiskt stöd till verksamheten.

Plastikkirurgen Stockholm samarbetar med BRIMP vars uppdrag och syfte är att tidigt upptäcka oväntade komplikationer relaterade till bröstimplantat, vilket vi uppmuntrar. Vi är stolta över samarbetet som säkerställer trygghet och hög kvalitet för kvinnor som får bröstimplantat inopererade.

För att ytterligare kvalitetssäkra patientsäkerheten registrerar Plastikkirurgen Stockholm samtliga kvinnor som genomgår en bröstoperation och får bröstimplantat i BRIMP.

Detta registrerar vi hos BRIMP

Bland annat registreras vad som är anledningen till den primära operationen, egenskaper hos implantatet och operationsmetod. Om operationen måste göras om registreras orsaken till detta, vilka åtgärder som vidtagits och egenskaper hos implantat som tas ut respektive sätts in. Vid omoperationer är det viktigt att ta reda på vad som gått fel och om samma fel har observerats för fler operationer av bröstimplantat av samma typ. Viktigt är även att ta reda på om det eventuellt finns ett samband mellan kvinnans ålder och hälsa.

Läs mer om BRIMP.

Bröstimplantatregistret Brimp

Populära behandlingar

Nedan finner du våra allra mest populära plastikkirurgiska ingrepp.

Delbetala plastikkirurgi via Svea Ekonomi

Se din räntefria månadskostnad

Låna: 30 000 kr

Betala: 1 250 kr /mån

1 000 kr60 000 kr

Ränta 0 %.
Räkneexempel:
Effektiv ränta för ett lån om 60 000 kr med 24 månaders återbetalning, uppläggningsavgift 598 kr, blir 0,97 % effektiv ränta, enligt Konsumentverkets riktlinjer.