6 saker att tänka på innan inför plastikkirurgi

Att bestämma sig för att genomgå plastikoperation är ett stort val och du bör lägga stor vikt bakom ditt beslut.

  1. Det första du bör tänka igenom är varför du vill operera dig. Om du vill genomgå en operation för att du tycker att du skulle se lite bättre ut är det viktigt att du verkligen har tänkt igenom ditt beslut, då det med största sannolikhet inte kommer gå att ändra tillbaka.
  2. Vem gör du det för? Det är viktigt  att det inte är din omgivning som pressar dig att göra en operation. Den enda personen du ska skall lyssna till är dig själv. Se till att vara trygg i att det är du som vill bli opererad och ingen annan.
  3. Operation är inte ett alternativ till en hälsosam livsstil. För att uppnå dina mål är det viktigt att du övervägt att leva sunt och motionera regelbundet. Är det så att du använder nikotinprodukter är det ett bra tillfälle att sluta i samband med en operation. Nikotinet drar ihop dina blodkärl och kan leda till komplikationer under och efter din operation.
  4. Innan du bokar in en operation är det viktigt att ha gått på konsultation för att få all information om ditt ingrepp både från sköterska och doktor.
  5. Var noga med att du fått information om risker och komplikationer som kan uppstå. Alla ingrepp innebär risker.
  6. Planera tiden efter operation så att du kan ta det lugnt 2-4 veckor. Fysisk aktivitet efter operation ökar risken för blödningar och komplikationer.

Har du frågor om plastikkirurgi?

Har du frågor eller funderingar kontakta oss genom att trycka på knappen nedan eller ring 08- 21 01 01


BOKA TID

Information angående Coronapandemin.

Verksamheten på Plastikkirurgen Sophiahemmet följer de råd och anvisningar som ges av Folkhälsomyndigheten m.fl. Våra öppettider och mottagningar fungerar som vanligt och vi har fortsatt operationsverksamhet som tidigare.

Med hänsyn till risken för smittspridning flyttar vi en del av våra efterkontroller till ett senare datum. Vår personal är ej i arbete vid tecken på förkylning. Vi uppskattar att du följer allmänna råd och inte besöker oss om du inte känner dig helt frisk.

För ytterligare information och rådgivning ber vi dig kontakta oss på tel 08-210101. Du kan även inhämta information på Sophiahemmets hemsida www.sophiahemmet.se/sjukhus.